senseifails senseifails oblíbené citáty

☰ menu

Existují okamžiky, kdy se vyplatí bojovat a být poražený, než nebojovat vůbec.
Eric Arthur Blair

,,Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet.´´
Eric Arthur Blair

- Jak uplatní člověk svou moc nad druhým, Winstone? - Tím, že ho přinutí trpět. - (...) Poslušnost nestačí. Pokud netrpí, jak si můžeš být jistý, že podléhá tvé vůli a ne své vlastní. Moc spočívá v tom, že člověk způsobí druhému bolest a ponížení, že se lidské vědomí roztrhá na kusy a zase složí do nových tvarů, podle toho, jak si usmyslíme.
Eric Arthur Blair

Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj.
Oscar Wilde

Lidi většinou obdivujeme pro jejich sílu, těžíme ale vždycky z jejich slabosti.
Oscar Wilde

Dej mi dva a oni se do sebe zamilují.Dej mi tri a oni vynaleznou tu úžasnou vec, které říkame "společnost".Dej mi čtyri a oni postaví pyramidu.Dej mi pet a oni z jedného udelají vyvržence.Dej mi jich šest a oni vynaleznou předsudky.A když jich bude sedm, vynaleznou válku.
Stephen King

Bože, dopřej mi VYROVNANOST, abych přijal to, co nemohu změnit, HOUŽEVNATOST, abych změnil to, co změnit mohu, a hodně ŠTĚSTÍ, abych to moc často nekurvil. (Prokletí Salemu)
Stephen King

Nesejde na tom, co lidé o válce soudí, prohlásil soudce. Válka přetrvává. Stejně dobře byste se mohli lidí tázat, co si myslí o kameni. Válka tu byla vždy. Než přišel člověk na svět, válka už na něj čekala. Nejvyšší řemeslo čekalo na nejzdatnějšího vyznavače. Tak tomu bylo, a tak tomu bude. Právě tak, a nejinak. (Krvavý poledník aneb Večerní červánky na západě)
Cormac McCarthy

Někdy se prostě musíš vychcat do umyvadla...
Charles Bukowski

Někdy mám pocit, že všichni žijeme v nějakým filmu. Víme, co říkat, kam jít, jak se chovat, akorát tu není žádná kamera. Ale nikdy se z toho filmu nedostaneme. A je to mizernej film.
Charles Bukowski

Doprčic, copak může být někdo odvázanej z toho, že se každý den v půl sedmý probudí drnčením budíku, vyskočí z postele, obleče se, násilím se nakrmí, vysere, vychčije, vyčistí si zuby a pak bojuje se silničním provozem, aby se dostal na místo, kde v podstatě vydělává hromadu prachů pro někoho jiného a ještě se po něm chce, aby byl vděčný za to, že dostal šanci to dělat?
Charles Bukowski

Jak málo stačí ke štěstí! Tóny dud. - Bez hudby by byl život omylem.
Friedrich Nietzsche

Asi proto, že sami toho tak málo víme, líbí se nám na první pohled lidé chudí duchem - zejména, když jsou to mladé samičky.“
Friedrich Nietzsche

„Tak dlouho budu bít do model, až se ozve dutý zvuk.“
Friedrich Nietzsche

„Manželství je období lidského života, kdy je žena šťastná a muž ženatý.“
Friedrich Nietzsche

„Kdo dlouho hledí do propasti, toho propast pohltí.“
Friedrich Nietzsche

Člověk buď nesní vůbec, anebo zajímavě. Musíme se učit také tak bdít: buď vůbec ne, anebo zajímavě.
Friedrich Nietzsche

Všichni podvádíme. Někteří z nás podvádějí celý svět, každé stvoření, které potkají. Někteří jen vybrané jedince, manželky a milenky nebo matky a otce. A někteří podvádějí jen sebe samé. Ale nikdo z nás není naprosto čestný vůči každému, trvale a ve všem. Bohužel, potřeba podvádět patří mezi břemena, která musí náš politováníhodný rod nést. (Oči soumraku)
Dean Koontz

Vlci nezabíjejí vlky. Zmije nenapadne zmiji. Pouze v pestrém společenství lidí si musí dát pozor bratr na bratra. (Neobyčejné dědictví)
Dean Koontz

Pro lidské zlo neexistuje vysvětlení. Jen výmluvy. (Intenzita)
Dean Koontz

Zima se blíží...
George R. R. Martin

Máš štěstí. Velké štěstí. Venku hrozně lžou, lásko. Předvedou ti hloupý, zářivý sen a řeknou ti, abys mu věřila a honila se za ním, a řeknou ti, že pro tebe, pro každého se někdo najde. Ale je to všechno omyl. Vesmír není spravedlivý, nikdy nebyl, tak proč to říkají? Honíš se za přízrakem a prohraješ, a oni ti řeknou, že příště to bude lepší, jenže není, nikdy není. Nikdo nikdy toho snu nedosáhne, jenom se obelhávají, klamou se, aby mu mohli dál věřit. Je to prostě jenom snůška lží, zoufalí lidé je říkají jeden druhému a doufají, že se vzájemně přesvědčí. ... Ze všech chytrých a krutých lží, které ti namluví, je nejkrutější ta, které se říká láska.
George R. R. Martin

Láska je sladká věc, ale mužskou povahu změnit nedokáže.
George R. R. Martin

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

"... mysl potřebuje knihy, tak jako meč potřebuje brus, pokud má svoje hrany udržovat nabroušené." Hra o trůny
George R. R. Martin