ronnie_vrh ronnie_vrh oblíbené citáty

☰ menu

Člověk nikdy nemůže vědět, co má chtít, protože žije jen jeden život a nemůže ho nijak porovnávat se svými předchozími životy, ani ho opravit v následujících životech. (NLB)
Milan Kundera

Jak by však mohli lidé v české společnosti přijmout muslimy, pohrdají-li křesťany a sami vyznávají náboženství ekonomické prosperity za každou cenu, na únor lidských práv a solidarity s trpícími?
Ladislav Heryán

Otázka strachu naší společnosti z muslimů, například, je totiž - vedle jiného - především otázka spirituální. Jak mohu nemít podprahový strach z národů, které mají na prvním místě jakéhosi Boha, jestliže sám žádného nemám a vůbec nechápu, o čem to všechno je?
Ladislav Heryán

Nejhorší je to ráno a večer a přes den Když spím tak to jde
Zbyněk Fišer

Jak je svět hned krásný a milý, když od něj člověk nic nechce.
Zbyněk Fišer

Brigito milovat ne šoustat a vědět znát slova
Jakub Řehák

Život brzo skončí a pak nám nikdo nedá nic za to, jestli jsme byli smutní nebo veselí.
Erich Paul Remark

Jsme opuštění jako děti a zkušení jako stáří lidé, jsme suroví a smutní a povrchní - myslím, že jsme ztraceni.
Erich Paul Remark

Intelektuál je člověk, který vyjadřuje prosté věci složitým způsobem; umělec je člověk vyjadřující složité věci jednoduše.
Charles Bukowski

Psaní si vybírá tebe, to si nevybíráš ty.
Charles Bukowski

Nikdy jsem neměla moc velký sklon k tomu, udržet si zdravý rozum, snad je to prostě tím, že nemám žádný zdravý rozum, nebo je to tím, že mám k zdravým a rozumným projevům odpor téměř fysický. Jestli jsem někdy provedla v životě něco, za co se stydím, tedy to byly vždycky věci, které jsem provedla ze zdravého rozumu. Děkuji nebud, chraňte mě moru, tyfu a zdravého rozumu, zdravý rozum jsou protialkoholické plakáty a řízené státy, zdravý rozum jsou preservativy a televisory, zdravý rozum je sterilní poezie, která slouží dobré věci, ušetřete mě proboha zdravého rozumu, při své vytalitě vydržím víc než kdokoliv jiný, ale na zdravý rozum umřu do týdne tou nejsmutnější smrtí, která existuje, zdravý rozum ve mně likviduje všechno, co na mně má nějaký smysl, zdravý rozum mě zbavuje potence, jakékoliv potence, od erotické až po intelektuální. (-Dopis)
Jana Krejcarová

If death meant just leaving the stage long enough to change costume and come back as a new character...Would you slow down? Or speed up?
Chuck Palahniuk

It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Chuck Palahniuk

Bojujeme ve válkách. Bojujeme za mír. Bojujeme proti hladu. Moc rádi bojujeme. Bojujeme a bojujeme a bojujeme, puškami nebo hubou nebo penězi. A planeta není ani o ždibec lepší, než byla před námi. (Strašidla)
Chuck Palahniuk

"Dnešek je jeden z těch dnů, kdy jako by slunce vylezlo ven jen proto, aby nás ponížilo." (Progam pro přeživší)
Chuck Palahniuk

Milovat nějakou bytost znamená říci jí: Ty nezemřeš!
Gabriel Marcel