Markét.t Markét.t oblíbené citáty

☰ menu

Člověk, který na tebe někde čeká, je jako sirka, kterou zapálíš v noční krajině. Všechnu temnotu neosvětlí, ale stačí k tomu, aby ukázala cestu domů.
Antonio G. Iturbe

Narodili jsme se k utrpení. Pokud se s tímhle dokážete smířit, dokážete se smířit s čímkoli, co se na světe děje. To je ta ironie. Když tohle přijmete, už nikdy nebudete trpět.
Chuck Palahniuk

"Live each day as if it's your last', that was the conventional advice, but really, who had the energy for that? What if it rained or you felt a bit glandy? It just wasn't practical. Better by far to be good and courageous and bold and to make difference. Not change the world exactly, but the bit around you. Cherish your friends, stay true to your principles, live passionately and fully and well. Experience new things. Love and be loved, if you ever get the chance.” - One Day
David Nicholls

Je mnohem snažší odpustit tomu, kdo se mýlil, než tomu, kdo měl pravdu.
Joanne Rowling

Potřebujeme hodně statečnosti, abychom se postavili svým nepřátelům, stejně tolik ale i k tomu, abychom se postavili svým přátelům.
Joanne Rowling

Vždycky nazývej věci jejich pravým jménem. Pokud by ses ho bál vyslovit, o to větší z nich budeš mít strach.
Joanne Rowling

Občas je o dost lehčí nevědět. (Ten, kdo stojí v koutě)
Stephen Chbosky

A i když je na tom třeba někdo daleko hůř, nic to nezmění na tom, že ty jsi na tom zrovna takhle. (Ten, kdo stojí v koutě)
Stephen Chbosky

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Není důležité to, co si vezmete, ale to, co zanecháte. - Violet
Jennifer Niven

Měl jsem chuť se začít smát. Nebo se možná rozčílit. Nebo jen pokrčit rameny nad tím, jak jsou všichni divný, a já zvlášť...
Stephen Chbosky

Nic se nevyrovná hlubokému nádechu poté, co se člověk dosyta zasměje.
Stephen Chbosky

I když není v naší moci změnit to, odkud pocházíme, pořád si můžeme vybrat, kam směřujeme. (Ten, kdo stojí v koutě)
Stephen Chbosky