Covenant Covenant oblíbené citáty

☰ menu

Zvláštní, že jediná myšlenka, která se honila hlavou květináči petúnií, když padal, byla: To snad ne, už zase? (Stopařův průvodce Galaxií)
Douglas Adams

Všude kam sáhl se ozvala bolest. Po chvíli zjistil, že je to proto, že ho bolí ruka. (Život, Vesmír a vůbec)
Douglas Adams

Všechno, co vidíte, slyšíte nebo jakýmkoliv způsobem vnímáte, je charakteristické pro vás. Vy si vytváříte vesmír podle toho, jak ho vnímáte, takže všechno ve vesmíru, co vnímáte, je charakteristické pro vás.
Douglas Adams

Tak čest, ano? Co to k čertu vůbec je? Každý chlap si myslí, že je to něco jiného. Nemůžete se toho napít. Nemůžete to ošukat. Čím víc toho máte, tím hůř na tom jste, a když nemáte vůbec žádnou, nijak vám nechybí. Ale najdou se tací, co si myslí, že je to ta nejdůležitější věc na světě. (Cosca)
Joe Abercrombie

Převážná většina lidí je mnohem spokojenější, když se jím říká, co mají dělat, než kdyby se měli rozhodovat sami. Poslouchat je snadné. (Glokta k Maroviovi, Poslední argument králů, str. 131)
Joe Abercrombie

Lidský čas se neotáčí v kruhu, ale běží po přímce vpřed. To je důvod, proč člověk nemůže být šťasten, neboť štěstí je touha po opakování. (NLB)
Milan Kundera

Kýč je absolutní popření hovna. (Nesnesitelná lehkost bytí)
Milan Kundera

Člověk nikdy nemůže vědět, co má chtít, protože žije jen jeden život a nemůže ho nijak porovnávat se svými předchozími životy, ani ho opravit v následujících životech. (NLB)
Milan Kundera

Bože, dopřej mi VYROVNANOST, abych přijal to, co nemohu změnit, HOUŽEVNATOST, abych změnil to, co změnit mohu, a hodně ŠTĚSTÍ, abych to moc často nekurvil. (Prokletí Salemu)
Stephen King

Radost je v uších, které slyší, ne v ústech, která mluví - svět má jen málo příběhů, které jsou samy o sobě radostné a my musíme mít veselé uši, abychom vzdorovali zlobě - Pěnosledník Slanomil (Kletba Pána Zlora)
Stephen R. Donaldson

Všichni vědí naprosto přesně, jak mají žít druzí. Zato nikdy nevědí, jak mají žít oni sami.(Alchymista)
Paulo Coelho

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin