zelwice zelwice komentáře u knih

☰ menu

Skřítek Nils Skřítek Nils Astrid Lindgren

Jak píše jiná komentující, po dětských ohromných zážitcích s Pipi a Dětmi z Bullerbynu jsme měla ohromná očekávání a nakonec kniha byla jen dobrá, ne úchvatná.

Každopádně kniha je krásná, báječné obrázky a dětem se jistě zalíbí. (A já už coby dospělačka nebudu ze sentimentu číst dětské knihy.)

24.04.2015 5 z 5


Bratři Lví srdce Bratři Lví srdce Astrid Lindgren

Četla jsme ji až v dospělosti a přišla mi trochu šílená, ale zároveň milá. Rozporuplné čtení.

24.04.2015 5 z 5


K moři K moři Petra Soukupová

Četla jsem ji po Martě a Zmizet a musím říct, že mi přišla slabší.

I tak jsou postavy dobře zpracované, ale děj je poněkud nudnější než v jiných knihách autorky. I tak je kniha svá, dobře zrcadlí život v Čechách a vyostřené rodinné vztahy a pro čtenáře, jako jsem já, je na rychlé přečtení, protože člověk pořád čte a čte bez odtrhnutí, dokud nepřijde konec.

24.04.2015 3 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Místy je to na silnější žaludek, protože místy jsou rodinné vztahy fakt vybroušené do čisté nenávisti. Čtení ale skvělé, skvělý styl, rychlý spád a ty zvraty... Rozhodně stojí za přečtení!

24.04.2015 5 z 5


Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

První kniha, co jsem od Soukupové, co jsem četla. Ač je rozsáhlá, přečetla jsem ji za 2 cesty vlakem a úplně mě chytla a pohltila, ten styl psaní a rychlý spád s rychlými obraty, zároveň strasti studentky bohemistky (studuji totéž, co hlavní hrdinka, tak mi i toto bylo dost blízké)...

Za mě 100 %.

24.04.2015 5 z 5


Kolej Today Kolej Today Martina Doležalová

Čtu ji, jsem asi ve dvou třetinách...

Hovorový jazyk mi nevadí (ač jsem Moravanda), až asi ve 3. povídce mi došlo, že jde spíš o román psaný z více úhlů pohledu, kde každý účastník z VŠ kolejí má svůj příběh. Je to skvělý, místy jsou hodně nečekané zvraty a dovolím si tvrdit, že to velmi dobře odráží studentskou realitu!

Mě ta kniha úplně pohltila.

24.04.2015