Z.Z.Cte Z.Z.Cte komentáře u knih

☰ menu

Na neVěčné časy Na neVěčné časy * antologie

Romantika, kterou jsem přečetla na jeden zátah a jsem mile nadšená. Je to zvláštní kombinace, ale já se tak cítila. Bylo mi mile a byla jsem nadšená.

Celkem je zde osm povídek, a kniha se dělí na temnou a světlou stranu. Povídky jsou zajímavé, zjišťuju, že romantika okořeněná magií nebo fantasy mě moc baví.

Navíc hned první dvě povídky, mě tak nadchly, že jsem nad tím světem, který popisují, ještě přemýšlela v noci a došla jsem k jedinému výsledku, chci víc!

Druhá půlka, ta temnější, měla správnou míru tajemna, napětí a šimravého znepokojení. Tady se mi asi nejvíc líbilo Pět otázek.

Rozhodně ale super čtení, a že povídky moc nemusím, tady to nevadilo, a jak jsem již psala, klidně bych toho brala víc, pokud vyjde další díl, jdu si pro něj.

26.04.2024 5 z 5


Sauronova nevěsta Sauronova nevěsta Emma Surdu

Sauronova nevěsta by mohla být zábavným fanouškovským experimentem na literárním serveru, ale jako seriózně vydaná kniha působí spíše jako špatný vtip. Příběh nedosahuje očekávání a postavy zůstávají ploché. Škoda, že potenciál tématu nebyl lépe využit. Kniha má negativní recenze a budí dost vášní, proto jsem se na ni chtěla podívat sama. A musím říct, že ta kritika je bohužel oprávněná.

26.04.2024 2 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Legendy & latéčka představují příjemný únik do světa moderní fantasy. Hlavní hrdinka, bývalá bojovnice Viv, nám ukazuje, že i ti nejodvážnější mohou najít nový směr ve svém životě.
Obálka knihy je prostě krásná , což mě nalákalo. Příběh sice nenabízí žádné hluboké filozofické rozmýšlení, ale právě to ho činí ideálním společníkem na líné večery.
Všechny problémy se rychle a hladce vyřeší. Nebýt fantasy prvku, mohl se děj vlastně odehrávat kdekoliv na světě. Kniha neurazí, ale bez dechu se tedy nečte. Věřím, že nebýt boomu na Tik Toku, tak zapadne a nikdo se o ní ani nedozví. Otázka je zda je to dobře čí špatně.

26.04.2024 3 z 5


Ptákovina aneb Ženská v povětří Ptákovina aneb Ženská v povětří Alena Bures

Z knihy je znát, že se jedná o autorky prvotinu. Ale má originální téma. U některých částí jsem se smála tak nahlas, až se po mě muž otáčel.
Styl by potřeboval místy uhladit, ale rozhodně stojí za přečtení. Humorných knih je jako šafránu a Ptákovina, rozhodně vtipná je.

26.04.2024 4 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Originální česká fantasy z fascinujícího temného světa.

Lehce zdlouhavý začátek, který ale zajímavě popisuje historii světa. A pak se začnou dít věci. Naslouchač byl jízda, kterou jsem slupla, ani nevím jak rychle. Bez toho začátku bych se asi obešla, ale následný příběh Ilan, mi to naštěstí, vynahradil. Mělo to šťávu, a jelikož znám pověsti, které se vážou k tomu místu, kde se odehrává nejvíc akční scéna celé knihy, dost jsem si to užívala. Trošku mi vadilo, že se Ilan občas nechovala úměrně svému věku. Navíc ten konec, není nic jiného než spouštěč deprese, pokud zrovna nemáte po ruce okamžitě druhý díl, protože prostě potřebujete vědět, co bylo dál. Navíc jsem viděla, že teď má vyházet další díl, takže, než dočtu pokračování, nebudu muset dlouho čekat. Doporučuji.

26.04.2024 5 z 5