Ynad Ynad komentáře u knih

☰ menu

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Popravdě jsem čekala od knihy více. Už ta její obálka upoutala mou pozornost, ale možná je pro mladší ročníky. Na druhou stranu bylo zajímavé sledovat ty staré, zvláštní fotografie a jak se mezi nimi utvářel příběh. Začátek jsem dlouho překonávala, ale přibližně od poloviny vás to vtáhne do děje. Jenže stránky skončí a musíte mít po ruce další díl. A v té druhé knize (Podivné město) to bylo to samé. Začátek nic, a když se to rozjede a je to napínavé, bum, konec, počkej si na další díl...

09.03.2016 3 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Inferno mě naprosto nadchlo! Vše do detailu popsané, pravdivé, můžete si sednout k počítači a vygooglit si, o čem mluví (jaký obraz, která stavba, park, ulice, všechno sedí). Já knihu přečetla jedním dechem, takže se určitě k Danu Brownovi brzy vrátím a přečtu si další jeho díla.

09.03.2016 5 z 5


Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Opravdu báječná komedie! Vtipná, čtivá, vhodná do (ne)pohody! A to nejlepší, máte to přečteno raz dva, takže se nemusíte bát zdlouhavého a nudného příběhu.

09.03.2016 5 z 5


Myši - Každému jednou dojde trpělivost Myši - Každému jednou dojde trpělivost Gordon Reece

Jsou dva typy lidí - kočky a myši. Kočky jsou ty silné, vůdcovské, diktátorské osobnosti, které terorizují myši. A myši jsou tiché, plaché,snaží se být neviditelnými, být co nejdál od lidí, nevyvolávat žádný konflikt a jsou oběťmi koček. A tahle kniha je zvratem tohohle "koloběhu života", kdy si myš vymění roli s kočkou...
Dokonalý příklad toho, jak člověka dokáží změnit okolnosti, jak člověk ztratí v afektu hlavu a své následky si nese až do konce svého života.
Napínavé, velmi čtivé, je to jako droga, nebudete chtít přestat!

01.03.2016 5 z 5


Mluviti pravdu Mluviti pravdu Josef Formánek

Jeden vzteklý stařec avšak skrývající neobyčejný životní příběh, který obsahuje jak světlé, tak i stinné stránky. I když ty stinné masivně převládají. Mě kniha naprosto uchvátila!

01.03.2016 4 z 5


Šťastný princ (1 pohádka) Šťastný princ (1 pohádka) Oscar Wilde

Dodá vám pocit, že jste se ocitli v jiném světě, v takové milé pohádce. Na chvíli se pro vás zastaví čas a jen hltáte stránky popsané překrásným příběhem.

01.03.2016 5 z 5