Myši - Každému jednou dojde trpělivost

Myši - Každému jednou dojde trpělivost https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85465/bmid_mysi-kazdemu-jednou-dojde-trpelivos-dYJ-85465.jpg 4 449 136

Šestnáctiletá Shelley a její matka jsou jako šedé myšky – nervózní, plaché a přeochotné. Je snadné je využít a zneužít, což si dobře uvědomoval otec Shelley i její spolužačky ze střední. Právě před nimi uprchnou matka s dcerou do nového domova na venkovské samotě, kde obě nečekaně rozkvetou a svět se zdá konečně snesitelným místem. Nově nabytý klid však záhy naruší lupič, který se jedné noci vloupe do domu. Shelley se probudí, slyší, jak vržou schody, a v následujících mrazivých minutách se její život obrátí vzhůru nohama. Moc dobře totiž ví, že když už se kočka dostane do myší díry, neodejde bez kořisti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

Mice , 2010


více info...

Přidat komentář

tereza0684
04.04.2024 5 z 5

Nečekala jsem od knihy nic extra, ale tohle mě zvedlo ze židle. Příběh pozvolna plynul, vyvíjel se nepředpokládatelně. Stejně tak postavy v sobě formovali zajímavější osobnost. Tohle se mi hodně líbilo

Radimka
05.08.2023 4 z 5

Vlastně celá knížka se vyvíjí stejně jako obě hrdinky. Ze začátku trochu vláčná, byť se výborně čte a člověk se fakt nenudí, ale ke konci až trochu absurdní. Sice jste pořád v napětí, jak tohle dopadne, ale konec z toho udělal frašku.


Címa
22.06.2023 3 z 5

Zajímavý příběh, zpracováno téma šikany, jak se oběť muže cítit a co vše muže zažívat chvílemi mi to prislo takové ploché, zbytečně se nic nedělo, zdlouhavý popis něčeho, přiznám se, ze jsem chvílemi preskakovala stránky.

dlabikk
31.03.2023 4 z 5

Kniha se velmi příjemně a rychle četla. Je to taková jednohubka na den. Téma šikany je jistě velmi zajímavé lákadlo, ale vlastně to tam bylo jen okrajové. Příběh s tím pak až tak moc nesouvisel. Jak je na mém obalu uvedeno jedná se o thriller pro teens, což odpovídá, ale toho jsem si nevšimla a jsem ráda, protože bych po knize nesáhla. Bavila mě, taková oddechovka od drsných thrillerů :o)

Lorri
14.01.2021 4 z 5

Koupená úplně náhodou o to víc mě překvapila. Kniha se mi líbila hodně, že jsem se k ní po cca 3 letech vrátila. Jedna z mála knih, kterou jsem četla více než 1. Super příběh.

Šebestová3
11.01.2021 4 z 5

Téma šikany a podřízenosti, nad kterou hrdinky zvítězí je zajímavé samo o sobě, jak na to ovšem jdou, je věc druhá. Kniha mě zaujala, ale některé její okamžiky pro mne byly jak nepochopitelné, tak až komické. Z ranku těch nepochopitelných je určitě postoj matky...právničky!!!...která šikanu dcery a následné nepotrestání jejích původců řeší útěkem, aniž by se jakkoli pokusila domoci spravedlnosti??! Právnička??!! To jako really? (ano toto mě namíchlo dost :-) ostatní okamžiky byly už spíše úsměvné ve své absurditě...ubily jsme s dcerou člověka, zakopeme ho na zahradě...viděl nás soused, ale určitě si ničeho nevšiml...zakopaly jsme ho s mobilem a on teď zvoní...tak ho zas vykopem...jéééé on nechal před domem auto...někam ho odvezem, no jasnýý, jasně, že tím autem minimálně bouchnem nějaký další, ať je to ještě ujetější....a když se přihlásí komplic mrtvého zloděje: Víš co dcerunko? Odbouchnem ho taky, jediný řešení!!! Závěrečná groteska byla nejlepší: Matka mine oběť z půl metru...ovšem v tomto pohádkovém příběhu nejen, že oběť dostane naštěstí infarkt z leknutí...ale aby měl ten konec grády, po půlhodině, kdy mu dámy zavolají záchranku, se ho podaří ještě resuscitovat :-D Dávam čtyři hvězdy nikoli za thriller, ale za to, že mě kniha opravdu pobavila a vyvolala ve mně emoce a potřebu diskuse, byť třeba jinak než původně zamýšlela.

PWM
09.01.2021 2 z 5

Dodnes mi není úplně jasné, pro koho je kniha zamýšlená - pro dospělého čtenáře působí příliš nevýrazně a prázdně, pro dopívajícího čtenáře může být naopak místy příliš explicitní a může svádět k chybné interpretaci.

Příjemné je, že se autor snaží do děje vměstnat spoustu dějových zvratů, ale děj nechává plynout téměř stejně nezúčastněně až odosobněné. Zároveň celé pojetí téměř jakoby dodržovalo jednotu místa a děje navíc s minimem postav a díky tomu evokuje divadelní jeviště, na kterém se odehrává psychologické drama.

Kniha se čte rychle a stejně rychle se na ní zapomíná.

kykyna42
11.11.2020 5 z 5

Super kniha,která mě úplně pohltila a ten závěr byl nejlepší.

Elsasbooks
17.10.2020 4 z 5

Knihu jsem poprvé četla před 8 lety a moc se mi líbila. Tehdy jsem z ní byla naprosto unešená. Po druhém čtení po osmi letech ale musím říct, že už se mi kniha tolik nelíbila. Určitě bych ji doporučila, ale spíše mladším čtenářům.

ivakola
16.09.2020 2 z 5

Nebylo to vůbec špatné čtení. Děj příběhu plyne tak nějak pořád stejně. Nebyla jsem touto knížkou nijak překvapena, ani pozitivně, ale ani negativně. Konec příběhu se mi líbil, nebyl úplně až tak očekávaný.

ArwenAragorn
06.09.2020 5 z 5

...Byla jsem myš, na to nezapomínejte. Zdálo se mi mnohem jednodušší nic neříkat, tiše se plížit, beze slova trpět a doufat, že mě nikdo nevidí, nenápadně cupkat podél zdi a hledat místečko, kam bych se mohla schovat.

Zručně napsaný psychologický román. O tom, jak se z myší stali dravci. Přiměřeně napínavé, se zvraty, ale hlavně s dokonale propracovanými postavami. Krásný vztah matky s dcerou. Oběma ženám jsem fandila, ono to ani nešlo jinak.
Ráda doporučuji!

....Něco takového jsem v životě necítila, osvobození, nádherné vzrušení, které mi proudilo žilami jako droga. Jako kdyby všechno nepřirozené ze mě spadlo a dotkla jsem se primitivní pravdy, skutečnosti starší, než je život sám. A připadala jsem si jako obr, cítila jsem se jako bůh!

janina66
22.08.2020 5 z 5

Moc hezká kniha. Začátek trochu pozvolný, ale pak začíná přituhovat a děj je plný nečekaných zvratů. Moc se mi líbilo jak se z myší staly kočky. Výborné čtení.

lucie2371
09.06.2020 5 z 5

Jedním slovem SUPER! Já moc psychologické romány nečtu ale tahle kniha stala opravdu za to! Napínavá od samého počátku až po úplný konec.

Anitram22
07.06.2020 3 z 5

Knihu jsem četla před několika lety. Mne ani nenadchla a ani neurazila.

Landys
30.04.2020 2 z 5

No to byla nuda. Mozna, ze kdyby mi bylo o 15 let min, tak me to bude bavit.

LaCoccinelle
14.09.2019 5 z 5

Zajímavá kniha. Četla se dobře. Děj byl trochu předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo.

harvan69
18.06.2019 5 z 5

Skvělá kniha. Jednoduše řečeno - jak se z myší někdy stanou kočky, ale musí je něco nastartovat, poslední kapka. Rozčilovalo mě, jak si matka nechala všechno líbit, od manžela, v práci. Líbí se mi, že je psán jako popis děje dcerou "myši".

Mišeec
09.06.2019 3 z 5

Mrzí mě, že nedávám všechny hvězdičky. Kniha mě bavila, avšak cítila jsem se jako v soutěži, kdy si tipnu jak to bude pokračovat a o pár stránek si potvrdím svou teorii.
Knížka je psaná celkem jednoduše, takže se četla sama. Dost zarážející pro mě bylo akorát to, že se děj odehrával stále na jednom místě s pár osobami, na což nejsem zvyklá.
Każdopádně, emoce se u mě s dějem střídaly rychlostí blesku a já vystřídala strach, smích, úzkost, radost, ale nejčastěji mě doprovázel pocit zloby, který mě ani jednou neopustil při hysterických záchvatech Shelley.
Na závěr dodám, že díky teoriím "myší" mě tato kniha psychologicky posunula dál. Motivovala mě k tomu nebýt myší a umět se ozvat. Svým způsobem je to více psychologické dílo než by kdo mohl říct. :)

Leila_05
14.05.2019 4 z 5

No musím říct, že knížka umí vtáhnout do děje....proto se mi knížka líbila, protože se dobře četla. Byla jsem smutná, když Shelley byla šikanovaná a nedivím se, že se odstěhovala.....

alena4154
16.04.2019 3 z 5

Kniha přečtena extrémně rychle. Děj ubíhá a vy dál číst prostě musíte. Celkem povedené psycho..