weryk weryk komentáře u knih

☰ menu

Radikálne odpustenie Radikálne odpustenie Colin C. Tipping

Pěkná kniha, která mi opět připomněla, že se musím snažit na situaci dívat i jinak. Na začátek je tedy ještě potřeba dodat, že asi není úplně vhodná pro ty, kteří nevěří na něco víc, něco mezi nebem a zemí, apod. Chce to mít otevřenou mysl. Pro nováčka, který se o nic podobného nezajímá asi nebude zajímavá a ani ji neuvěří. Já jsem sice úplně ta cvičení neprovadela, ale během čtení jsem se snazila procítit některé své pocity a cítila jsem psychickou úlevu. Kniha člověka nutí k zamyšlení, jen si nejsem jistá, jestli může být úplně dostatečná na všechny životní situace. Na minulé určitě. Pro současnost a věci opakující se do budoucnosti, které opravdu (mám pocit) nemůžu ovlivnit, se mi to hůř zpracovává a aplikuje. V závěru knihy mi ale kazí dojem reklama, kterou si autor dělá. Přesto knihu hodnotím velmi dobře a myslím, že je do života důležitá.

30.07.2022 4 z 5


Meditace Meditace Sri Chinmoy

Moc pěkná kniha. Na začátek bych ale uvedla, že není asi úplně vhodná pro ty, co nevěří v Boha a prostě obecné popírače. Knihu provází mnohé informace a meditační cvičení. Fungovat bude, když opravdu člověk meditaci bude provozovat a zkoušet ta cvičení. Kniha je členěna místy na informace nebo pak zase otázky a odpovědi. Něco se opakuje, ale přesto po přečtení knihy vím, že jednou přečíst je málo. Občas trochu náročnější na udržení pozornosti. Knihu ale hodnotím velmi kladně a přínosně. Jen meditace je běh ne na dlouhou trať, ale na celý život. Trochu doufám či tuším, že jsou i další způsoby a metody, které pomohou i rychleji k poznání sebe sama a dosažení potřebných stavů.

07.07.2021 5 z 5


Lucidní snění Lucidní snění Stephen LaBerge

Knihu jsem četla před pár lety. Moc se mi líbila. Něco bylo záživné více, něco méně, přesto to dojem nezkazilo. Na knize je důležité, že pojednává (nejen) o tom, jak bylo lucidní snění vědecky dokázáno, protože se ještě najdou lidi, co zpochybni vše, tak díky Labergovi už to nejde popřít. Co si vzpomínám, byli tam příklady z praxe jeho či kolegu, návody atd. Kniha není ke koupi ani snadno k dostání. Měla jsem ji pujcenou z knihovny. Je ke stažení na ulozto, ale musela jsem víc pátrat, protože tam je nějaká na 85 stran, ale to nevím, co přesně je(tu jsem nečetla), nakonec tam byla i ta "pravá", co má 285 stran. Takže kdo nemůže sehnat, tak šup na ulozto.

24.06.2021 5 z 5


Mnoho životů, mnoho mistrů Mnoho životů, mnoho mistrů Brian L. Weiss

Knihu jsem dostala cca v roce 2012 s tím, že by mi mohla pomoci (tehdy velmi náročný vztah). Tehdy jsem ji četla poprvé a hodně mi pomáhala a dávala naději na lepší zítřky. Jen její čtení mě pozitivně nabijelo. Teď jsem si ji přečetla podruhé po těch cca 9 letech. Už mi to přišlo trochu jiné, protože jsem mezitím četla další autorovi knihy. Tahle kniha by mohla být klidně delší, protože během 1 až 2 dní máte přečteno (pokud na to máte čas). Stále mi přijde ale skvělá a odstartovala tehdy u mě pohled na život i smrt z jiného úhlu. Dlouho trvalo, než člověk zcela uvěřil, byla jsem skeptická, ale zároveň si přála tomu věřit. Dnes už nepochybuji. Dnes si uvědomuji a přemýšlím víc nad těmi vztahy a vím, že stále opakuji nějaké chyby, jen jsem se z toho ještě nevymanila. Regresi jsem zatím nepostoupila. Škoda, že není možné ji zažít přímo u autora, tomu bych duverovala. Promena jeho první pacientky prostřednictvím regrese je úžasná.. a pak mnoha dalších. Taky bych ráda takovou změnu a takto rychle zažila, jen tomu u nás neduveruju a mám z toho obavy. Jsou ale i jiné cesty. Kniha stojí za přečtení a může vám změnit život.

22.06.2021 5 z 5


Daleké cesty - výpravy za hranice reality Daleké cesty - výpravy za hranice reality Robert Monroe

Monroe vydal 3 knihy o svých astrálních zážitcích. Zatím jsem přečetla prvni a začátek z té druhé. O astrálním cestování a jiných lidských možnostech už jsem slyšela, viděla nějaká videa na YouTube a zajímám se o to,.. a nemám pochyb o jejich existenci, ale kniha mnou doslova otřásla. Bylo to na mě už mnoho informací a člověku se otevřel úplně jiný svět..ktery se začal pomalinku otevírat i mě, ale nejsem na to ještě pripravena a to co by mohlo projít bych kvůli strachu třeba ještě nedokázala správně zpracovat. Tak jsem četbu na neurčito přerušila a pracovala na sobě jinak, než se na to budu cítit.

31.05.2021 5 z 5


Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Pěkná kniha. V něčem na mě seděla, v něčem vůbec, ale celkově podává důležité informace o pohledu na život a své vlastní zážitky. Kniha je doplněna i o praktická cvičení, což je asi ten základ, co je potřeba dělat, aby člověk něco změnil.

31.05.2021 5 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Moc pěkná kniha. Mám ji doma několik let a přečetla jsem si jí až teď. Četla jsem složitější duchovní a seberozvijejici literaturu, ale tohle mi přijde jako takový základ a jednoduše napsaný. Kdyby se člověk tímhle opravdu řídil, tak je život nádherný.
Ještě dodám, že jsem se s obsahem knihy nejprve seznámila díky vtipnému divadelnímu představení Jaroslava Duška na YouTube (a od té doby také sleduji jeho přednášky se zajímavými hosty). Tenkrát kvůli stresu že školy mi to neskutečně psychicky pomáhalo, takže doporučuju shlédnout i představení, tam je to krásně prezentováno a člověk si uvědomí, že se mnohdy trápí a stresuje kvůli nesmyslům.

31.05.2021 5 z 5


Jedna duše, mnoho těl Jedna duše, mnoho těl Brian L. Weiss

Skvělá knížka. Toto a podobná témata mě zajímají a neberu to jako něco vymysleneho, takže můj život to obohatilo. Od tohoto autora mám přečtenou už 3 knížku a i jeho styl psaní a vyprávění na příkladech z praxe mě velmi baví a pěkně se čte. Jediná škoda, že nemám možnost podstoupit regresi u tohoto autora, to bych neváhala (u nás v ČR v to nemám důvěru).

24.05.2021 5 z 5


Poselství Mistrů Poselství Mistrů Brian L. Weiss

Kniha je moc krásná. Člověka těší ji číst a má pocit, že při tom se sám očišťuje a odlehčuje, alespoň já se tak cítila už u dvou jeho knih, co jsem četla. Opět jsem si uvědomila, že se potřebuji naučit meditovat a začít se sebou něco dělat, abych změnila život k lepšímu. Přemýšlela jsem už hodněkrát o podstoupení regresivni terapie, ale v ČR k tomu nemám takovou důvěru, a pokud to někdo neumí, tak vám může udělat v hlavně guláš místo pomoci. Proto vidím cestu teď víc v meditaci, o které se autor sám zmiňuje. Baví mě příběhy a příklady, které provází celou knihu. Taky i vysvětlující informace, když člověk některým věcem nevěří nebo zcela nechápe, jak by to mohlo skutečně fungovat. Dál se mi líbilo, že on sám navštěvoval semináře jiných různých médií a podobných lidí,co dokáží a jaké mají schopnosti.. škoda jen, že člověk o nich neví více informací. Knížka stojí za přečtení, stejně jako další autorovi knihy.

20.03.2021 5 z 5