Mnoho životů, mnoho mistrů

Mnoho životů, mnoho mistrů https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62570/mnoho-zivotu-mnoho-mistru-vBv-62570.jpg 4 189 40

Americký psychiatr poutavou formou zapsal průběh hypnoterapeutických sezení pacientky Catherine. Jak se uzkázalo, její potíže bylo možné odstranit tím, že se vracela do svých minulých životů a v nich si uvědomovala traumatizující zážitky, které se přenášely přes věky po dnešek. Kniha vyšla poprvé v nakladatelství Ikar, další tři vydání vyšla v nakladatelství Metafora v roce 2005, 2009, 2012 (zřejmě totožná vydání včetně grafické úpravy a překladu).... celý text

Žánr:
Esoterika, astrologie, okultismus , Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Metafora , Ikar (ČR)
Originální název:

Many Lives, Many Masters , 1988


více info...

gabriel375
gabriel375
24.01.2024 5 z 5

Jedna z prvých kníh, ktoré sa v deväťdesiatkach dali kúpiť na tému regresu,hypnózy a očisty od blokov, depresií a to aj najťažšieho kalibru .Celkový dojem bol u mňa vtedy taký samozrejmý, že ma naštartoval na dráhu, ktorá sa mi potom pevne ukotvila v živote. Nie je to o viere a neviere v niečo, ale reálna ukážke z praxe,naviac pútavo opísaná, ktorá famózneho Briana L.Weissa vtedy tiež naštartovala k 30 ročnej praxi s obrovským prelomovým výskumom .Posunul možnosti práce s vedomím do neuveriteľnej kategórie. Je len zopár ľudí, ktorí paradoxne budú objavení až tak za 100 rokov (ako MOzart, či Vangelis :-) , aj keď má mraky a mraky obdivovateľov už dnes . Som rada, že v roku 1993 som ako malé ucho v kníhkupectve knihu nahmatala a kúpila.

last.moonlight
last.moonlight
24.02.2022 3 z 5

(Možná spoiler) Když jsem začla číst tuto knihu, přišlo mi to zajímavé, později jsem ale znejistěla, protože to bylo v podstatě jen o svědectví z mnoha sezeních, na kterých pacientka svému terapeutovi vypráví pod vlivem hypnózy pokaždé jiný příběh, kde a v jakém století se nyní nachází, kým je a co dělá... takže potom mi to přišlo už spíš jen jako výčet spousty minipříběhů, kdy na konci knihy stejně nebudu vědět, kde a kým kdy byla v minulých životech a co z toho vlastně vyplyne, ale nakonec jsem to dočetla. Ve zkratce vidím závěr z této knihy v tom, že pacientce se ulevilo po pravidelných sezeních a že se nemáme bát smrti, kdy duše je v podstatě nesmrtelná a reinkarnovává se. Určitě tam byly zajímavé pasáže, které mě zaujaly a především to zaujme ty, kteří věří na posmrtný (či minulý) život, ale druhý díl už nemám zájem číst, protože tuším, že to bude obdobném stylu a já tedy zůstanu jen u tohohle prvního dílu.


Sabulep
Sabulep
11.10.2021 3 z 5

Celkově se mi kniha líbila, přečetla jsem ji asi za 2 dny, ale čekala jsem od toho asi trochu víc. Ztotožňuji se s komentářem od nothing_forever. Na reinkarnaci jsem věřila i před tím, čekala jsem nějaké rozšíření obzorů, to se však nestalo. Těm Mistrům jsem nějak nemohla uvěřit… nemělo to žádný přesah, jen zaznamenání příběhu jedné pacientky. Bylo to zajímavé, jen mi přišlo, že čtu spíš smyšlený příběh. Knihu bych doporučila jako odpočinkovou četbu.

weryk
weryk
22.06.2021 5 z 5

Knihu jsem dostala cca v roce 2012 s tím, že by mi mohla pomoci (tehdy velmi náročný vztah). Tehdy jsem ji četla poprvé a hodně mi pomáhala a dávala naději na lepší zítřky. Jen její čtení mě pozitivně nabijelo. Teď jsem si ji přečetla podruhé po těch cca 9 letech. Už mi to přišlo trochu jiné, protože jsem mezitím četla další autorovi knihy. Tahle kniha by mohla být klidně delší, protože během 1 až 2 dní máte přečteno (pokud na to máte čas). Stále mi přijde ale skvělá a odstartovala tehdy u mě pohled na život i smrt z jiného úhlu. Dlouho trvalo, než člověk zcela uvěřil, byla jsem skeptická, ale zároveň si přála tomu věřit. Dnes už nepochybuji. Dnes si uvědomuji a přemýšlím víc nad těmi vztahy a vím, že stále opakuji nějaké chyby, jen jsem se z toho ještě nevymanila. Regresi jsem zatím nepostoupila. Škoda, že není možné ji zažít přímo u autora, tomu bych duverovala. Promena jeho první pacientky prostřednictvím regrese je úžasná.. a pak mnoha dalších. Taky bych ráda takovou změnu a takto rychle zažila, jen tomu u nás neduveruju a mám z toho obavy. Jsou ale i jiné cesty. Kniha stojí za přečtení a může vám změnit život.

kamibe
kamibe
21.04.2021 5 z 5

Tato kniha mi pomohla uklidnit mou rozjitřenou duši, když jsem se vyrovnávala s velkým životním karambolem. Jsem vděčná několika stranám, které mě ke knize přivedly. Setkala jsem se s různými náhledy na reinkarnaci, někdo věří, někdo ne, ale v její prospěch hodně mluví fakt, že ji církev na jednom svém koncilu zavrhla. A postupný vývoj klasicky vědecky vzdělaného psychoterapeuta mi připomíná postupný vývoj jakéhokoli člověka, protože patrně právě proto tady ten svůj život žijeme.

VeruMalfoy
VeruMalfoy
26.11.2020 5 z 5

Na této knize mě zaujal fakt, že se vlastně díky hypnóze můžeme dozvědět něco z minulých životů. Myslím, že věřit v minulé životy je podobné, jako věřit v Boha, buď v ně věřit můžeme nebo nemusíme. Každopádně je zajímavé, co vše lékař, který napsal tuto knihu, ze svých pacientů díky hypnóze dostal, co vše zjistil o jejich minulých životech. Zvláště u jedné pacientky, která je hlavní postavou této knihy. Vlastně po téměř celou dobu poznáváme její minulé životy. Kniha rozhodně stojí za přečtení, pokud vás zajímá aspoň okrajové téma minulých životů a toho, co je vlastně po smrti.

lencin
lencin
23.09.2020

Fascinující výpověď o minulých životech a o tom, kdo nás vede a ochraňuje.
Osobní příběh psychoterapeuta a jeho pacientky Catherine.
(Vánoce 2012)

suiteki
suiteki
02.07.2020 4 z 5

Kniha me bavila,vyprávění Catherin bylo lehko uveritelne. Takové příběhy jsou i v regresní terapii běžné, akorát mám pocit, ze s mistry trochu prestrelil, nadruhou stranu mel by takový člověk zapotřebí riskovat, ze ho společnost označí za lháře a blázna?

Týnuš.H.
Týnuš.H.
12.02.2020 5 z 5

Velmi zajímavá kniha o posmrtných životech. Po přečtení knihy už se nebojím smrti a vážím si života, jaký mám.

knihyKeMne
knihyKeMne
13.11.2019 5 z 5

Kniha přečtená za jeden den. Velmi mě zaujala, snad tím, že příběh Catherine dává naději i mně. Rozhodně dokáže nabít duši odhodláním pracovat na sobě s větším úsilím a hned teď!
(I když je vážně divné, podle čeho určovala Catherine letopočty před Kristem, jak tu už bylo zmíněno...)

Jordyz
Jordyz
28.01.2019 4 z 5

Pro mě překvapující kniha. Nevěřím v Boha a přesto byla moje představa zhruba taková jako popisuje autor. Kniha je laskavá, plná naděje a dává nový náhled na život. Všechny nezdary jsou pouze lekcí :-)

MartinaMartina
MartinaMartina
30.10.2018 5 z 5

Tato a další knihy autora mě přesvědčili více přemýšlet o životě a důvodech,proč jsme tady.
Doporučuji každému,kdo ještě hledá.

Ronny97
Ronny97
10.02.2018 5 z 5

Takto zaměřenou knihu jsem nikdy předtím nečetla a jsem ráda, že jsem se k ní dostala. Kniha je velmi zajímavá a čtivá. Doporučuju

pteryx
pteryx
11.01.2018

Jde o svědectví psychiatra, který ve své praxi narazil na spontánní hypnotickou regresi své pacientky "Catherine". Pozitivní je, že tato kniha je v podstatě poměrně suchým popisem informací z minulých životů zaznamenaných při hypnotických sezeních s Catherine, nesnaží se člověka tlačit do nějaké konkrétní nauky. Je zřejmé že ji nepsal žádný profesionální romanopisec. Je otázka jak je to "z vědeckého hlediska" pravdivé nebo přijatelné, to ovšem neznamená že se to nestalo. Zkušenosti "paměti minulých životů" jsou běžnou součástí buddhismu a hinduismu. Je otázka jaká je vazba toho psychologického fenoménu na "naši fyzikální realitu". Při zkoumání světa věda často zapomíná, že ji nakonec také vždy zkoumá skrze subjekt, pomocí křehkého lidského vědomí. Rozhodní zastánci jediného správného vědeckého úhlu pohledu na nás mnohorozměrný svět a na náš mnohorozměrný život, nechť rovněž vezmou v úvahu, že pokud bychom všechny nečekané, ba někdy až "kacířské", informace vytěsnili do říše pohádek, nikdy bychom k současné vyspělé vědě a medicíně nedospěli.

nothing_forever
nothing_forever
23.10.2017 2 z 5

Očekával jsem mnohem více od vysokoškolsky vzdělaného doktora a vědce. Vyprávění na mě působí velice nevěrohodně. Například autor na začátku řekl, že všechna sezení si nahrával na pásky, co bych očekával jako standardní postup psychiatra. Později uvedl, že pacientka mluvila pomalu, takže si všechno stihnul zapsat. Dále mi přišlo zvláštní, že pacientka se v hypnóze ocitla ve starověkém Egyptě a briskně řekla, že je rok 1857 před Kristem. (Datum si přesně nepamatuji, je to jen příklad.) Pokud mluvila osobnost z minulého života, tak to nemohla vědět, protože letopočet se tehdy podle Krista nepočítal. Pokud to řekla pacientka ze svého nynějšího vědomí ve stavu hypnózy, tak smekám klobouk prěd takovým intelektem. Já si nevzpomenu, ani ve kterém roce jsem maturoval.
Z vyprávění mám silný pocit, že doktora podstatně více zajímali zprávy od mistrů, než pomoc pacientce. Nevím nic o hypnóze, ale přijde mi, že doktor nechal pacientku procházet vším tím umíráním a hrozným utrpením pořád dokola. Nechce se mi věřit, že právě tohle je to, co léčí, ale budiž, možná si pacientka na smrt už zvykla a tím se vyléčila. I když po každé seanci si nic nepamatovala a o reinkarnaci nechtěla nic vědět.
Nelíbí se mi styl, jakým je kniha napsána. Jako kdybych ji psal já, a né učenec a vědec. Když ji srovnám se sci-fi příběhem Svět podle prota, tak ten opisuje sezení s psychiatrem mnohem profesionálněji a uvěřitelněji, než pan doktor Weiss.
A ještě jedna poznámka. Po přečtení knihy AllatRa se obávám, že pan doktor Weiss dělá předčasné a přehnaně optimistické závěry z poselství mistrů.

Souteska
Souteska
08.07.2017 5 z 5

Některé knihy s tématem reinkarnace jsou pro mě nedůvěryhodné, ale tahle je výborná. Díky za každého vystudovaného odborníka, který se s tématem setkal, a nebojí se ho veřejně rozebírat navzdory možnému nařčení z fantazírování. Všem zájemcům o tuto oblast doporučuji přečíst.

JosefHorák
JosefHorák
22.06.2017 5 z 5

Pěkný popis vědce, který začal věřit ;)

syskas
syskas
26.11.2016 4 z 5

Mám rada tento druh kníh. Hoci mnohé z toho už poznám, vždy tam nájdem aj niečo nové.

Eva88
Eva88
03.11.2016 4 z 5

Knihy na téma reinkarnace, hypnózy či regresní terapie mám velice ráda. A tato od doktora Weisse mě vůbec nezklamala. Jedná se o osobní příběh pacientky, který je příjemně přetlumočen široké veřejnosti. Určitě si přečtu i Weissovi ostatní knihy.

geraltinka
geraltinka
16.07.2016 5 z 5

Příjemná kniha, zajímavá.