Daleké cesty - výpravy za hranice reality

Daleké cesty - výpravy za hranice reality https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19382/daleke-cesty-vypravy-za-hranice-reality-19382.jpg 5 23 4

Robert A.Monroe nebyl původní profesí spisovatelem či publicistou, ale obyčejným podnikatelem, který však vynikal jednou zvláštností: spontánně se dostával do změněných stavů vědomí. Zkoumání těchto "výletů" do jiné reality stálo na počátku jeho hlubokého vědeckého výzkumu v oblasti lidské psychiky a psychologie i filosofie bytí. Této činnosti zasvětil celý svůj život. Robert Monroe je autorem řady patentů a vynálezů, je zakladatelem světově proslulého Monroova Institutu aplikovaných věd (Virginia, USA) a je autorem knih "Cesty mimo tělo", "Daleké cesty" a "Návrat". Předkládaná kniha obsahuje desítky svědectví lidí, jež Monroe (včetně sebe sama) uvedl do stavu, kdy je vědomí odděleno od hmotného těla. Tak je podáván ucelený obraz reality z pohledu mimo tuto fyzickou úroveň bytí. To vše nejenom v naší časoprostorové realitě, ale také formou vhledů do minulosti a nejméně do jedné linie budoucnosti naší Země. V těchto výzkumech se setkávají střípky podstaty řady světových náboženství s nejnovějšími výzkumy vědomí. Svou informační hloubkou kniha přesahuje vše, co bylo v této oblasti dosud publikováno a vnáší jasno do mnoha úrovní lidského bytí. Zde najdete odpovědi na většinu nejdůležitějších existenciálních otázek - Kdo jsme? Proč jsme tady? Kam míříme? Existují minulé životy a život po smrti? Kdo a za jakým účelem nás stvořil? Kniha odpovídá na otázky lidí lhluboce věřících i ateistů. Byť po přečtení této knihy pro ateismus nezůstává žádný důvod...... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Lott
Originální název:

Far Journeys , 2000


více info...

Přidat komentář

weryk
31.05.2021 5 z 5

Monroe vydal 3 knihy o svých astrálních zážitcích. Zatím jsem přečetla prvni a začátek z té druhé. O astrálním cestování a jiných lidských možnostech už jsem slyšela, viděla nějaká videa na YouTube a zajímám se o to,.. a nemám pochyb o jejich existenci, ale kniha mnou doslova otřásla. Bylo to na mě už mnoho informací a člověku se otevřel úplně jiný svět..ktery se začal pomalinku otevírat i mě, ale nejsem na to ještě pripravena a to co by mohlo projít bych kvůli strachu třeba ještě nedokázala správně zpracovat. Tak jsem četbu na neurčito přerušila a pracovala na sobě jinak, než se na to budu cítit.

sirah
12.08.2015

Souhlasím se vším,co napsala Eseter,šla mi z toho hlava kolem a myslela jsem,že to nedočtu.Určitě nestačí přečíst jednou,hlavně na tohle musí mít člověk klid a otevřenou mysl.Některé pasáže jsem nedokázala pochopit rozumem vůbec,ale nějaký kousek mojí duše to přesto chápal.
Přesto si myslím,že něco,ne všechno mohlo být napsáno jednodušeji,skoro mám strach jít do 3dílu.Někdy si to přečtu podruhé ,ale bude to za nějakou dobu,než se mi to usadí a bude vhodný čas.Doporučuji tak jako 1díl.


Momoun
30.06.2014

Souhlasím. Jdu do toho podruhé. Celá trilogie mi změnila život, úplně stejně, jako jak se ke mě dostala první kniha krádeží. :D Ale od té doby už nekradu ... Přísahám :)

Eseter
05.03.2014 5 z 5

Při čtení dalšího dílu Roberta Monroea mi šla hlava kolem. Nezvládla jsem jednotlivé informace jen tak strávit a vůbec pochopit! Jedno přečtení mi rozhodně nestačí. Je to pozoruhodná kniha a především příběh AA a BB je nesmírně zajímavý a poutavý.

Štítky knihy

stavy změněného vědomí mimotělní zážitky astrální projekce

Autorovy další knížky

Robert Monroe
americká, 1915 - 1995
2007  90%Cesty mimo tělo
2003  96%Daleké cesty - výpravy za hranice reality
2003  95%Návrat k pramenům

Kniha Daleké cesty - výpravy za hranice reality je v

Právě čtených1x
Přečtených28x
Doporučených5x
Knihotéce20x
Chystám se číst25x
Chci si koupit22x