vostra vostra komentáře u knih

☰ menu

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Kniha je chytlavá, líbil se mi styl psaní autora. Popis sovětského komunistického režimu je vystižen hodně přesně, úplně stejně to znám ze slov svých babiček, které to zažily na vlastní kůži. Musela jsem si jako další knihu vybrat něco lehčího a jednoduššího, protože "pachuť" toho drsného příběhu na mě zůstala delší dobu.

24.04.2024 5 z 5


Slovo proti slovu Slovo proti slovu Markéta Harasimová

Příběh mi přišel trochu nereálný, jako z filmu, všechno do sebe zapadalo jako puzzle s "happy endem" na konci. Nejspíš z důvodu, že jsem nikdy nic podobného nezažila a neslyšela. Naštěstí. Kniha mě ale bavila a přečetla jsem si ji docela rychle, proto dávám maximální počet hvězdiček.

16.02.2024 5 z 5


Tak daleko, tak blízko Tak daleko, tak blízko Michaela Zindelová

Do knihy jsem se musela ze začátku tak trochu nutit. Styl psaní mi úplně nesedl a ztrácela jsem se v rocích. Taky jsem čekala spíš knihu o vztahu matky a dcery v dospělosti, ale je to spíš příběh dcery, žijící ve Španělsku. Nakonec jsem knihu dočetla a byla docela spokojená s výběrem čtení. Ale podobný styl psaní opravdu není pro každého.

03.02.2024 3 z 5


Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Kniha se mi moc líbila. Je důležité si dávat pozor na detaily. Řešení záhady jsem odhadla tak nějak v půlce, ale určitě stojí za to si celou knihu přečíst od začátku až do konce. Moc hezky napsaná a velice čtivá. Ráda ji doporučím dalším lidem.

25.12.2023 5 z 5


Líná máma - Jak rozvíjet dítě hrou Líná máma - Jak rozvíjet dítě hrou Anna Bykova

Bohužel knihu jsem zanechala někde v první třetině. Ty ilustrace mi začali tolik lézt na nervy, až mě přešla chuť si tu knihu přečíst. Furt vystresovaná, nespokojená matka a šťastný otec s jednoduchými radami. Takhle má vypadat rodičovství nebo naopak nevypadat? Takže po přečtení pár stránek jsem měla jen divný pocit rozrušenosti a skoro žádnou užitečnou řadu do rodičovství.

04.12.2023 2 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Skvělý, skvělý, skvělý!! Někdy v půlce jsem si říkala, že už vím jak to se všemi postavami dopadne, ale autorka rozhodně umí překvapit. Ten konec mě donutil ještě pár dnů přemýšlet nad svým vlastním životem, což je pro mě naprosto dokonalý. Určitě bych si ráda přečetla další díla autorky.

04.12.2023 5 z 5


Zločiny beze cti Zločiny beze cti Lene Wold

Pro mě toto téma bylo úplně nové. Nikdy jsem o vraždách ze cti neslyšela nebo přesněji řečeno, myslela jsem si, že takové zločiny jsou dávnou minulostí. Nikoliv současnosti. Kniha se hezky a jednoduše četla, líbil se mi pohled autorky na vybrané téma.

20.11.2023 5 z 5


Restaurant The Hills Restaurant The Hills Matias Faldbakken

Neskutečně nudná kniha. Musela jsem se do ní nutit a to se stane málo se kterou knihou. Pořád jsem čekala, že se konečně něco bude dít, ale příběh byl pořád stejně nezajímavý.

06.10.2023 1 z 5


Zázračné rodičovství 1 Zázračné rodičovství 1 Hedvig Montgomery

Kniha není návod na řešení konkrétních problémů, ale spíš popisuje rodičovství obecně. Bohužel pro mě nic přínosného, nic nového jsem se nedozvěděla a nějaké konkrétní rady nebo typy jsem pro sebe taky nenašla. Jako příprava pro nastávající rodiče je to dobrá kniha, aby neměli příliš růžovou představu o rodičovství. A moc se mi nelíbil styl psaní, s poznámkami uprostřed kapitoly.

06.10.2023 3 z 5