Slovo proti slovu

Slovo proti slovu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499777/bmid_slovo-proti-slovu-OaS-499777.jpg 4 63 16

Gita prochází radostným životním obdobím – těší se na svatbu, její kariéra je na vzestupu a ačkoli to neplánovala, zjistí, že se svým snoubencem čeká miminko. Stačí však jediný firemní večírek, a všechno je rázem vzhůru nohama. Mladá žena se stává obětí znásilnění, které ji silně traumatizuje. Nejraději ze všeho by otřesný zážitek vygumovala z paměti, ale rovněž chce docílit spravedlnosti, a proto se rozhodne incident řešit oficiální cestou. Dočká se však tvrdého prozření, když narazí na laxní přístup ze strany policejních orgánů, a následně dokonce nepochopení vlastního snoubence, v jehož podporu věřila. Přichází depresivní propady, které vedou k bolestné ztrátě očekávaného dítěte, a nakonec Gitu šokuje rozchod, jenž je pro ni tou pověstnou poslední kapkou. Jelikož světská spravedlnost, zdá se, neexistuje, rozhodne se vzít ji do vlastních rukou a pomstít svůj zdevastovaný život po svém. Identitu násilníka zná a je odhodlaná jít i přes mrtvoly. Když na to přijde, nezastaví se ani před vraždou… Nemá už přece co ztratit.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Literatura česká

Vydáno: , MaHa
více info...

Přidat komentář

vostra
16.02.2024 5 z 5

Příběh mi přišel trochu nereálný, jako z filmu, všechno do sebe zapadalo jako puzzle s "happy endem" na konci. Nejspíš z důvodu, že jsem nikdy nic podobného nezažila a neslyšela. Naštěstí. Kniha mě ale bavila a přečetla jsem si ji docela rychle, proto dávám maximální počet hvězdiček.

Angelicca
02.02.2024 5 z 5

Knížka se mi velice líbila, přečetla jsem ji jedním dechem. Přesně moje gusto! Skvěle autorka popisuje myšlenky lidí, zejména Chrta:) to jsem se opravdu bavila!! prostě pecka! Vřele doporučuji k přečtení a těším se na další knihu od této autorky!


Tamborka
27.01.2024 5 z 5

Moje první kniha od této autorky, četla se mi moc dobře, téma skvělé zpracované. Příběh, který se může stát komukoliv z nás. Určitě dám šanci dalším autorčiným knihám.

Allla9
11.11.2023 5 z 5

Pokaždé se těším na novou knihu od své oblíbené autorky. Harasimová nezklamala. Napětí, beznaděj, tápání ve tmě, pomsta ... vše na sebe skvěle navazuje. Dobré téma, dobrá kniha.

Alena1957
07.11.2023 5 z 5

Skvělá kniha, napínavá, psychologická, Harasimova je stále úžasná spisovatelka. Výborně zpracovaná beznaděj. Jsem nadšená.

ropotamo
25.09.2023 3 z 5

Téma palčivé a smutné. Je pravdou, že o obětech znásilnění a obecně násilných činů se až tak moc nepíše. Jak viktimizace ovlivňuje jejich rodinný život a sociální zařazení. Nicméně jsem se do knihy nemohla začíst. Asi jsem ji nečetla ve správné chvíli.

Leny66
25.08.2023 5 z 5

Opět skvělá kniha. Markéta psát umí..

L.Helena
09.08.2023 5 z 5

Hodně dobře zpracováno zejména po psychologické stránce. Sekundární i terciární viktimizace, posttraumatický stresový syndrom, i to, jak se cítí oběť a jak to vše může vnímat její okolí. Knihu jsem četla doslova jedním dechem a "užívala" si snad každou stránku. Trochu mě mrzí, že v prologu jsou vyzrazeny všechny klíčové momenty příběhu i to, jakým směrem se vyprávění bude ubírat. Ale téměř celou dobu mi vše, co se odehrávalo, přišlo naprosto reálné a věrohodné. Až k závěru jakoby to sklouzlo do stylu amerického akčního filmu. Ovšem jedná se o literaturu, takže pokud chtěla autorka mít závěr takový, jaký byl, asi se mnoho jiných řešení nenabízelo. V reálném životě by to však zřejmě dopadlo všechno jinak.
Od autorky jsem doposud nic nečetla, touhle knihou mě přesvědčila, že bych mohla sáhnout i po nějakém dalším jejím díle. I když, upřímně, většina obálek jejích knih mě od přečtení spíš odrazuje.
4,5*

cornetka
07.05.2023 5 z 5

Moc mě mrzí, že se o knize nemluví. Je přitom skvělá a čtivá, plná emocí, ale taky bezmoci a nespravedlnosti. Přitom se tohle může stát komukoliv. Ač situaci nikomu nepřeji, v knižním zpracování ji doporučuji!

Inka8
13.03.2023 5 z 5

Uf , to byla nádhera . Velice pěkně zpracovaný prroblém znásilnění a toho , jak si muži myslí , že jsou něco víc , než ženy . Nevěřila jsem , že se hlavní postava sebere a dotáhne pomstu do konce . Autorčiny knihy se podle mne čtou sami . Vřele doporučuji přečíst

Ann98
15.02.2023 5 z 5

Kvalita na kterou jsem u autorky zvyklá. Kniha je napínavá, čte se naprosto sama. Velmi silný, emotivní příběh.
Líbí se mi, kam poslední dobou autorka směřuje. Nejenže v této knize poukazuje na problém znásilnění, ale i částečně na to, že ženy stále nemají stejné postavení ve společnosti (viz. práce).
Autorka má bravurně příběh zpracovaný. Naprosto jsem se dokázala do hlavní hrdinky vžít. Připadalo mi, že se hroutí můj život a ne její, že to já jsem psychicky na dně a ne ona.
Hlavní postavy jsou skvěle vykresleny, hlavně ty ženské, to autorka zvládá na jedničku.
Kniha je plná intrik, napětí, strachu, emocí. Příběh je velmi náročný na psychiku, ale ve volných chvílích určitě stojí za přečtení.

Iwíček
15.01.2023 5 z 5

Thriller #slovoprotislovu od @marketaharasimova je velmi napínavý, čtivý a celkově zajímavý. Od samého začátku mě vtáhl do děje a nepustil do té doby, dokud jsem nedočetla poslední stránku. Osud hlavní hrdinky byl hodně smutný, na druhou stranu ale obdivuji její odhodlání vymoci si spravedlnost, o níž se ne nadarmo říká, že je slepá. Jak to všechno dopadne? Padne její snaha na úrodnou půdu? Přečtěte si tento román a přesvědčte se o jeho kvalitách na vlastní kůži.

Autorka se opět ve svém psaní posunula o kus kupředu a už teď se těším na další setkání s její knihou.

LeSk
15.01.2023 5 z 5

Vynikající kniha, zápletka, děj ... Vše perfektně napsané. Velmi záživné, reálné, napínavé. Tyto knihy autorky mě baví, vtáhnou mě do děje hned od první stránky. Doporučuji a těším se na další autorčinu knihu.

salexice
02.01.2023 4 z 5

ano, přesně tyto knihy mě od autorky baví. Autorka mistrně vykresluje situace a má dar výstižného popisu charakterů, umí pracovat s napětím. Příběh znásilněné zasnoubené, těhotné slečny, která se musí utkat se všemi psychickými problémy po znásilnění, odchodem snoubence, potratu - jaký div, že zosnuje pomstu vůči tomu, na kterého byla justice krátká. Pro mě po přečtení výhra, že se autorka po románu o kočkách vrátila k tomuto typu literatury.

gargamelka
31.12.2022 5 z 5

Napínavé.

majík1
18.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Vynikající napínavý příběh,tak jak to paní Harasimová umí. Nejdříve jedna rána za druhou a pak sladkà pomsta. Akorát moc nevěřím, že by byl policajt takový hlupák a nevšiml si ani neověřil, že ho Gita nahrává.