VikiV VikiV komentáře u knih

☰ menu

Na cestě Na cestě Jack Kerouac

Číst tuhle knížku byla opravdu cesta - trnitější než zažíval Sal Paradise. Nevím, jestli jsem byla nadšena z konce, protože to už mělo opravdové grády nečekané a bezcílné cesty, a nebo protože jsem před sebou neměla tolik stránek.
Stačilo mi jednou za život, byť Beat generation zbožňuji.

01.11.2023 2 z 5


Jak rozumět komiksu Jak rozumět komiksu Scott McCloud

Skvělé dílo. Spousta zajímavých informací, nahlédnutí do minulosti, srovnání různých komiksů, stylů/zvyků v různých krajinách. Velmi příjemné čtení, které bylo doplněné o nádherné kresby.
Určitě stojí za přečtení a především nám nabídne nový pohled na svět komiksů.

20.12.2022 5 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Dílo, které jsem zvládla ocenit až s přibývajícím věkem.

29.10.2022 5 z 5


Hančina cesta Hančina cesta Alžběta Langová

První polovina byla velmi záživná, není to typický příběh holocaustu, kde jsou popsány do detailu veškerá zvěrstva. Bylo to čtivé a knihu jsem přečetla během dvou večerů. Menší kamen úrazu pro mě byla druhá polovina knihy, leč zajímavá, tak velmi obsáhlá. Často jsem se v rodokmenu ztrácela, ale na originalitě a zajímavosti to velmi přidalo.

07.07.2022 4 z 5


Modlitba za Černobyl – kronika budoucnosti Modlitba za Černobyl – kronika budoucnosti Světlana Alexandrovna Alexijevič

Jak už je v komentářích napsáno několikrát - silné čtení. Už je to nějaká doba, co jsem knihu četla, přesto si ale některé příběhy pamatuji doteď a jsem schopna je odvyprávět téměř z paměti. Tato kniha obsahuje hromadu nešťastných osudů, které vás úplně pohltí. Nedalo se odtrhnout.

06.07.2022 5 z 5


Dominika na cestě Jižní Amerikou Dominika na cestě Jižní Amerikou Dominika Gawliczková

Knihu jsem přečetla na jeden zátah a velmi ráda se k ní vracím. Tento cestopis byl krásně a smysluplně napsán, zajímavé tipy a rady k jednotlivým tradicím a státům obecně - vše podané velmi lehce a nenuceně. Ilustrace prostě pecka, hodící se.
K obsahu bych ještě ráda podotkla, že se autorka vůbec nebála zmínit i negativa daných států a problémy cestovatelů obecně. Rozhodně stojí za přečtení.

06.07.2022 5 z 5


Bál šílených žen Bál šílených žen Victoria Mas

Téma mohlo být uchopeno “vážněji”. Každopádně je kniha velmi čtivá, přečetla jsem ji na posezení a byla spíše oddechovou četbou. Konec mi přišel uspěchaný, za to se mi ale líbilo kraťoučké nahlédnutí a popis vedlejších postav. Na to, že tato kniha je prvním románem Victorie Mas a v pořadí její teprve druhou knihou, cítím a vidím potenciál. Určitě si ještě někdy knihu přečtu.
*Za zmínku stojí i film z loňského roku, kvalitně natočen, ačkoliv se děj občas od knihy liší.

05.07.2022 3 z 5