Vesper65 Vesper65 komentáře u knih

☰ menu

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Kniha byla poutave napsana, zajimave temata a i mista deje (Beskydy, Valassko). Nemuzu se prenest pres moji osobni averzi k hlavni hrdince. Samozrejme nechci a nemuzu hodnotit jeji chovani pohledem dnesni doby. Kniha urcite stoji za precteni.

23.11.2023 4 z 5


Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Knizka kterou jsem mela v hlave dlouho po precteni. Vysvetluje historii reckych pristehovalcu v Ceskoslovensku / Cesku. Doporucuji vsem, kteri se chteji dozvedet neco o mene zname historii Ceska, Recka, nebo i Ostravy. Po docteni jsem mela chut odletet do Recka na mista, ktera jsou v pribehu zminena. Vzpomnela jsem si i na film Moje tlusta recka svatba, ktery taky hezky popisuje recky naturel :)

13.09.2023 5 z 5


Poslední zelené údolí Poslední zelené údolí Mark Sullivan (p)

Zklamani, odlozeno a asi ani nedoctu. Zajimavy namet, ale styl psani mi vubec nevyhovoval. Prisel mi americky, prehnane pateticky.

13.09.2023


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Libilo se mi prostredi v pohranici, popis a historie. Pribeh byl dobry, jen tam bylo dost postav a trochu se pletly. Kniha je podobna ostatnim kniham s Bergmanem. Osobne mi prijdou charaktery v pribezich podobne, vzdy jsou zminene kocky, nebo ochranci prirody. Styl psani pani Klevisove se mi libi, ale asi si od ni musim dat pauzu, aby se mi jednotlive knihy a pribehy nepletly.

13.09.2023 3 z 5