Verush Verush komentáře u knih

☰ menu

Uloupený život Uloupený život Jaycee Dugardová

Člověk se takhle v klidu opaluje na zahradě.. S džusem a sušenkou.. Všechny své blízké na vzdálenost pár kilometrů.. Ví, že je brzo uvidí nebo minimálně může vidět.. A do toho si vezme tuhle knihu.. Neumím si a ani si nechci dokázat představit čím vším si J. musela projít a přežít.. Nechápu, že necítí nenávist.. Já bych tomu chlapovi přála křeslo.. Sebral jí kus života, prakticky celý, protože takovéhle vzpomínky nezmizí.. U takových knih vždycky cítím zvláštní pocit, že moje starost je, kam půjdu v pátek na večeři a že bych si už opravdu měla uklidit svůj pokoj.. Nejhorší je, že takových lidí je a bude víc než dost.. Co ubližují malým dětem.. Ani nejhoršímu nepříteli bych nepřála, aby mu tohle nekdo udělal a neskutečně J. obdivuju za to co dokázala a ještě určitě dokáže..

22.06.2016 5 z 5


Uvězněna v rodné zemi Uvězněna v rodné zemi Katja Schneidt

Nechápu a nikdy nepochopím, jak nízké musí mít o sobě žena mínění, když se dobrovolně vrhne do vztahu tak ponižujícího a absolutně bez lásky fungujícího.. Proč jsou pořád další a další ženy tak naivní, že věří, že zrovna ony svého muslimského přítele změní.. Že se vzdají všeho a proč? Aby se mohly změnit od základu pro někoho, kdo se vyžívá v tom způsobovat jim bolest, kdo se o ně nezajímá a nikdy nebude.. Mám pocit, že tohle je asi to, co chtějí, že to stejně tak trochu čekají.. V dnešním moderním světě, kdy jsou takových knížek napsány stovky, to snad už ani není možné.. Ale stále vycházejí další a proto už opravdu jen nechápavě kroutím hlavou a doufám, že ta poslední už byla poslední..
Nicméně je to čtivě napsané, měla jsem to za den prečtené..

14.04.2016 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Velmi čtivá kniha se zajímavým příběhem. Docela dlouho jsem netušila, jak to dopadne a i z toho důvodu jsem ji přelouskala za 3 dny.. Doporučuji.. :)

16.02.2016 5 z 5


Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

Děti jsem přečetla několikrát, popoprvé asi před 10-ti lety a už tehdy to ve mně dost zanechalo, styl jakým to bylo napsané, jazyk,.. celkově velmi poutavá kniha.. Myslím, že by se určitě našli tací, které před drogovou scénou uchranila a toho podle mě chtěla docílit.. Když jsem uviděla tuto knihu, hned jsem ji sháněla v knihovně a následně přečetla za 3 dny, četla se vážně snadno, obdobně jako Děti.. Hezky dokresluje příběh Christiane a vysvětluje, co se s ní stalo.. A rozhodně to nebylo všechno hezký a snadný.. Jasně, udělala spoustu pitomostí, ale chyby děláme všichni a rozhodně mi nepřijde, že by si všechno z toho zasloužila, nestává se mi to často, aby se mnou něčí osud takhle pohnul.. Velmi doporučuji.. :-)

12.11.2015 5 z 5


Arthas: Zrod krále Lichů Arthas: Zrod krále Lichů Christie Golden

Jako fanoušek warcraft a mnohonásobný hráč warcraft 3 jsem byla nadšená.. vše dobře dovysvětleno a navíc jsem si určité pasáže že hry pamatovala, takže jsem si je odříkávala spolu s knihou.. :D

19.06.2013 4 z 5