Uvězněna v rodné zemi

Uvězněna v rodné zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187734/uveznena-v-rodne-zemi-187734.jpg 4 79 29

Katja Schneidtová je mladá emancipovaná žena, která miluje život a ráda se baví. Dokud nepozná Mahmuda. Zamilují se do sebe a nastěhují do společného bytu. Ale pak její turecký přítel zničehonic ukáže svou pravou tvář – tvář tyrana. Katja se náhle uprostřed moderní Evropy ocitá v neznámém, paralelním světě islámské společnosti a je konfrontována s jejími zákony. Poté, co ji partner několikrát zbije málem k smrti, sebere všechnu svou odvahu a uprchne. Stává se však psancem a dodnes žije pod neustálou hrozbou pomsty jeho tureckého klanu.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Gefangen in Deutschland , 2013


více info...

Přidat komentář

le21nka
21.09.2023 4 z 5

Kolik knih s podobnou tématikou již bylo napsáno a kolik žen stále věří, že ony takto dopadnout nemohou, protože jejich "cizinec" by se ničeho zlého nedopustil. Je mi líto všech těchto žen. Bohužel láska bývá slepá a někdy je opravdu velmi těžké z takového vztahu uniknout.

pavlina0821
25.08.2023

Další blbka. Pardon, ale nejde to jinak napsat. Řeči typu: " kdo nezažil, nemůže pochopit" si opravdu strčte za klobouk. V tomto případě je to o to horší, že Katja zůstala v Německu, nebyla v žádné daleké zemi, daleko od rodiny, kde by nikoho jiného neměla a navíc Mahmoud se projevoval jako násilník už od samého začátku. Koneckonců jí i sám řekl, jaké má představy o životě a jestli je ochotna to akceptovat. Byla, tak ať si nestěžuje. S každou další takovou přečtenou knížkou nechápu, jak můžou být ty ženy tak pitomý.


Nofar197
22.12.2022 4 z 5

Němka Katja se zamilovala do německého Turka - a bohužel si včas navzdory varování nesundala růžové brýle.

Nofar197
22.12.2022 4 z 5

martin3554 : Jednak se za něj úředně neprovdala, jednak nešlo no Araba, nýbrž o Turka.

Anetsv
21.12.2021 5 z 5

Tuhle knihu jsem přečetla za dva večery. Je neuvěřitelně čtivá. Děj je hrůzostrašný. Když čtu komentáře typu, mohla odejít dřív, proč to neudělala. Na to je jediná odpověď, kdo něco podobného nezažije, nemůže pochopit. Moc si přeji, aby něco podobného nemusel zažívat nikdo z nás.

martin3554
22.01.2021 5 z 5

Další bibliografie jedné z těch evropských žen, které se provdaly za Araba a dráze, za to pykaly.

Monika1717
23.05.2020 4 z 5

Tuto knihu a jí podobné by si měly přečíst všechny ženy, které se chystají podlehnout uhrančivým očím cizinců. V podstatě stále platí , že když ptáčka lapají, ...... Však to známe. A není to jenom o tom, že se odstěhují a potom nemohou zpátky. I ve své zemi se mohou stát vězenkyní. Katja měla nakonec štěstí, pomohla jí matka, ale klid nebude mít asi nikdy.

Mufa
16.03.2020 4 z 5

Na tohle téma už jsem přečetla spoustu knih, tahle patří k těm lepším. Dobře napsané, mělo to spád.
Co mi ale pořád není jasné, že se objevují stále nové a nové ženy, které si myslí, že ten "jejich" muslim bude úplně jiný, než ti ostatní. Tady o sobě autorka dokonce tvrdí, že bývala silná žena a přesto jí během pár týdnů vymyl mozek jako všem ostatním. nerozumím tomu. Pomalu si začínám myslet, že by některá z těch knih měla být povinnou četbou už na základní škole.

misa.novakova
22.11.2019 4 z 5

Kniha se četla dobře, byla napínavá, ale velice smutný příběh.

orinka3
12.04.2019 4 z 5

Pokud bych měla zhodnotit čtivost, bylo by to o hvězdičku více Výpověď ženy, kterou leta terorizoval její až paranoidní turecký přítel, je skutečně otřesná. O to víc, jak se propadala čím dál hlouběji do přesvědčení, že jí není pomoci. Ztráta osobnosti i sebevědomí, oběť krutého násilí. Je to jak přes kopírák: od velké a exotické lásky k ranám a ubližování i za jediné slovo. Každá si na začátku myslí, že oni dva ne, že u nich to bude jiné! Kéž by. Věřím, že se vzděláním a IQ stoupá i tolerance muslimského partnera. Ale pravidlem to není, vždyť i u nás jsou ženy, které týrá vysokoškolský partner. Jenom sofistikovaněji. Tak snad si to některá zamilovaná přečte a bude opatrněji sledovat, jak se k ní její vyvolený chová. Růžové brýle to kolikrát naplno nedovolí, ale přesto...bylo by krásné, kdyby láska smazávala společenské i kulturní rozdíly tak, aby byli oba dva na jedné vlně.

monika8034
10.02.2019 5 z 5

Zaujímavá kniha
Dokonca aj dnešnej dobe v nemecku majú moslimovia svoje geto.
Len sa o tom nehovorí ????

i.stefany
25.01.2019 3 z 5

Už od samého začátku je kniha plná jen násilí, bití, trýznění a týrání. Nevěřím, že by nebyla možnost se z toho vztahu vymanit dříve než po 4 letech. Nedovedu si představit, že s mužem, který vás několikrát málem zabije strávím další jedinou vteřinu. Byla tam zmínka o azylu, ale hrdinka to hned zavrhla, protože to by bylo jen dočasné řešení. Nechápu. Přece v první řadě si zachráním kůži a pak budu hledat další možnosti. Katje nakonec pomohla vlastní rodina, nemohla se na ni obrátit již dříve? Nepomohli by jí? Na konci knihy se píše, že po špatném manželství s muslimem žije v novém vztahu s partnerem a dětmi. Nevím, jaké manželství bylo myšleno, ale v knize pokud vím, se svatbě tvrdošíjně bránila a nedošlo k ní... Nějak mě takhle kniha nezasáhla.

Damato
12.12.2018 4 z 5

Nemůžeme ty děvčata šmahem odsuzovat, copak jsme všichni zapomněli, že jsme byli mladí a zamilovaní a neviděli a neslyšeli? Je to velice smutné vyprávění. Smutnější o to víc, že do dneška jdou zamilované holky za vidinou toho svého snu " O princi z Persie", není však každá z nich chytrá, jak Šeherezáda ... je mi jich líto, i když si zrovna v případě našich, českých ( potažmo ze států civilizací poznamenaných) , děvčat říkám - holky , copak jste opravdu tak naivní???????

Orina
21.09.2017 5 z 5

Zatímco Tinu Nash jsem v její knize Z temnoty tvrdě odsoudila (a za tím si stojím), zde zvedám varovně prst a obávám se, že hodit ji do stejného pytle, se nesluší. Katja byla velmi mladá a relativně osamocená ve městě, které bylo daleko od její rodiny (od které výraznou podporu taky nemohla moc čekat). Záhy se stala na té zrůdě i finančně závislá, což je další hřebíček do rakve, plus vysvětlení psycholožky v epilogu knihy také dává smysl. A nakonec bych ráda zdůraznila jednu skutečnost - Katja se narodila v r. 1970, tudíž vše začalo v r. 1988 a uvědomte si, že ačkoliv teď podobné osudy na nás křičí ze všech sdělovacích prostředků (knih, novin, internetu, televize, rádia, ...) v té době to tak určitě nebylo. Takže jak říkám, šmahem odsoudit Katju jak je hloupá, mi přijde unáhlené.

Brunnetka
21.07.2017 5 z 5

Strašný příběh a ještě strašnější je, že se odehrává v Německu. Co na to říct? Samotná autorka je hloupá v tom smyslu, že věřila ve změnu svého partnera. Bohužel né nadarmo se říká že láska má růžové brýle... Je skvělé, že se dokázala vymanit z toho prostředí a i když si nese vzpomínky, může žít relativně normálně dál...

lenuskav
29.06.2017 5 z 5

Silny pribeh...kazdopadne pro me nepochopitelny..

Blanka78
24.05.2016 5 z 5

ze života

Verush
14.04.2016 4 z 5

Nechápu a nikdy nepochopím, jak nízké musí mít o sobě žena mínění, když se dobrovolně vrhne do vztahu tak ponižujícího a absolutně bez lásky fungujícího.. Proč jsou pořád další a další ženy tak naivní, že věří, že zrovna ony svého muslimského přítele změní.. Že se vzdají všeho a proč? Aby se mohly změnit od základu pro někoho, kdo se vyžívá v tom způsobovat jim bolest, kdo se o ně nezajímá a nikdy nebude.. Mám pocit, že tohle je asi to, co chtějí, že to stejně tak trochu čekají.. V dnešním moderním světě, kdy jsou takových knížek napsány stovky, to snad už ani není možné.. Ale stále vycházejí další a proto už opravdu jen nechápavě kroutím hlavou a doufám, že ta poslední už byla poslední..
Nicméně je to čtivě napsané, měla jsem to za den prečtené..

lenkavildomcova
19.01.2016 5 z 5

Šílené, zvláště v kontextu s dnešní dobou. Normálně mám regulérní strach, co bude. Autorka dokázala vysvětlit pro mě nepochopitelné, proč neodešla od tyrana hned, proč vše neohlásila... Rozumím, ale nechápu... Přečetla jsem během dne.

Dixinka
21.06.2015 5 z 5

Kniha psaná svižným tempem mi vyhovovala. Co se týká tématu? Kolik lidí se po jízdě na kolotoči pozvracelo. A zakázali výrobu kolotočů, ne! Znovu nastoupíme, abychom se přesvědčili jestli to jindy, jinde nebude jiné. Kdo vstupuje do jiné kultury nevím co očekává, že přepíše dějiny? Změní lidi?

Štítky knihy

domácí násilí

Autorovy další knížky

Katja Schneidt
německá, 1970
2014  82%Uvězněna v rodné zemi
2017  0%Nezvládneme to

Kniha Uvězněna v rodné zemi je v

Právě čtených1x
Přečtených133x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce68x
Chystám se číst55x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x