VeronikaZe VeronikaZe komentáře u knih

☰ menu

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Po přečtení knihy jsem měla smíšené pocity, příběh se mi líbil, ale takto smutný děj, to asi není pro mě, jsem strašná citlivka :(
Další knihu od JG si nejspíš nepořídím..

07.06.2023 4 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Tento díl se mi z těch, které jsem doposud četla (4 knihy) líbil nejméně. Příběh to byl pěkný, ale chybělo mi tam více akce a chemie mezi Ninou a Sebastianem.
Bylo to takové suché, trošku okořenění by neuškodilo :-)

Ale za mě stále moc pěkná kniha od autorky a těším se až začnu číst další díl.

18.05.2023 4 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Takto tohle je zatím moje nejoblíbenější kniha od autorky. Kniha mě dočista pohltila a přečetla jsem ji 2x za sebou, naprosto jsem tím příběhem byla unešená.
Takového chlapa a život by si přála snad každá romantická duše.. bylo to vtipné, dojemné, odvážné, romantické a i trošku erotické.
Po přečtení knihy jsem asi upadla lehce do deprese musím říct :D Protože takový příběh, to bylo prostě něco. Opravdu jsem si knihu zamilovala a už teď se těším, až si jí přečtu znova.

08.03.2023 5 z 5


Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

U prvního kapitoly jsem si říkala, co to sakra je?
Proč, když se má jednat o případ, se tam Lucka ptá na nějaké jiné otázky, které s tím nesouvisí, vlastně o případu tam bylo napsané jen pár stránek (možná ani to ne).
To jsem si říkala, že se mi asi líbit nebude, když bude Lucka takto hodně přerušovat vyprávění, ale poté, když už to v dalších kapitolách bylo převážně jen vyprávění pana Štočka a sem tam nějaká otázečka na doplnění, to bylo skvělé čtení.
Opravdu zajímavé vyprávění a moc se mi to líbilo :)

15.02.2023 4 z 5


Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek Julie Caplin

Moc pěkný krátký příběh, který vás nutí se usmívat. Přesně jak píšou ostatní čtenářky níže, autorka to prostě umí a stačí ji k tomu jen 27 stránek :-)

25.01.2023 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Panebože, to byla jízda.
Knihu jsem si neskutečně užila a už teď vím, že patří mezi mé oblíbené. Úplně mě mrzí, že jsem ji už dočetla, ale zároveň se těším, až si ji po nějaké době přečtu znovu!
Bylo to skvělé, postavy se mi moc líbily, všechny měly něco do sebe (kromě Joshe samozřejmě :D) a všechny jsem si zamilovala. Moc se mi líbilo, jak se postupně vyvíjely.
O romantické lince ani nemluvím, byla jsem z toho celá hotová a některé situace mě naprosto dostaly.
Moc se mi líbila i dějová linka v Kodani, bylo to skvělé, v Kodani jsem už byla, takže jsem si naprosto jasně vše vybavovala a představovala jsem si, že tam jsem s nimi.
Závěr knihy, prostě úžasný, někdy jsou takové happyendy potřeba :)

23.01.2023 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Kniha byla moc krásná, těšila jsem se na ni a vše jsem prožívala s hlavní hrdinkou Minou. Vůbec jsem se nemohla odtrhnout od čtení a byla celá natěšená, jak se bude příběh vyvíjet dál. Do Luka jsem se nejspíš také zamilovala :D Takový kluk se najde opravdu jen v knížkách..
Je pravda, že 22.kapitola byla velmi velmi krátká a ráda bych ocenila, kdyby se autorka trochu rozepsala, ale aspoň to má své kouzlo a každý si můžeme domýšlet, co se asi tak stalo tu noc :)
Závěr knihy jsem si představovala také trošku jiný, ale i tak dávám knize 5*
Úplně mám díky ní chuť sbalit se odjet do Švýcarska. Nejlépe do Améliiny chaty.

18.01.2023 5 z 5


Sbohem, základko! Sbohem, základko! Karel Foltin

Když jsem byla na základce, tahle kniha byla moje oblíbená, četla jsem ji minimálně 3x. Jako mladou teenegerku mě příběh hlavní hrdinky Fany hodně zaujal a prožívala jsem vše společně s ní.

17.01.2023 5 z 5


Kniha kouzel Kniha kouzel Moony Witcher (p)

Jako malá náctiletá holka jsem tuhle knížku / celou sérii měla moc ráda.
Tenkrát to pro mě byla strašná výzva a byla jsem na sebe pyšná, že jsem to celé přečetla (dokonce 2x), ale šlo to samo. Příběh je velmi povedený a moc se líbil, ilustrace jsou také moc pěkné.

12.01.2023 5 z 5