Sbohem, základko!

Sbohem, základko! https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45739/sbohem-zakladko-45739.jpg 4 36 3

Radosti, starosti a úlety jedné deváťačky. Františka, Fanča neboli Fany je obyčejná venkovská holka, která právě dokončuje základku. „Miluje“ svého matikáře, kluci jí nedají spát, ale nenadbíhá jim a úplně nejvíc pro ni znamená tajuplný Štěpán... Má ale i jiné starosti, především - co bude dělat po devítce? Dostane se na konzervatoř? A co její muzikálový úspěch v Rafanech a Kočkách? Rok našlapaný událostmi, radostmi i smutky je pro ni první významnou křižovatkou v životě. Na své bláznivé úlety, na učitele i školní příhody, na rodinnou pohodu i spoustu zážitků s pěveckým sborem určitě nikdy nezapomene. Měsíc po měsíci můžete nahlédnout do jejího zápolení s pubertou a dívčími touhami i vy.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Sbohem, základko! , 2009


více info...

Přidat komentář

VeronikaZe
17.01.2023 5 z 5

Když jsem byla na základce, tahle kniha byla moje oblíbená, četla jsem ji minimálně 3x. Jako mladou teenegerku mě příběh hlavní hrdinky Fany hodně zaujal a prožívala jsem vše společně s ní.

Kyta
12.08.2013 5 z 5

V knize jsou vyjádřeny všechny pocity a smutek Fany Váchové. Už vím, jak se holky cítí, když dokončují devátou třídu - základku, díky téhle knize. Je suprově napsaná, všemu jsem rozuměla a taky jsem to celé prožívala s Fančou - hlavní hrdinkou. Moc hezká kniha, žádné připomínky k ní nemám. Co dodat :)


naty456
16.08.2012 5 z 5

jedna z nejlepsich knih