Veronika4187 Veronika4187 komentáře u knih

☰ menu

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Já jsem také rodačka z Vysočiny a pro mne to byla sonda do mého dětství a co jsem tehdy pozorovala u okolí, jak se lidé chovají atp. Nářečí bylo pro mne téměř přirozené, avšak na celé knize mi chybí nějaký závěr, ukončení. Prostě se vyprávějí příběhy z různých rodin. Nejdelší kapitola vlastně postupně přeskakuje mezi jednotlivými členy rodiny a to na mne působilo chvilkami zmatečně, kdo že vlastně danou kapitolu jakoby vypráví. A ještě bych celkově "vytkla" mnoho jmen a postav. Pro mne to tedy byla nostalgie na dětství, takže moc fajn. Ale zajímalo by mě, co si lidé mimo kraj Vysočina myslí o těchto příbězích?!

28.04.2019 4 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Je zajímavé, že autorka se věnuje mužské postavě (oproti jiným jejím knihách) a zajímavě nás vede celým životem. Příběh je poutavý, není nějak šokující, ale člověka to vtáhne a chce vědět víc. Trochu byli některé příběhy pro mne méně reálné (např. Marcelka), ale jinak se příjemně kniha četla.

28.04.2019 4 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Vadila mi povaha Anežky a celkově mi kniha přijde jako pouhé vyprávění odlišných povah a životních rozhodnutí jednotlivých postav. Tedy spíš taková běžná, nic navíc mi nedala.

06.03.2019 2 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Dobré, ale čekala jsem víc

20.02.2019 2 z 5