vercaruzickova vercaruzickova komentáře u knih

☰ menu

Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Neni to rozhodne nejlepsi kniha od Nicholase Sparkse, na muj vkus az moc strucna a kratka, ale i tak rozhodne stoji za precteni. Pres prvni kapitoly jsem se dostavala pomalu, pak uz se kniha cte jednim dechem. Meli bychom se nechat postavou Jamie inspirovat a snazit se byt k ostatnim taky tak mili a napomocni jako ona, svet by byl o hodne hezci. Akorat skoda, ze jsem vedela jak to cele asi skonci v momente, kdy po Landonovi skoro hned na zacatku chce, aby ji slibil, ze se do ni nezamiluje.
Vetsina tu strasne chvali film, ale za me se mi moc nelibil a knizka mi prisla mnohem lepsi.
A TED SPOILER ALERT! Pro ty kdo si rikate, proc se ta kniha jmenuje zrovna takhle... Nazev pochazi z jedne z poslednich stranek knihy, kdy uz tezce nemocna Jamie sotva jde k oltari, z orginalu: "It was, I remember thinking, the most difficult walk anyone ever had to make. In every way, a walk to remember."

31.08.2015 3 z 5


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Před lety jsem viděla film a moc mě nenadchnul. Nyní jsem se k němu dostala znovu díky mamce, která se právě rozvedla, takže životní příběh Liz jí byl velice blízký a četla i knížku. Já jsem se do ní na její doporučení pustila taky a jsem moc ráda, že jsem tak udělala. Kniha zachází víc do detailu ohledně mentálních pochodů hlavní hrdinky, popisuje žážitky z meditací atd., které z filmu prostě nepoberete. Každá její fáze - Řím, Indie i Bali měly něco do sebe a já jsem okamžitě toužila po tom se tam vypravit za ní. Liz mi byla opravdu sympatická a dokázala jsem se do ní dobře vcítit. I konec knihy se mi docela líbil. Chápu, že se ale někomu kniha líbit nemusí a může mu připadat nudná, nejspíš je potřeba ji číst ve správné životní období, abyste si jí opravdu užili.

24.07.2015 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha se mi velmi dobre cetla a za den a pul jsem ji mela prelouskanou. Lituji, ze jsem se k ni nedostala uz drive. Dej ma spad, je poutavy a nenudila jsem se u nej. Postavy v knize mi prisly verohodne a vcitila jsem si do nich natolik, ze jsem konec knihy pres same slzy skoro nemohla precist a intenzivne jsem o tom vsem jeste nekolik dni premyslela. Spousta z nas nedokaze kvalitu sveho zivota dostatecne ocenit az do chvile, kdy je necim snizena a tato kniha je tomu dobrou upominkou. Meli bychom zit kazdy den naplno, jako by byl nas posledni.

25.06.2015 5 z 5


Malé ženy (skrátené vydanie) Malé ženy (skrátené vydanie) Louisa May Alcott

Tuto knihu bych doporucila temer vsem vekovym kategoriim, kazdy si z ni muze odnest to sve. Velice me inspirovaly zivotni pribehy vsech sester a nektere pasaze byly opravdu dojemne. Fakt, ze kniha je zastarala, neznamena, ze by se v mnoha ohledech nedala vztahnout na dnesni dobu. Principy zustavaji porad stejne a kniha nas uci, ze clovek s laskou nejdale dojde. Dulezite je rodinne stesti, byt na sebe mili a vazit si veci, ktere mame a ne zoufat nad vecmi, ktere nemame a ze penize jsou az druhorade. Kazda sestra v sobe mela sve kouzlo a ja se dokazala vcitit do kazde z nich. Sice jsem si knihu precetla az ve veku 22 let, ale jsem rada, ze jsem se k ni nakonec dostala a rada si ji za par let prectu znovu, treba si z ni odnesu zase trochu neco jineho a jednou bych ji dala precist i me dceri.

24.06.2015 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Knihu jsem precetla jednim dechem, vubec jsem se od ni nemohla odtrhnout. Je to velmi lehka literatura s pomerne "levnou" zapletkou, ale to mi vubec nevadilo. Nekdo muze namitat, ze je to kniha pro pubertacky. Mne je 22 a naramne jsem si knihu uzila, myslim, ze by mohla zabavit i moji mamku. Velmi jsem se s postavami z knihy szila, i kdyz America me chvilemi trochu rozcilovala. Uz ted se nemuzu dockat dalsiho dilu, ale uz jen podle podle nazvu knih je docela jasne, co se bude dit dal. Jsem zvedava, jak se bude trojuhelnik America-Aspen-Maxon vyvijet dal, protoze zatim se nemuzu uplne rozhodnout, komu z kluku fandit.

10.05.2015 5 z 5