TrebaHachi TrebaHachi komentáře u knih

☰ menu

Přišel Bůh do kavárny v Karlíně... Přišel Bůh do kavárny v Karlíně... Miloš Čermák

Většinou vtipný, některý postřehy pana Staňka zde prezentovaný za mě ale docela wtf.

18.04.2020 3 z 5


Skoncovat s Eddym B. Skoncovat s Eddym B. Édouard Louis (p)

Četlo se mi to těžce, u některých pasáží mi bylo fakt úzko. Je to o hlavně o nutnosti vymanit se z ubíjejícího a zraňujícího společenskýho prostředí, a o tom, jak je to těžký a jak to člověka do hloubky poznamená, i když se mu to povede. Autor si nebere servítky a všechno popisuje hodně naturalisticky. Ke všem událostem podává i svoje vysvětlení motivů a myšlenek vlastní rodiny, lidí z vesnice, spolužáků a dalších, co se v knize objeví a tak dobře vystihuje mentalitu lidí uvězněných chudobou, nízkým vzděláním a šílenou omezeností způsobenou předchozím, že se z toho člověku občas dělá zle. Rozhodně stojí za pozornost.

18.04.2020 4 z 5


Doušek věčnosti Doušek věčnosti Petra Neomillnerová

Dobrý, líbila se mi asi nejvíc ze série. Mám trochu slabost pro postarší dvojku Guta&Gaspar :)

18.04.2020 3 z 5


Sladká jak krev Sladká jak krev Petra Neomillnerová

Tina je fajn, docela se mi líbí zasazení do současný Prahy. Díl nebo dva se v pohodě dají přečíst za večer a není to nuda :)

18.04.2020 3 z 5


Štěstí ve stínech Štěstí ve stínech Lynn Flewelling

Poprvý jsem sérii o Nočních běžcích četla v nějakých patnácti a to několikrát :) pořád se k ní ráda vracím. Štěstí ve stínech poutavě vtáhne do světa pletichaření, politiky, zloďějíčků, špehů, korzárů, čarodějů i nekromantů. Je to klasická fantasy se sympatickýma, pravda, občas až trochu moc dokonalýma hlavníma postavama, který se člověku přesto dokážou dostat pod kůži. Autorčin svět je propracovaný, s podrobně promyšlenou historií a náboženstvími jednotlivých národů a států, což dává prostor pro nejrůznější politický zvraty, půtky mezi různýma větvema královský rodiny a pro spoustu práce pro Pozorovatele.
Hezky vykreslený vztahy a motivy jednotlivých postav, skvěle popsaný reálie.

15.04.2020


Šedí bastardi Šedí bastardi Jonathan French

Sympatický a vtipný postavy, děj rychle odsýpá. Příběh je propracovanější, než zpočátku působí. Krásnej překlad!

15.04.2020 5 z 5