Doušek věčnosti

Doušek věčnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14655/dousek-vecnosti-14655.jpg 4 193 21

Tina Salo série

< 2. díl >

Napínavý fantasy příběh vypráví o tom, že i v současnosti mezi námi žijí skupiny upírů a vlkodlaků. Hlavní hrdinkou knihy je mladá upírka několikáté generace, která již snáší denní světlo, a proto může na rozdíl od starších upírů pracovat. Pracuje jako soukromý detektiv. Dostává případ, kdy několik motorkářů má těsně po sobě smrtelnou nehodu. Přijde na to, že za jejich smrtí není alkohol, jak se domnívá policie, ale kletba. Začíná se odvíjet napínavý akční příběh s překvapivým koncem. ... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Triton
více info...

Přidat komentář

Bytost na cestě
05.03.2023 5 z 5

I po mnoha letech mě znovu bavilo se začíst do Tiny. Oddechovka

Ivan F
22.01.2022 2 z 5

V roku 2011vyšlo pokračovanie série s Tinou Salo a ja - ako masochista - som sa rozhodol si knihu prečítať. Tam, kde skončil prvý diel, to mohlo aj zostať, ale nedozvedeli by sme sa, že Tina vlastne trpí (chudinka malá bez kúska citu k ľudskému druhu - len si trp), má rozorvaný vnútorný život, nemeckého milenca (perfekcionista rozhodne nebol, vyslovene zženštilý typ) a keďže má radšej teplú krv než studenú, tak parazituje na vlastnom druhu. K tomu sa dozvieme, že Audi je vyslovene najlepšie auto (toto je teda riadne odvážne tvrdenie, ale možno menovaná firma prispela formou sponzorského príspevku), všetko je prekombinované (vzťahy a súloženie sa zamieňajú), pridávajú sa vlkodlaci (nechýbali mi ani trochu a knihe nič nepriniesli), je tu viac akcie a to je všetko. Komu tieto ingrediencie vyhovujú, prosím, ostatní sa radšej knihe vyhnite.


TeaPeter
03.08.2021 4 z 5

Sympatické pokračování. Protiklady se přitáhly, rodinné vztahy usadily, zjevil se otec s řekněme postaršími názory a Tinu z přepracování postihla Žízeň, která ji nejspíš už zůstane. Samotná hlavní zápletka byla zajímavá - potlačované city a pocity můžou způsobit pořádný masakr.

daza.dt
12.04.2021 5 z 5

Po prvním díle už jste v obraze a podle mne si to člověk více užívá. Takže upíři, dlaci, šílený otec posedlý světovládou,... - stále stejně dobré, jen tak dál.

TrebaHachi
18.04.2020 3 z 5

Dobrý, líbila se mi asi nejvíc ze série. Mám trochu slabost pro postarší dvojku Guta&Gaspar :)

Jimm1
23.04.2018 3 z 5

Na český počin relativně dobré čtení. Jen bych to spíše zařadil mezi detektivky, ač se jedné o prostředí trošku odlišné. Upíři a ostatní nestvůrky jsou tu jen pro přitáhnutí čtenářů urban fantasy.

Calla2002
29.07.2017 5 z 5

Doušek věčnosti :-D to sedí..
Rozhodně lepší než 1 díl líbilo se mi to, strašně.
Jsem nadšená že nakonec otce přeprala zajímá mě jak to s ním dopadne.
Bavila jsem se,dost často jsem se u tý knihy pochechtávala :-D
A nakonec mě strašně překvapil Darek páni vlkodlak.
Podle mě si zaslouží 5*

alzbeta4340
01.06.2017 5 z 5

Líbilo se mi to ještě o něco víc než první díl. Každopádně Dyre je docela zajímavý. Jako urban fantasy tato kniha určitě snadno snese srovnání se zahraniční produkcí.

avalonek
17.11.2016 3 z 5

Nenudila jsem se..Zajímavý konec a hned to člověka nutí jít do dalšího dílu.Snad bude stát za to..Takovej průměr,ale bavila jsem se..

Petule.k93
03.05.2016

Pekne se Tina rozjizdi. S chuti na dalsi dil :-D

Lenny33
28.12.2015 5 z 5

Rozhodně lepší než 1. díl - čtivější, napínavější, smysluplnější s poutavějším příběhem. Pěkná kniha!

Lenu04
18.11.2014 5 z 5

Tento díl mě bavil, člověk se při čtení nenudil.

Dandulka
20.10.2014 5 z 5

Tak se nám Tina začíná hezky rozjíždět a nejen na motorce. Upíři, kožoměnci, zkrátka nenáročná četba na dobrou noc.

Falquar
14.07.2014 3 z 5

Překombinované. Jak už to tak s podobnými upířinami bývá, druhý díl uvádí na scénu vlkodlaky (což je už klišé, ale fajn klišé), jenže tentokrát to není všechno - o své místo se hlásí i kletby (to znamená čarodějnice) a podivní zmutovaní upíři, kteří se živí krví "tradičních" upírů. Tina zatím kmitá jak nadopovaná veverka, musí se ohánět minimálně na třech frontách, a na to, že jí jsou ubohé čtyři stovky let, slaví nečekané úspěchy. Tak například ještě pořád dejchá.
Stejně jako v jedničce, i tady autorka mile překvapila čtivým, bohatým a obecně sympatickým jazykem, opět neměla problémy s vulgaritami ani nepřeberným množstvím nejrůznějších násilností. Vlastně by se dalo říct, že text vyloženě smrdí krví a sexem. Plusem byly rovněž postavy (nebo aspoň většina z nich - některé mi připadaly špatně zvládnuté, kupříkladu Tinin otec; vážně by si nechal všechno líbit, vážně by svojí dcerušce dovolil, aby mu opakovaně nakopávala prdel?), které prostě žily a vzájemně se k sobě vázaly "přirozenými" a uvěřitelnými vztahy. Rovněž zůstávaly věrny své povaze - ano, povaze! Fakt! I dneska se píšou červený knihovny říznutý upířinou, který mají postavy s povahou.
Osobně si tak můžu stěžovat jenom na ono přehlcení děje - ostatní to chválí, podle mě by knížce slušelo něco jednoduššího a přímočařejšího. Takhle se z hlavní hrdinky definitivně stala Mary Sue a to mě v půlce knihy odradilo na dobrý dva měsíce, než jsem se odhodlala ve čtení pokračovat.
Fanouškům (spíš teda fanynkám) žánru doporučuju, zklamání to nejspíš nebude.

Vulige
05.03.2013

Frakiro žertuješ? od druhého dílu jsem doufala že Anitu někdo zlikviduje:-) Tina si aspoň nehraje na prudérní pánbíčkářku. četlo se to jedním dechem.

Safienka
18.01.2013 5 z 5

Druhý díl s upírkou Tinou Salo. Tentokrát víc akčnější, zamotanější a dle mého lepší. Tina je stále stejná, skoro nespí, začíná se živit z našinců a práce má nad hlavu. Musí vyřešit několik úmrtí vlkodlaků, kteří se prohánějí na motorkách a jsou pravděpodobně zastiženi kletbou staré čarodějky. Krom toho, že se tímto stěžejním problémem proplétá i poznávání Tininýho nemilosrdného otce, poznáváme upírčiny nově nabité schopnosti. Do změti postav už jsem se dostala a stíhám si uvědomovat kdo je kdo. Takže velké plus. Možná z prvního dílu zajímavý Kay, německý zabiják je v tomto díle takový zženštilý, což mě mrzí. Na kobylku se ale dostáváme o to víc dlakům a jejich pospolitosti. Celkově jsem byla knihou pohlcena a nevyvracím to, že se k ní někdy zase vrátím.

lanusinka
05.11.2012

Vlkodlačí motorkáři jsou prostě nářez a Tina přitvrzuje... Jen tak dál, holka

ciniminisek
24.08.2012 4 z 5

Lepší jak první díl.Pěkné čtení!

Frakira
23.04.2012 3 z 5

Dobrý, ale na Anitu to nemá :)

Devil-Ivet
09.01.2012 4 z 5

Tina to nemá lehké. Její otec je magor a k tomu musí řešit problémy bandy dlaků. Není to pro jednu upírku moc? Jak vyhrát ten boj? I když má kniha slabší chvilky, pořád je velice čtivá.