Přišel Bůh do kavárny v Karlíně...

Přišel Bůh do kavárny v Karlíně... https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370964/bmid_prisel-buh-do-kavarny-v-karline-EtB-370964.jpeg 4 40 10

Teenageři, lidé posedlí kávou a velmi zdravou zeleninou. Ženy na seznamkách, muži po čtyřicítce. Turisté. Před Milošem Čermákem a Luďkem Staňkem není v bezpečí nikdo. Jejich komediální výstupy zpracované do krátkých povídek se nezastaví před žádným tématem. Dvojice známých novinářů a komiků vám ukáže, že i takové věci jako nákup velmi ošklivé mrkve a pití alpy můžou být velmi zábavné – pokud se samozřejmě přihodí někomu jinému než vám. Až si knihu, která popisuje svět optikou dvou mužů středního věku, z nichž minimálně jeden je hodně rozzuřený, přečtete, už zkrátka nic neuvidíte jako dřív. A naopak uvidíte, že je to dobře.... celý text

Přidat komentář

Koka
01.12.2023 4 z 5

Texty primárně určené pro ústní podání, na pódiu doplněné gesty, dikcí, mimikou, najednou přepisem na papír hodně ztratily z toho původního vyznění. Ale stejně se zde najdou mnohé "veliké pravdy", vtipné a moudré postřehy, výroky hodné citace, originální pointy.
Staněk je sice oproti Čermánkovi vulgárnější, jadrnější, útočnější, silně nekorektní vůči ženám, menšinám, atd., ale také jsou jeho "příhody" více zakotvené v době, kdy vznikly, což je místy činí - z dnešního pohledu - již méně aktuální resp. pro dnešního a budoucího čtenáře nesrozumitelné.
Některé epizody tak odvěje čas, ale myslím, že mnohé bude možné číst a pobavit se nimi i po letech.

TrebaHachi
18.04.2020 3 z 5

Většinou vtipný, některý postřehy pana Staňka zde prezentovaný za mě ale docela wtf.


martini.ce
06.04.2020 3 z 5

Vtipné čtení, ironické, s nadhledem... Jen mi z něj nezůstalo v hlavě vůbec nic :)

maximus13
30.04.2019 3 z 5

Pobavilo. Knihu můžete číst kdykoliv budete mít náladu. Odložíte, za týden si vzpomenete, přečtete pár kapitol a zase schováte. Některé povídky úžasné, jiné bohužel slabší. Oba pány znám ze stand-up vystoupení a myslím si, že se daly vybrat některé povídky i lépe.

tatereza
14.01.2019 5 z 5

čtivá zábavná knížka. čermákova část je trochu kultivovanější a tvořená zřejmě pro psanou formu. staněk je proti tomu přepálenejší a afektovanej, jako obvykle, nicméně to není výhrada, takovej prostě je a za mě taky dobrý, akorát je to spíš přepis stand upovýho vystoupení. líbili oba hodně, zasmála jsem se od srdce, a to si myslim, že do mačo čtyřicátníka mam daleko:) zdá se mi to stravitelný pro všechny cílovky, protože si každej čtenář samozřejmě řekne, že byť by to mohlo narážet přímo na něj, tak to tak není, protože "já jsem přece ta rozumná varianta rodiče/manželky/konzumenta farmářskejch potravin/whoever, takže v pohodě, hahaha".
Takže v pohodě, hahaha:)

bazyk21
01.07.2018 5 z 5

zábavné čtení pro sexistické čtyřicátníky ;o)) náležitě jsem si to užil

Jana_Hlus
13.06.2018 3 z 5

Miloš Čermák - tak trošku fulghamovský text po česku, škoda jen, že s absencí jeho životní pokory a lidskosti, ale bavila jsem se. (3/5)

Luděk Staněk - jeho text mi připomněl Gargamela ze Šmoulů: "Nemám rád teenegery, ženy, vlastně vůbec nikoho...až na sebe". Přestože jsme podobný ročník a vyrůstala jsem také v Praze, tak mě jeho názory dost zarazily, ale holt jsme asi každý z jiného břehu:-) (2/5)

smallycz
26.04.2018 4 z 5

Na Čermáka se Staňkem chodím celkem často, tak většinu toho znám skoro nazpaměť. Každopádně opět pobavilo :)

Alena_S
30.03.2018 4 z 5

Výborné - nemají toho víc?? Ono časem je toho trochu moc k jednomu tématu, ale nasmála jsem se. Často. :)

hynzek
15.03.2018 3 z 5

Celkem vtipné s dobrými postřehy, navíc jsem cílová skupina, takže je to vlastně povídání pro mě a o mně.

Štítky knihy

humor

Autoři knihy

Miloš Čermák
česká, 1968
Luděk Staněk
česká, 1974

Kniha Přišel Bůh do kavárny v Karlíně... je v

Právě čtených1x
Přečtených50x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst25x
Chci si koupit8x