tintik tintik komentáře u knih

☰ menu

Heatová a hra s ohněm Heatová a hra s ohněm Richard Castle

hotovo, dočteno, kdy vyjde další Heatová? :)
z nedostatku času jsem měla třetí Heatovou rozečtenou poměrně dlouho a první třetina knihy mi dala vážně zabrat. až jsem si pomalu začínala říkat, jestli je to tím časem, nebo spíš knížkou, že se k tomu čtení nějak nemůžu dostat. pak ale přišly dva dny volna. a přečteno. i když se mi první polovina knihy zdála taková pomalejší, v té druhé se to zase docela rozjelo a konec, celé to rozlousknutí případu.. to se mi zdálo zatím asi nejlepší ze všech tří dílů :) sečteno, podtrženo, platí o Hře s ohněm to samé, co o dvou předchozích dílech - máte-li rádi Castla, neváhejte a čtěte :)

29.08.2013 4 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

WAU!! Jinak to prostě ani říct nejde. Před chvílí jsem dočetla a stále nemám slov. Stránky mi pod rukama mizely tak rychle, že jsem dokonce musela kontrolovat, jestli jsem omylem nepřeskočila několik kapitol. A ne - nepřeskočila. Vážně to bylo tak čtivé, že jsem zapomínala na čas a ani nevnímala otáčení stránek. Konec se rychle přiblížil, stránek moc nezbývalo a já si jen říkala: co je? uniklo mi něco? to přece Robert nemůže stihnout rozlousknout! A pak najednou BUM. A bylo to. Finální vysvětlení. Všechno konečně začalo dávat smysl. Spadla mi čelist.
Naprosto souhlasím s těmi, kdo řadí Dvojitý kříž mezi nejlepší thrillery, co kdy četli. Takže co dodat? Snad jen: Popravčí čeká.. :)

09.06.2013 5 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Tohle spisovatelské duo mě baví. Nebudu popírat, že i v Paganiniho smlouvě najdeme spoustu překombinovanosti, neskutečných věcí či jednání postav a nelogičností, ale.. Knížka má v sobě něco, co mi dovoluje právě takové pasáže brát s nadhledem a nijak si jimi nenechat zkazit požitek ze čtení. Zkrátka a dobře - Paganiniho smlouva je velmi čtivé dílko, díky jehož krátkým kapitolám, ve kterých se často střídá místo děje, jsem měla pocit, že se pořád něco děje.

19.05.2013 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Moje první setkání s Joem Nesbøm a Harrym Holem. Knížku jsem přelouskala během jednoho zamračeného a deštivého víkendu, což je pro mě docela výkon. "Začátek" mě však moc nezaujal a nemohla jsem se od knihy začíst, takže jsem četla spíš jen z dlouhé chvíle, snad až po více jak 100 stranách (tak daleko se většinou nedostanu, když mě kniha nebaví) mě v otáčení stránek začala pohánět zvědavost a nuda šla stranou. A co si budeme povídat - taky jsem chtěla vědět, proč je Nesbø tak populární. Ať tak či tak, knížku jsem dočetla, ale žádné velké nadšení se nekonalo. Nicméně od Nesbøho je to kniha s "nejhorším" hodnocením a pomalu v každém druhém komentáři se můžu dočíst, že každá jeho další kniha je lepší a lepší, takže si myslím, že jsem se s Joem a Harrym nesetkala naposledy :)

17.05.2013 3 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Nečekaně dobré čtení - není nad to, když od knížky nic moc neočekáváte a nakonec se od ní nemůžete odtrhnout. Místy sice trochu chaotické, někdy přehnané, přítomný čas ve vyprávění sice zvláštní, ale dalo se zvyknout, nicméně téma hypnózy, prolínající se knihou, velice zajímavé, zkrátka - dobré a napínavé počtení. Dalšímu setkání s Joonou Linnou se rozhodně vyhýbat nebudu, ba naopak - už se na něj těším :)

17.05.2013 4 z 5


Příliš mnoho svědků Příliš mnoho svědků Dorothy L. Sayers

Knížka se celkem dobře čte, hlavní hrdina Petr Wimsey je sympaťák, jehož monology a dialogy mi několikrát vykouzlily úsměv na rtech, ale.. Ale v knížce mi chybělo to "něco", kvůli čemu bych se ji zdráhala odložit a posléze se k ní zase s nedočkavostí vracela. Proto ***.

11.05.2013 3 z 5


Heatová a žhavá odhalení Heatová a žhavá odhalení Richard Castle

Nikki Heatová podruhé. Nezklamala. Knížku jsem začala číst pár minut po dočtení Heatové a vlny žáru, protože mě společnost Nikki a Rooka prostě bavila. Ani v tomto díle nechybělo napětí, nouze nebyla ani o vtípky, ať už byl jejich zdrojem policejní humor nebo sám Rook, takže stránky do konce ubývaly rychleji, než se mi zamlouvalo. Dočteno. Třetí díl zatím nemám. Ale mám se na co těšit :)

04.05.2013 4 z 5


Heatová a vlna žáru Heatová a vlna žáru Richard Castle

Máte-li rádi seriál, neváhejte a knížku si přečtěte. Pokud seriál nesledujete, ale máte rádi detektivky, přečtěte si ji taky :) Jedná se o pohodové oddychové čtení, které je psáno v duchu seriálu (jak by ne, vždyť je přece inspirované Kate Beckettovou a jejím týmem :). Mě si knížka získala už po pár stránkách :)

04.05.2013 4 z 5