terezapolednik terezapolednik komentáře u knih

☰ menu

Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

Druhý díl mě upřímně trošku zklamal... úplně jsem se zamotala a ztratila v politických událostech, kdo napadl koho, kdo velí komu, kdo je spojencem koho a kdo stojí na čí straně. Ale určitě pokračuji ve čtení série dál.

06.04.2024 4 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Než se dostanu k samotnému příběhu, musím říct, že jediná věc, která mě na celé knize zklamala, byla korektura. Objevila jsem minimálně pět do očí bijících chyb -- chyběly uvozovky na konci přímé řeči, tečka uprostřed věty místo čárky, nelogické velké písmeno uprostřed věty. Když už si kupuju knížku za nemalý peníz, na kterou se těším, tak očekávám nějakou kvalitu.

Co se týče samotného příběhu, jsem absolutně nadšená. Příběh se četl jedním dechem a měl všechno, co jsem od něj očekávala.

31.03.2024 5 z 5


Plukovník Švec Plukovník Švec Rudolf Medek

Československé legie v Rusku se pomalu, ale jistě vytrácejí z našeho povědomí a je jim udělována menší pozornost, než jakou by si zasloužily. Sama bych na drama ani nepřišla, nebýt přítele, který se tím zabývá. Myslím si ale, že pro člověka, který nemá dostatečné historické pozadí, to bude nicneříkající. V dramatu se také objevuje mnoho rusismů, a troufám si tvrdit až satira na ruské poměry, která zůstane mnohým neznalým tohoto světa skryta.

05.02.2024 2 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Zaklínač je Mistrovské dílo s velkým M. Musím vyzdvihnout nejen bravurní češtinu, kdy překladatel rozhodně přechodníky nešetřil a dodal tak dílu větší šarm, ale také vyšperkovanou řeč Yarpena Zigrina, která tam sedla jak "riť na šerbeľ". Samotný příběh je víc než jen příběh a myslím si, že každý si z něho nějaké to uvědomění odnese.

01.02.2024 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Když spojíte Shari Lapenu, Pravdu, nebo lež od Hooverové a Dívku ve vlaku, vznikne přesně tohle. Kniha přečtena na jeden zátah.

23.01.2024 5 z 5


Kafe a chlup Kafe a chlup Michaela Šalé

Milá knížečka, která má v sobě humor, romantiku, filozofické otázky i smutek. Myslím si, že každý čtenář si z ní odnese to své.

21.01.2024 5 z 5