Telničák Telničák komentáře u knih

☰ menu

Minulá provinění Minulá provinění Tami Hoag

Je zajímavé že v komentáři ke knize nikomu nevadí otřesný překlad. Z Kovace udělala Kováče nebo Kováka, a je tu dalších několik slovních paskvilů. Připomíná mi to překlad čtvrtého dílu Enderovi ságy Xenocida od Orsona Scotta Carda kde se změnily jména postav a pro čtenáře vznikl úplný guláš. To si vydavatelé neumějí dohlédnout na překlad knih které vydávají. Holt je v tom pak bordel jako snad u nás ve všem.

18.12.2021


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Opravdu dobré pokračování knihy ,,Medvědín''

13.06.2019 5 z 5


Galilejec Galilejec Kristýna Freiová

Po přečtení stávajících komentářů přemýšlím, jestli jsem normální já nebo ti co tu knihu hodnotili. Jsem sice křtěný (za to ovšem nemůžu), ale jinak jsem přesvědčený ateista (prý nás ateisty má Pán Bůh rád, protože po něm nic nechceme). Přece jen jsem za svůj dost dlouhý život (68 let) něco o křesťanství přečetl, ale s takovou snůškou stupidit jsem se dosud nesetkal.
To už film od Mela Gibsona - Umučení Krista byl smysluplnější, přestože ho Vatikán tvrdě odsoudil. Podle mě je tato kniha odpad a nikomu ji nedoporučuji.

23.02.2019 odpad!


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Přesto, že jsem knihu četl už před 30-ti lety musím se připojit k pochvalným recenzím. Málo knih mě takhle chytilo, v poslední době jen ´´Já, poutník´´.

05.09.2015 5 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Naprosto souhlasím s Mortiisem. Čte se jedním dechem hlavně proto, že v dnešní době je její děj až příliš aktuálni.

28.06.2015 5 z 5


Prorok Prorok Frank Peretti

Telničák:
Něco mezi detektivkou, psychologickým dramatem a náboženskými bláboly, které z knihy dělají
opravdový guláš.

28.06.2015 odpad!


Noční zrůdy Noční zrůdy Austin Wright

Úžesně napsaná kniha, plná napětí, která se čte jedním dechem.

26.08.2014


Smích šakalího boha Smích šakalího boha Jenny Nowak (p)

Dcera (Katrin Ebrová) a matka (Jenny Novak - Jana Moravcová) napsali opravdu dobrou knihu, kde nechybí nic co by mohl čtenář od historické fantasy očekávat. Trochu to připomíná Řeku bohů od Wilbura Smitha. I pokračování (Pláč prokletého krále) je stejně dobrý.

26.08.2014


Ranhojička Ranhojička Ricarda Jordan (p)

Do poloviny super kniha, potom se mění na zcestné romantické blábolení, které vrcholí trapným závěrem. Škoda. Autorce asi došel dech.

22.01.2014 3 z 5