TaliAn TaliAn komentáře u knih

☰ menu

Jak zhubnout a už nikdy nepřibrat Jak zhubnout a už nikdy nepřibrat Dita Pichlerová

Ke knize "Jak zhubnout a už nikdy nepřibrat" jsem se dostala prostřednictvím seriálu doku-reality "Tlouštíci", protože "člověk je zvědavej tvor - a ženská kor!" :-) a tak jsem si řekla, zda by paní doktorka Pichlerová měla nějakou radu i pro mne, i když jsem nevážila přes 100 kg, avšak zhubnout a udržet si váhu sama neumím. Google vyhledal mimo jiné tento knižní titul a kniha obezitoložky a diabetoložky MUDr. Dity Pichlerové je o to cennější, že sama ve svém životě zhubla bez diet(!) 30 kg za 4 roky. Možná tam jsou pro někoho dávno známé a snad i překonané? informace, ale pro mne osobně jsou novinkou a velmi mi pomáhají na dlouhé trati k lepší váze, zdravějšímu životu (i z hlediska ohrožení nemocemi jako je cukrovka, nemoci srdce a cév, infarkt, mrtvice atd.) a v neposlední řadě ke větší duševní pohodě a spokojenosti. Rozhodně doporučuji! P.S.: Věděli jste, že pro významné zlepšení Vašeho aktuálního zdravotního stavu postačí, když zhubnete 10 % své současné váhy? :-) Ano, opravdu tomu tak je.

26.05.2022 5 z 5


Pestré pohoštění Pestré pohoštění kolektiv autorů

Skvělá kuchařka různých receptů, opravdu pestré škály - každý si přijde na své. :-) Recepty jsou jednoduché a pro pohoštění (nečekané) návštěvy ideální. Rozhodně knihu všem doporučuji.

15.02.2022 5 z 5


Punťa - Obrázkový veršovaný seriál Punťa - Obrázkový veršovaný seriál René Klapač

Knihu jsem sehnala jako dárek pro rodinu s několika dětmi různého věku a nedalo mi to, abych do ní aspoň nenakoukla... :-) A samozřejmě nezůstalo jen u nahlédnutí do příběhu... ale kniha - komiks je tak úžasná, že mě vzala za srdce a rychle vtáhla do děje. Za mě je to opravdu velmi povedený nestárnoucí komiks pro děti (možná nejen předškolního věku) a chválím výborný počin - reprint komiksu! P.S.: Patřím mezi tzv. Husákovy děti, takže mě od vzniku komixu dělí cca 2 generace. :-)

26.05.2021 5 z 5


Římský misál Římský misál Marian František Emanuel Schaller

Doposud nejlepší, nejvydávanější a nejpoužívanější latinsko-český Římský Misál (Missale Romanum) pro Mši Svatou všech dob (též zvanou Tridentská Mše Svatá) před II. Vatikánským koncilem. Snad jediná vada na kráse je dnes již poněkud archaická čeština, použitá v překladu latinského textu. Misál obsahuje latinsko-české texty pro liturgické doby (zjednodušeně Vánoce, Velikonoce, Seslání Ducha Svatého a příslušné doby kolem těchto svátků), Ordo Missæ (tedy Mešní Řád), kalendárium světců s jejich propriem (vlastní texty) a všeobecné mešní texty o svatých, votivní Mše Svaté atd. Na rozdíl od jeho reprintu z roku 2015 tento Schallerův Římský Misál ve svých několika vydáních samozřejmě nereflektuje liturgické změny z roku 1962. Nesmrtelné dílo!

14.08.2020 5 z 5


Zpěváci bez konzervatoře Zpěváci bez konzervatoře Jiří Černý

Výborná, stručná a přitom velmi výstižná kniha o našich zpěvácích, která je srozumitelná pro běžného čtenáře - laika v hudebním oboru.

30.07.2020 5 z 5


Zrzek Zrzek František Fric

Veselé i smutné příhody pejska Zrzka, kterého si autor (hajný) vychoval už od štěňátka. Určité jednání myslivce však nechápu a vyvarovala bych se ho na jeho místě. Kniha je napsána podle skutečného příběhu autora.

17.06.2020 4 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Autobiografická kniha o životě narkomanky Christiane Věry F. Zajímavé, poučné, ale styl psaní autorky mi příliš nesednul, daleko víc mě zaujalo "Memento" od Radka Johna. Nicméně i tato kniha stojí za přečtení. V obou dílech si lze povšimnout velmi podobné výchovy rodičů hlavní postavy, i když u Christiane Věry F. šlo také o nevlastního otce.

17.06.2020 3 z 5


Memento Memento Radek John

Povinná četba pro mládež o životě narkomana od začátku jeho závislosti přes boje se sebou i se závislostí až do konce aneb tak nechceš dopadnout! Kniha odhaluje taky rodinné zázemí hlavní postavy Michala Otavy (jméno změněno) a jeho výchovu rodiči včetně jejích chyb... Zajímavý styl psaní Radka Johna (ich forma a er forma), kniha "Memento" mě osobně daleko víc zaujala než kniha "My děti ze stanice ZOO". Určitě doporučuji!

17.06.2020 5 z 5


Pes přítel člověka Pes přítel člověka Rudolf Desenský

Nejnovější kniha "Pes přítel člověka" prakticky a srozumitelně pomáhá při výchově a cvičení psa. Vše je zpestřeno příběhy ze života aneb ze psí smečky pana Desenského a nechybí ani pohodová atmosféra autora. Kniha navíc dokumentuje autorův naprosto odlišný přístup ke psům a k jejich výchově: boří zažité stereotypy, chová se k nim laskavě, ale nekompromisně, a přitom psy nešikanuje ani netýrá. Snaha pochopit chování psa, empatie, podívat se na věc anebo situaci "psíma očima" je u nás zatím vzácná.

07.05.2013 5 z 5


PSI - Poradna, Souvislosti, Informace PSI - Poradna, Souvislosti, Informace Rudolf Desenský

Pokračování knihy "Jak poznat psí duši", doplněné o velmi užitečné informace a mimo jiné také o otázky a odpovědi při výchově psů. Autor se snaží vysvětlit svůj originální přístup ke psům a docílit toho, aby při zachování autority pána byla mezi pánem a pejskem pohoda, harmonie a aby si rozuměli bez používání fyzických trestů, elektrického obojku či stahováku...

07.05.2013 5 z 5


Jak poznat psí duši Jak poznat psí duši Rudolf Desenský

Výborná kniha, která se snaží přiblížit jak psi uvažují, i když není "univerzálním návodem" na každého psa a zároveň kniha ukazuje odlišný přístup autora knihy ke psům.

07.05.2013 5 z 5