Pes přítel člověka

Pes přítel člověka https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77202/pes-pritel-cloveka-77202.jpg 4 52 9

Kniha Pes přítel člověka známého kynologa a psychologa psů Rudolfa Desenského obsahuje rady ohledně výběru vhodného psa a přípravy na jeho příchod do nového domova, zabývá se výchovou štěněte a podrobněji socializací mladých psů, vyvrací ustálené představy o některých plemenech a věnuje pozornost též některým praktickým otázkám (předcházení úrazům, zabránění potenciálnímu útěku psa apod.) a především pak problémovému chování psů (ničení věcí, bázlivost aj.). Kniha je bohatě vybavena barevnými fotografiemi.... celý text

Přidat komentář

Ladislav73
20.10.2022 5 z 5

Pes má rád člověka i v případě, že člověk psa rád nemá. Mnohem raději ho ale má, když je tato láska vzájemná.

Tato kniha není příručka, jak se starat o psa (chovatelské potřeby, krmení, venčení, veterina atd. )

Tato kniha Vám pomůže lépe pochopit psí duši. Snaží se poskytnout jakýsi návod k tomu, jak se chovat tak, aby vám váš pes rozuměl a vy rozuměli jemu a abyste dokázali rozeznat, které vaše požadavky na psa jsou splnitelné a které jdou již proti jeho přirozenosti. Jedině tak si s ním můžete užít co nejvíce radosti a co nejméně starostí (a podobně on s vámi). Najdete zde nejen rady pro řešení různých problémů, ale i postupy, jak jim předcházet.

Rudolf Desenský učí lidi více se dívat a vnímat víc než jen na sebe, své zájmy a potřeby. Pes nám nebyl dán do rukou, abychom jej ovládali nebo si z něj udělali náhradu za člověka, jenž nám v životě chybí. Byl nám dán proto, abychom my něco naučili jeho, ale především aby on něčemu naučil nás. Ti lidé, kteří tohle včas pochopili, nesrovnávají své předchozí psy s těmi stávajícími, nelkají, jak mají hloupého psa, ale mají radost z toho, že jejich pes je právě takový, jaký je.

Buďte si jisti, že vychovávat se musí úplně každý pes a že ne s každým to jde tak snadno, jak se v psích atlasech často píše. Ať je pes jakkoli veliký, je nezbytné mu vymezit jistá pravidla. Bez toho dojde dříve nebo později k nějakému maléru.

Ve chvíli, kdy člověk začne chápat svého psa, je první věcí, kterou pochopí, to, že musí být i on sám chápán svým psem. Lidé často uvažují nad vzorci chování jiných, ale když s někým chtějí žít, je nezbytné nechat se tím druhým probádat. Nejen těžit z toho druhého a řídit jej, ale také mu dát možnost, aby on sám chtěl nabídnout celou svou bytost vám. A to platí nejen ve vztahu mezi dvěma lidmi, ale i ve vztahu pes - člověk. Valná většina problémů psů, má původ na opačné straně vodítka - právě u člověka.

Pes je nejlepší přítel člověka. Tak bychom měli vzít rozum (a cit) do hrsti a měli bychom se k němu podle toho konečně začít chovat.

MildeZ
10.09.2022 4 z 5

Letem světem několik rychlých rad a postřehů ze života našich čtyřnohých přátel. Určitě stojí za přečtení ;-)


Olous1
27.02.2021 5 z 5

Jsem samozřejmě pejskař a pana Desenského mám ráda,i jeho pořady v televizi. Tato kniha je zejména pro začátečníky.Jak si správně vybrat svého nového člena rodiny a jak ho správně vychovat. Za mě 100%.

Varvara
09.10.2020

Taková jednohubka na odpoledne/večer. Je to vesměs "obrázková" kniha, resp. kniha plná barevných fotek Rudových psů, textu je tedy poměrně málo. Čte se dobře, přecejen Ruda umí psát pro mě poutavě. Spoustu věcí, které zmiňuje, jsem od něj už slyšela. Je to kniha hlavně pro úplné začátečníky, konkrétní rady, co si počít s problematickým chováním, tu nenajdete. Čtenář se v knize, nepřekvapivě, dozví hodně o Rudově přístupu k psům. Takže pro jeho fanoušky určitě dobré. Aktuální bazarové ceny jsou za mě přepálené, já ji sehnala nečekaně v antikvariátu za pár pětek.

zelena_zabicka
03.12.2019 3 z 5

Pan Desenský je pro mě ve výcviku psů obrovská kapacita. Líbí se mi i jeho přístup k věcem mezi nebem - zemí - člověkem a psem. Příští týden si jedeme pro náš první psí přírůstek a pokud by se snad někdy objevil nějaký problém, nebála bych se s ním na tohoto člověka obrátit. Knížka je velmi čtivá, protkaná konkrétními příběhy psů, možná bych však i já uvítala větší množství nějakých konkrétních (rozumějte: po lopatě, pro začátečníka) rad, tipů, návodů - i když se jim p. Desenský brání, neboť každý pes je originál a na každého platí trochu něco jiného (nešablonuje).

Mrňous1
04.10.2018 4 z 5

Kniha přečtená rychle, dobře se čte, zajímavé postřehy, ale jak už tu někdo psal, méně konkrétních rad, ty je třeba hledat jinde, přesto si myslím, že vhodná pro každého, kdo se rozhodne pořídit si psa.

Hilda_
19.01.2016 3 z 5

Osobně bych čekala více specifických rad. Například píše, že když je zima, upravuje psům stravu, ale už pořádně nenapíše jak. Chce, aby se lidé vyhýbali internetu, kde mohou být špatné rady, ale stejně je tam budu muset hledat, jelikož mi tato kniha tolik rad nedala. Je to spíše kniha k tomu, abychom si uvědomili, co by pro nás pes měl znamenat, to že má svou duši a že často není chyba v něm, ale v nás. Osobně ale souhlasím se vším, co Desenský napsal a určitě bych knihu doporučila všem lidem, co mají pejska, nebo se chystají si ho pořídit.

Janie1989
20.08.2013 5 z 5

snad nejlépe napsaná kniha zatím ze všech, přečetla jsem ji jedním dechem. rozhodně doporučuji nezkušeným, kteří třeba s výchovou psa začínají. a pro binysek: máme doma dost sebevědomou fenečku. rozhodně nějaký zákazy, řvaní nebo mlácení nepomáhá a navíc je to notorickej zloděj :) a divte se nebo ne, víte co zabírá pokud se mi plíží k talíři a chce mi ukrást večeři? vycením na ni zuby :) v tu ranu si dá zpátečku. naopak pokud ji pořád říkám ne, nech toho, nebo ji odstrčím, tak to pro ni nic neznamená. a proč? protože tomu prostě nerozumí, ale vyceněným zubům rozumí každý pes bez vyjímky :) takže bych to zase tolik neodsuzovala :)

TaliAn
07.05.2013 5 z 5

Nejnovější kniha "Pes přítel člověka" prakticky a srozumitelně pomáhá při výchově a cvičení psa. Vše je zpestřeno příběhy ze života aneb ze psí smečky pana Desenského a nechybí ani pohodová atmosféra autora. Kniha navíc dokumentuje autorův naprosto odlišný přístup ke psům a k jejich výchově: boří zažité stereotypy, chová se k nim laskavě, ale nekompromisně, a přitom psy nešikanuje ani netýrá. Snaha pochopit chování psa, empatie, podívat se na věc anebo situaci "psíma očima" je u nás zatím vzácná.

Štítky knihy

psi

Autorovy další knížky

Rudolf Desenský
česká, 1969
2008  84%Jak poznat psí duši
2011  81%Pes přítel člověka
2010  80%PSI - Poradna, Souvislosti, Informace

Kniha Pes přítel člověka je v

Přečtených68x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených4x
Knihotéce13x
Chystám se číst23x
Chci si koupit21x