PSI - Poradna, Souvislosti, Informace

PSI - Poradna, Souvislosti, Informace https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72259/psi-poradna-souvislosti-informace-72259.jpg 4 54 5

Chcete mít se svým psem co nejlepší vztah, ale nevíte přesně, jak na to? Pak jste nepochybně sáhli po správné knize. Navazuje na předchozí publikaci Jak poznat psí duši, jejímž autorem je dokonalý znalec a milovník psů Rudolf Desenský. Přístupnou, jasnou a velice názornou formou vysvětluje, jak si se svým čtvernohým přítelem vytvoříte pouto založené na důvěře, lásce, trpělivosti a důslednosti, kdy vás pes bude považovat za „vůdce smečky“, tedy přirozeno autoritu, která mu zajistí pocit bezpečí a v případě potřeby jej ochrání. Takový vztah však nevybudujete agresí, násilím a silou, ke kterým se můžete snadno uchýlit, budete-li při výchově a výcviku psa setrvávat v zajetí mýtů týkajících se např. bití novinami, trestání za loužičky, zákazu spaní v posteli atd.... celý text

Přidat komentář

Johana
27.08.2023 4 z 5

Čtení mne bavilo.
Popravdě, mnoho o psech nevím, teprve si chci vzít štěně - a vzdělávám se teď dopředu. Nemohu tudíž s panem Desenským nikterak polemizovat o jeho metodách nebo o celkovém přístupu ke psům.

Ale o přístupu ke čtenářům mohu dumat a na rozdíl od různých příruček o psech, kterými jsem v posledním čase listovala, se právě pan Desenský staví k lidem nearogantně. Knížku doporučuji.

LadyKopřivA
10.01.2021 1 z 5

Koupě lituji. Procházela jsem příspěvky v poradně autora, a nakonec se rozhodla pořídit si nějakou knihu od něj, že se dozvím o přístupu ke psům uceleně a přehledně, inu "Souvislosti, Informace"... Dostalo se mi rozsáhlých příběhů konkrétních pejsků, v nichž jsem pro svou situaci sotva mohla něco najít (můj pes je hodný a má jen drobné nešvary), v knize chybí sumarizace faktů a souvislostí. Nejsou tu rozpracována konkrétní témata, nutno hledat (s příslovečnou svíčkou) v psích životopisech. Navíc příběhy pomůžou dle mě především těm, kteří mají psa, který si prošel stejnou situací, což rádius dopadu dost zužuje.

V druhé části knihy je přesný přetisk dotazů a odpovědí z internetové poradny, tj. to, co jsem už před koupí knihy byla přečetla. Vadí mi, že pan Desenský nekrotí ani v knize své nutkání povýšeně zesměšňovat tazatele a na tisíc a jeden způsob z něj dělat hňupa. Na jedovatou slinu nejsem zvědavá.

Témata z poradny mohla být přepracována, odpovědi rozšířené, to by se z logiky vydání papírové knihy nabízelo. Mohla být vytvořena tématické hnízda a zvýšena přehlednost. Ale s tím by asi bylo moc práce, snažší je to zkopírovat z webu.

Ergo, kdo o pořízení knihy uvažuje, doporučuju mu si ji nejprve půjčit v knihovně, ať ví, jestli se mu vyplatí.


J.books
02.05.2018 5 z 5

Povedená kniha,která pomůže pochopit jak na psa, hodí se spíše pro majitele dospělých pejsků,ale je tu i malá kapitola o štěňátkách. I tak doporučuji přečíst všem pejskařům.

Neri
16.11.2013 5 z 5

Každá kniha R. Desenského je pro mne přínosem. Ne vždy a ne se vším mohu jednoznačně souhlasit a zdaleka ne vše bych aplikovala na své psy, ale o tom to přece je, každý pes, stejně jako každý člověk je jedinečnou osobností a co vyhovuje jednomu, může být zcela nepoužitelné pro druhého. Nebrala bych tedy názory pana Desenského jako dogma, ale za přečtení rozhodně stojí.

TaliAn
07.05.2013 5 z 5

Pokračování knihy "Jak poznat psí duši", doplněné o velmi užitečné informace a mimo jiné také o otázky a odpovědi při výchově psů. Autor se snaží vysvětlit svůj originální přístup ke psům a docílit toho, aby při zachování autority pána byla mezi pánem a pejskem pohoda, harmonie a aby si rozuměli bez používání fyzických trestů, elektrického obojku či stahováku...

Štítky knihy

psi

Autorovy další knížky

Rudolf Desenský
česká, 1969
2008  84%Jak poznat psí duši
2011  81%Pes přítel člověka
2010  80%PSI - Poradna, Souvislosti, Informace

Kniha PSI - Poradna, Souvislosti, Informace je v

Právě čtených2x
Přečtených72x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených6x
Knihotéce24x
Chystám se číst19x
Chci si koupit13x