sypalek sypalek komentáře u knih

☰ menu

Náhradník Náhradník Princ Harry (p)

Tak dlouho jsem si říkal, že přece nebudu číst tento bulvár psaný - opravdu si myslíme, že to napsal on? - princem Harrym. Až jsem ho nakonec přečetl za jeden den. Ano, po přečtení nahlížím na královskou rodinu zase trochu jinak. Ale můj pohled stejně nejvíc ovlivnilo The Crown... Knížce se neodvažuji dát hvězdičky, těžce se to hodnotí.

15.07.2023


Ke dnu Ke dnu Anna Bolavá (p)

Teda, tolik divnosti a vyšinutí se jen tak někde nevidí... Ale čtení byl zážitek. A body navíc dávám za nádherně ilustrovanou a graficky zpracovanou obálku.

15.07.2023 4 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Emma je postupně vtažena do sítě loutkáře, záhadného manipulátora, který ovládá osudy lidí. Sledujeme, jak se postupně ztrácí ve světě, který ji omezuje a ovládá. Je fascinující sledovat, jak se její síla a nezávislost postupně vyvíjí a jak se snaží uniknout z područí loutkáře. Celé vás to donutí přemýšlet o moci manipulace a důležitosti osobní svobody. Je to sugestivní, moc nechápu nízká hodnocení.

15.07.2023 4 z 5


Mladí, neklidní a mrtví Mladí, neklidní a mrtví Jessica Fellowes

Bylo to fajn, ale oproti jiným detektivkám a thrillerům trošku mdlejší. Podle názvu jsem očekával větší bombu a asi možná kvůli velkým očekáváním jsem byl trošku zklamán. Ale dobré to je, výborné už ale ne.

15.07.2023 3 z 5


Škvíra Škvíra C. J. Tudor

Pokud milujete Kříďáka a Jámu, ale právě cestujete a nemáte kapacitu na dlouhý příběh, tyhle mysteriózní jednohubky budete milovat. Jak už to tak bývá, některé povídky jsou bomba, některé jsou skvělé trochu míň, ale stále si drží velmi, velmi vysokou kvalitu.

15.07.2023 5 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Tudor vytvořila věrohodné a složité postavy, jejichž motivace a činy jsou často záhadné. Jejich psychologický vývoj je pečlivě vykreslen a čtenář se tak stává svědkem jejich postupného rozkladu či osvícení. Baví mě, že to má i něco mnohem navíc než jen napínavou thrillerovou linku.

15.07.2023 5 z 5


Záchytný bod Záchytný bod Martina Jelínková

(SPOILER) Je to autentické, čte se to svižně. Půjčil jsem si ji náhodou, vhled do hlavy trošku trhlé hrdinky, na kterou se v počátcích jejího mládí sesypaly první větší problémy tak nějak všechny zaráz baví.

SPOILER: Čekal jsem, že hlavní hrdinka udělá razantní krok, nějakou velkou změnu ve svém životě. Že jí dojde, že ty její úzkosti můžou být způsobeny právě tím, jak se drží špatného člověka - partner, který sice peníze má a na povrchu se jeví jako fajn člověk pro život, ale reálně si ji do života vůbec nepustí a ona ač se snaží, každým svým pokusem o sblížení mu spíše narušuje soukromí, které si on tak střeží. A taky jsem čekal, že ji dříve dostihne pravidelné pití, které v začátku knížky je jen na párty a ve společnosti, ale pomalu prosakuje i do pravidelného pití po domácku.
Končí to tak jako v životě, kde taky často nejsme schopni udělat razantní krok a spíš se přizpůsobujeme změněným okolnostem.

15.07.2023 4 z 5