SussiS. SussiS. komentáře u knih

☰ menu

Hana Hana Alena Mornštajnová

Mornštajnová mě opět nezklamala. Na jejím stylu psaní miluju ty nepředvídatelné zápletky, a přesto to není žádná fantasmagorie. Věřím jí všecko. Neuvěřitelně lidské živé postavy, do kterých se vžijete, trápíte se s nimi a nadáváte nad jejich osudy. Ale nakonec vám dojde, že takový prostě život je. Drsný, ale je třeba ho žít a projít si tím vším, dobrem i zlem. Přestože se mi kniha líbila a to hodně, nechci ji už znovu číst. Jedině až třeba za pár let, až zapomenu, jak silný pocit ve mě zanechala. Prostě to není pohodové čtení před spánkem.

07.11.2020 5 z 5


Vlčice a dívka Vlčice a dívka Henri Loevenbruck

Knihu jsem četla před několika lety jako náctiletá. Pamatuji si, že jsem tehdy jedním dechem přečetla celou sérii. Myslím si, že je neprávem opomíjená. Ano, existují lepší knihy, ale i horší...takže takový průměr. Líbí se mi to téma vlků, a to že autor sám je prý kvůli knize studoval, je mi velmi sympatické.

25.04.2020 3 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Vesmír mě nikdy nelákal. Hvězdné války jsem viděla možná tak z rychlíku, ale tahle kniha je vážně pecka. Je plná vtipu, hrdina je strašně sympatický a vynalézavý. Je to takový vesmírný MacGyver. S ním bych klidně ztroskotala kdekoliv. První jsem viděla film. Kniha je ale o mnoho lepší, jak už to tak bývá. Přečteno téměř jedním dechem.

21.04.2020 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Je pro mě záhadou, že se tato kniha dočkala tak vysokého hodnocení. A ještě větší záhadou je, že se dočkala tolika dílů. Vždyť celý děj, by se dal shrnout jen do jedné knihy. Já došla jen k druhé a dál to asi nedám. Vždyť se tam téměř nic neděje. Sem tam mám ráda tohle dívčí čtení, ale v téhle knize nevěřím nikomu, že by takhle vážně jednal. Přesto jsem dočetla první díl a vrhnula se na druhý a čekala, že se třeba stane nějaký přelom.....a ono nic. Takže téhle autorce říkám bye bye.

21.04.2020 1 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Tentokrát jsem hledala něco oddechového. Beru, že je to YA literatura, ale....Hlavním hrdinům bych nejradši pleskla, všem! Druhý díl jsem přesto přečetla ze zvědavosti, jak to s nimi dopadne. Dvě hvězdy dávám za to, že kniha splnila svůj oddechový účel (četba na večer před spaním) a čte se opravdu rychle. Nejspíš už nespadám do cílové skupiny (27 let), ale vše mi připadá neuvěřitelně odtržené od reality a vše se vždy napraví nějak samo bez práce. Totálně mimo.

21.04.2020 2 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Jedna z knih, které by si měl přečíst každý. Alespoň 1x za život. Problémy v ní řešené jsou stále tak aktuální. Jakoby měl autor lupu do našeho světa nyní. Knihu jsem četla poprvé na doporučení přítele a oběma nám to připomnělo seriál Černé zrcadlo. Doporučuji pro ty, které zaujal tento žánr. Často jsem si při čtení také vybavila moderní Čínu- Velký bratr tě vidí. Tolik let a stále jsme se jako lidstvo nepoučili. Opravdu žijem v demokracii? Při četbě se připravte i na tyto otázky ve své hlavě.

21.04.2020 5 z 5