susieee susieee komentáře u knih

☰ menu

Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Skvělá kniha přečtená během jednoho dne. V TOP 3 od Kasie West společně s Po tvém boku a P.S. líbíš se mi. Kniha byla čtivá, pěkně napsaná, postavy dobré. Akorát nejsem fanoušek rozdělování věcí na "klučičí" a "holčičí", takže se mi nelíbily předsudky hlavní postavy(minimálně ty prvotní). "Holčičí" nebo "klučičí" takový blbý nálepky, které nedávají smysl. Holka, která se občas ráda namaluje může mít ráda sporty, nebo může mít holka ráda třeba vědu, což není ani "klučičí" ani "holčičí" věc. Holka toho může mít ráda spoustu a zajímat se o spoustu věcí, jsme komplexní osobnosti, které se nedají nálepkovat těmahle hloupostma. 3.8/5 Ale hlavní hrdinka na to od začátku knihy tak nějak přichází.

26.01.2024 4 z 5


Dotkni se hvězd Dotkni se hvězd Lucie Horáková Auzká

Hezký letní román. Postavy byly dobré, i když mě občas vytáčely, ale jinak je to moc hezký příběh, prostředí zámku taky skvělé. Akorát pokud máte rádi zvraty a hodně akce, té tam moc není. Dávám 3.8 z 5.

17.01.2024 4 z 5


Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Je těžké věřit, že to vůbec je knížka od Margaret Rogerson, vzhledem k tomu, že Vespertina- Temná kněžka je 5 z 5* a naprosto úžasná. Co oceňuji je nápad s uměním. Isobel a Havran- chemie naprosto průměrná, čekala jsem víc. Bylo tam na mě až moc popisu a postavy víl se mi zdály strašně zvláštní. Moc mě to nebavilo, ani to nebylo moc poutavě napsáno, konec byl hodně zmatečný.
2,5 z 5 *

16.01.2024 2 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Skvělé krátké kapitoly. Neskutečně čtivé!! Avery za mě skvělá hlavní hrdinka. Oblíbené postavy: Avery, Max, Grayson, Oren, Libby(většinou, občas ne), Rebecca, Alisa, většinu času i Xander. Mé neoblíbené postavy(ale ne špatně napsané!): nejvíce mě vytáčela Thea a Jameson mi jako postava vůbec nesedl a Nathan byl také dost otravný, a matka Graysona a ostatních bratrů
Průměrně oblíbená postava: Zara
Knížka napínavá, děj odsípá, knížka se vám vůbec nechce odložit. Záhady se mi moc líbily.
Velké + kniha se nesoustředí pouze a předně na romantické vztahy, ale i na přátelství(Avery a Max, jejich přátelství super), sourozenecké vztahy(Avery a Libby a samozřejmě bratři Hawthornové), a nevím, jak bych přesně tohle napsala, ale i pracovně-kamarádské vztahy bych řekla( Avery a Alisa), nejsou tam pouze okrajově nebo nepodstatně, což je super. Romantická linka, nevím jak jinak to říct, než #teamgrayson #graysonjeúžasný. Toto není spoiler s kým skončí to vůbec ne!!! A navíc jsem zatím četla pouze tento díl. Ale nejlepší hate to love, co jsem za 2023 četla.

06.01.2024 5 z 5


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Jedna z lepších knížek co jsem v roce 2023 četla. Dávám 3,5 hvězdiček. Rozhodně to není nějaká wow skvělá fantasy. Je to lepší průměr(maximálně mírně nadprůměrná). Kromě avatara je to snad poprvé co vidím rozdělení magie podle živlů(určitě je to ještě jinde, ale já jinou takovou knihu nečetla), takže pokud vás baví magie živlů je to rozhodně pro vás, to se mi na tom líbilo. Většinu času čtivé, Elisa, její nejlepší kamarádka se mi jako postavy dost líbily, Cullen jak kdy, císařovna se mi také dost líbila, potom ta elfka, její jméno už si nepamatuju, všechny tyhle postavy byly skvělé. Ale kdo mě většinu času ohromně štval byla Elisina rodina, ovšem předpokládám, že to byl účel, takže ne že by byli špatně napsaní, jen vás velkou část knihy nejspíš budou dost štvát. Takže pokud zrovna nechcete číst knihu kde jsou minimálně tři často se objevující neskutečně iritující postavy, tak nedoporučuju. Ale postavy, které jsem napsala předtím byly zase skvělé. Takže záleží na vás. Děj plynul hezky, hezky, čtivě napsaný. Celkem dobré zvraty, celkem napínavé. Ale jsou tam části, kde ne, že se nic neděje, ale nejsou to části kde by bylo hodně hodně akce, a těch je tam třeba polovina knihy minimálně. Což nevadí, pokud nehledáte knížku, která jede třeba 70% knihy na plný grády. Romantická linka ujde, ale nic skvělého od ní nečekejte, ale možná vám se bude líbit.

04.01.2024 3 z 5


Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

V mých top 3 letos!! Milovala jsem tu knížku!! Skvělé postavy, stavění světa, příběh, všechno skvělé, naprosto skvělé!!

31.12.2023 5 z 5


Jeden temný trůn Jeden temný trůn Kendare Blake

Ještě lepší než první díl. Neskutečně čtivé, nejradši byste to četli několik dnů v kuse bez přestání, kniha extrémně vtáhne do děje. Oblíbené postavy podle sympatičnosti: Arsinoe, Mirabella, Cait, Caragh, občas Jules, Emilia, Billy
Postavy, které mi nejsou sympatické, ale jsou skvěle napsané: Natalia, Luca, Katharina. Většina postav je skvěle napsaných/skvělých. Neskutečně mi přirostly k srdci. Samozřejmě napínavé. Skvěle vystavěný svět. Jedna z mých top 3 knih letos.

31.12.2023 5 z 5


Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Začátek trochu pomalejší a hodně popisující, pro ty kdo to má rád, což já ano, když je to čtivě napsané, pro ty kdo chce co nejkratší začátek a co nejméně popisu, tak se vám ten začátek moc líbit nebude. Ale možná tam toho popisu bylo opravdu až moc částmi. Od zhruba poloviny knihy to ale krásně graduje a skoro neustále se něco děje a je moc zajímavé číst z pohledů tří různých hlavních postav, nikde jinde jsem to nezažila(kromě série Kroniky pozůstalých, ale to byl milostný trojúhelník, takže to bylo něco úplně jiného.) V průběhu knihy mi začínaly přirůstat k srdci postavy, hlavně Mirabella a Arsinoe, Katharina hlavně v začátcích, pak už tolik ne. A z vedlejších postav, Jules mám ráda jak kdy, ale hlavně mám ráda její přátelství s Arsinoe. Bree mám také dost ráda. Z prostředí tak mně nejvíc bavil Vlčí pramen a potom prostředí Beltainu. Mytologie a stavění světa (worldbuilding) se mi moc líbí, až na pár nelogických věcí. Zvraty celkem dost dobré. Většinu času velice čtivé. Takže když to shrnu: čtivé, napínavé, zábavné, skvělá mytologie, většina skvělých postav a velice zajímavé čtení z tří pohledů postav. 4 a půl z 5, nedám 5 protože pár malých chybiček přece jen bylo a 5 dávám druhému dílu, protože ten je ještě lepší.

31.12.2023 4 z 5