Magie havranů přehled

Magie havranů https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500640/bmid_magie-havranu-XCo-500640.jpg 3 288 288

Isobel se živí portrétováním zlověstných víl, jejichž touha po lidském umění hraničí s posedlostí. Při vytváření podobizny podzimního prince Havrana se však dívka dopustí strašlivé chyby. Namaluje mu do očí smutek, který ho může stát život i trůn. Rozzuřený Havran ji odvede do svého království, aby tam stanula před soudem. Vlivem nečekaných okolností se však oba postupně sblíží a Isobel zjistí, že u víl existuje ještě nebezpečnější emoce než zuřivost - láska.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

An Enchantment of Ravens , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magie havranů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (96)

Debbra
06.05.2024 5 z 5

Předem říkám, že toto je má první kniha od této autorky takže nemám porovnání. Každopádně se mi příběh velice líbil, takové oddychové čtení. Kniha byla čtivá a do posledních pár kapitol jsem stále nemohla odhadnout jak to tedy vlastně dopadne.

Kate3003
23.04.2024 2 z 5

Jsem opravdu ráda, že tahle kniha od Margaret Rogerson u nás nevyšla jako první, protože by mě asi odradila od čtení jejích dalších knih. Jedná se o její prvotinu a na knize je to opravdu znát. Na druhou stranu, ale klobouk dolů za to, kam dokázala svoje psaní posunout. Když porovnám tuto knihu například s knihou Kouzla rodu Thornů je tam jasně vidět velký rozdíl v tom jak je kniha napsaná.
Nápad měla autorka poměrně dobrý, ale bohužel příběh jako takový byl nedotažený. Svět jako takový nám nebyl pořádně představen což je asi škoda, autorka si s ním mohla více pohrát. Děj jako takový spíše stagnoval a chvílemi se točil v kruhu. Našlo se pár zajímavějších momentů, ale převážně jsme sledovali nudné putování hlavních hrdinů s poměrně průhlednou zápletkou.
Hlavní postavy si mě nějak nedokázali získat a v průběhu knihy jsem si spíš získávala odstup než abych se s nimi sžila.
Jako plus hodnotím celkem čtivý styl psaní, který mě u knihy udržel i přestože mě děj až tak nebavil. Pokud jste tuto knihu od autorky četli jako první a díky tomu už se nechcete pouštět do dalších tak bych vás ráda ujistila, že ty další jsou lepší a klidně je zkuste.


Bookworm345
20.04.2024 1 z 5

Jéžiš, tak tohle bylo utrpení. Začátek a konec byly takové průměrné. Ale jinak to bylo strašně nudný, nezáživný, nezajímavý, nic se tam nedělo. Worldbuilding takový nijaký, nedotažený. Dost věcí tam nedává smysl třeba, že Havrana a Isobel někam vedou a drží jim ruce za zády a oni se přitom zvládají držet za ruce a spřádat plány o tom jak utečou, nikoho ze záporáků to překvapivě vůbec nezajímá.Ta romantická linka tomu ještě přidává na trapnosti. Celkově měla docela potenciál, ale nevyužitý. Postavy taky žádná sláva, k nikomu z nich jsem si nevytvořila žádnej vztah.
Je to prostě plagiát acotaru.
Ale zase musim říct, že Margaret Rogerson má docela solidní smysl pro humor a některé situace jsou celkem úsměvné.
Miluju Kouzla rodu Thornů, Vespertina byla taky docela fajn, ale tohle byla hrůza. Fujky, musela jsem mezitím na střídačku číst jinou knihu, abych to přečetla.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Magie havranů v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených323x
ve Čtenářské výzvě46x
v Doporučených6x
v Knihotéce202x
v Chystám se číst207x
v Chci si koupit81x
v dalších seznamech4x