Steve1511 Steve1511 komentáře u knih

☰ menu

Partner Partner John Grisham

Parádní jízda. Krásná spektakulární stavba, která vydrží až do úplného konce bez logických lapsusů. Patrickovi nejde nefandit. Miluju jak Grisham dokáže dát život jednotlivým postavám. Je to radost číst.

24.05.2022 5 z 5


Václav Kadlec: Já to nevzdám! Václav Kadlec: Já to nevzdám! Jan Vacek

Líbila se mi otevřenost ( i když bych ocenil ještě víc podrobností z kabiny Sparty) a forma, kdy k jednotlivým podkapitolám přidával pohled i agent pan Paska a partnerka Renáta. Kapitola o neustále natékajícím kolenu byla fakt depresivní. Tu bezmoc jde až hmatatelně cítit. Je to škoda. Ještě mohlo být na Spartě veselo déle. Fajn čtení. Doufám, že pan Vacek bude pokračovat. Styl psaní byl příjemný.

24.05.2022 4 z 5


Diskrétní zóna Diskrétní zóna Tomáš Němeček

Velice poutavé čtení. Oceňuji u pana JUDr. Rychetského i jak dokázal upřímně komentovat práci svých kolegů a to bez toho aniž by se snažil například snížit jejich důstojnost či jejich erudici. Je to balzám oproti tomu jaké knihy politici píšou dnes.

12.09.2021 5 z 5


Vyvolávač deště Vyvolávač deště John Grisham

Zažil jsem si koncipientskou praxi a moje ztotožnění s hrdinou tak bylo o to silnější :). Pro mě byl Rudy velkej sympaťák, který se ocitne v soukolí nelítostného systému amerického práva a byznysu. I tato kniha mě utvrdila v názoru, že soudní systém v USA je něco čemu bych se opravdu nechtěl dostat do ruky. Hrdina je sympatický, příběh inspirativní a závěr krásně uklidňující. Za mě 100% :).

28.08.2021 5 z 5


Sully: Zázrak na řece Hudson Sully: Zázrak na řece Hudson Jeffrey Zaslow

Potvrdil jsem si, že nejlepší civilní piloti prošli armádou. .... "Je třeba, abychom se vždycky snažili jednat správně, konat nejlépe, jak umíme, protože nikdy nevíme podle které chvíle v našich životech nás budou posuzovat". .... I když je to hodně zavazující (a ani nemám v rukách život stovky lidí denně) , snažím se to dodržovat :).

28.08.2021 5 z 5


Otčina Otčina Robert Harris

Pro mě osobně to byla parádní jízda. Uvěřitelná hlavní postava, velice dobře propracované reálie alternativního Německa a perfektní příběh. Za mě jasných 100%.

27.08.2021 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Bohužel jsem nenašel dost sympatií k hlavnímu detektivovi, což ovlivnilo i vztah k celému příběhu. Pro mě tak zklamání způsobené zejména určitou schematičností postav. Formálně se asi příběhu nic vytknout nedá, ale já se vracím k milovanému Kurtu Wallanderovi ...

27.08.2021 2 z 5


Sovák - Dík za váš smích! Sovák - Dík za váš smích! Slávka Kopecká

Dal bych všechny svoje úspory v bance za to, kdyby mě tento pán a Vladimír Menšík pozvali na tah Prahou.

27.08.2021 5 z 5


Jan Werich za oponou Jan Werich za oponou Jiří Janoušek

Přestože se považuji za člověka s důstojnou inteligencí, tak před panem Werichem si vždycky uvědomím jak slaboduchý ve skutečnosti jsem a jak slaboduché jsou i dnešní celebrity, které se mě snaží přesvědčit o svém umění. Bylo to moudrý, bylo to krásný a chtěl bych toho ještě víc. Člověk si po přečtení téhle knížky prostě uvědomí jak ta dnešní doba je strašně pitomá a některé věci se už nikdy nevrátí ....

27.08.2021 5 z 5


Na vlastní kůži Na vlastní kůži Heda Kovályová

Moje nejoblíbeněji kniha. Kniha která neklouže po povrhu a ukáže nám opravdové nitro období 40 - 60. let. I díky této knize jsem pochopil svého dědu jako poválečného komunistu, který měl velký problém popřít své rozhodnutí a svůj život. Povinná četba pokud tomuto období chcete rozumět a pochopit i chování lidí té doby. Ani 50. léta si nezaslouží zplošťující pohled padouchů a obětí.

27.08.2021 5 z 5


Atomový dědek Miroslav Grégr: Se skromností sobě vlastní Atomový dědek Miroslav Grégr: Se skromností sobě vlastní Miroslav Grégr

Pana docenta si po odborné stránce nesmírně vážím. V jeho případě si myslím, že opravdu jsou jeho zásluhy v oblasti průmyslu společensky nedoceněny. Jeho erudovanost v této oblasti je opravdu obdivuhodná a i jeho životní příběh je inspirující. U některých témat však bylo patrné, že pan spoluautor je na pana docenta až příliš hodný. Glorifikace období vlády 1998 - 2002 a fungování opoziční smlouvy přímo volala po kritičtější otázce. Té jsem se nicméně nedočkal. Stejně je tomu i ve vztahu k hlavě státu a jeho spolupracovníků.

27.08.2021 4 z 5


Můj a náš příběh Můj a náš příběh Libor Rouček

Moc pěkná a inspirativní knížka. Moc rád bych měl stejnou odvahu a stejný přehled jako pan autor. Škoda že si ČSSD takových lidí neváží.

27.08.2021 5 z 5