spider74 spider74 komentáře u knih

☰ menu

Ostravský páter Ostravský páter Marek Skřipský

Jsem velice rád, že autor napsal volné pokračování Ostravských mystérií a jakmile jsem to zahlídl v nabídce jako audioknihu neváhal jsem ani okamžik a dobře jsem udělal. Tohle je prostě sázka na jistotu. Stejný styl jako u první knihy i stejné dobře udělané hudební podkresy a s farářem jsem se shledal jako se starým dávno ztraceným známým. Pokud se někomu líbila předchozí kniha tak není co řešit a měl by pořídit do sbírky. Doufám, že časem přibude i kniha třetí.

30.12.2023 5 z 5


Ostravská mystéria Ostravská mystéria Marek Skřipský

Za mě naprosto excelentní záležitost, ke které se vždy po nějaké době vracím a né jen proto, že jsem rodilý ostravák. Zvláště geniálně je to namluveno jako audiokniha a mohu jen doporučit.

30.12.2023 5 z 5


Království mrtvých Království mrtvých Pavel Korněv

Děj má spád a pěkně od odsýpá jako v jedničce. Přečteno jedním dechem jako první díl.

09.05.2020 5 z 5


Mrtvý lotr Mrtvý lotr Pavel Korněv

Výborný počinek, až jsem byl překvapen. Čekal jsem něco akčně tuctového, ale najednou jsem zjistil, že toho nemůžu nechat dokud kniha nebyla přečtena.

09.05.2020 5 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Jeden z nejúspěšnějších Kingových románů, ke kterému se velice rád vždy po čase vracím. Vždy si vzpomenu na filmové zpracování, kdy malý kluk škrábe za oknem v prvním patře a žádá svého bratra aby ho pustil domů. Exceletní atmosféra v knize i ve filmu, obojí doporučuji číst a zhlédnout v noci potmě nebo při malé lampě......brrr vždy mám husí kůži, když blíží k pokoji ve kterém slyší vrzání a na houpacím křesle si hoví nezvaný host, nebo scéna v pohřební službě. Nikomu neberu jeho názor, ale trochu mě udivuje když někdo napíše nuda.

02.03.2020


Les prízrakov Les prízrakov Juraj Červenák

Tak trochu nechápu autorovu nechuť dát všechny tři hlavní postavy zase spolu. Minule jen notář, teď kapitán a kaprál, příště to bude jen kaprál a notář ? Už by to chtělo mít je zase pohromadě. Jinak samozřejmě výborné jako vždy.

30.05.2019 4 z 5


Vlk a dýka Vlk a dýka Juraj Červenák

Jako vždy výborné, akorát mi vadí, že příliš krátké. Vzhledem k počtu stran taková větší povídka.....škoda.

01.11.2017


Volání do zbraně Volání do zbraně Joshua Dalzelle

No pravda, také na můj vkus trochu krátké-škoda má to potenciál. A tím oživením starých astronautů pomocí dalších extrémně vyspělích emzáků tomu taky moc neprospělo. Tím to celé tak nějak sklouzlo k laciné šestákové sci fi slátatnině. To už tam mohl dát laserové pistole, meče a přidat nějaké bohy. Kdoví třeba v trojce přiletí Thor a nebo Superman. Hodně si to pan spisovatel na konci této knihy ulehčil a zjednodušil......jak říkám škoda.

01.01.2017 4 z 5


Husitská epopej. IV, 1438-1449 - za časů bezvládí Husitská epopej. IV, 1438-1449 - za časů bezvládí Vlastimil Vondruška

Celá série je výborná, co mě ale trochu zarazilo je postava Olbrámka (pro mě jednoznačně největší z*rdeček z celé Prokopovic rodiny). Všechny šípy jej buď zraní lehce nebo jak uvádí autor jej šťastně minou, totéž kamení a další materiál vrhaný obránci. Když už s někým bojuje, tak ten druhý má buď smůlu nebo aspoň nemehlo koně. Utopit ho taky nejde a když už padne do zajetí je za pár dní zase doma. To už nemluvím o tom, že každý s kým zkříží meč je vždy atomaticky horší a tudíž předem mrtvý - což jsou v podstatě všichni kdo se na něj jen křivě podívají a nebo holki co se aspoň trochu podobají jeho ex (mimochodem velký hrdina). Jestli jsem tedy správně pochopil autorův záměr je to takový superman z 15. století a jeho protivníci mají tu smůlu, že ještě nenašli kryptonit. Jak jsem řekl na začátku výborný román, ale tuhle postavu s do očí bijícím permanentním andělem strážným nad hlavou prostě už
nedávám.

28.12.2016 5 z 5


Válečná loď Válečná loď Joshua Dalzelle

Velice dobře napsané sci fi, kdy vás děj donutí přečíst knihu skoro na jeden záběr. Při čtení jsem si okamžitě vzpomněl na Battlestar Galacticu - bojové scény, vzpoura posádky a vzájemné střety mezi posádkou. Pokud se autor nechal inspirovat udělal jen dobře a knize to prospělo. Pokud úrověň dalších knih bude stejný není co řešit a aza mě palec nahoru.

14.12.2016 5 z 5


Dies irae Dies irae Robert Fabian

Naprosto souhlas, první polovina výborná a druhá.......... napsána po požití halucinogenu a pro čtenáře utrpení. Nicméně konec otevřený a velké zklamání, že skoro po třech letech ani "ň" , že by se psalo nějaké pokračování. A to je vzhledem k né úplnému konci příběhu ke čtenářům trochu unfér.

08.12.2016 3 z 5