Vlk a dýka přehled

Juraj Červenák

Notár Barbarič rieši prvýkrát prípad na vlastnú päsť. Notár Barbarič rieši záhadný zločin na hrade lúpežných rytierov. Hrad na hore Sitno oddávna stráži cestu k bohatým banským mestám. Na jeseň roku 1599 je kvôli tureckej hrozbe dobre vyzbrojený, s početnou posádkou. Napriek tomu sa z neho stratí kastelánova dcéra. Zmizne uprostred noci, bez jedinej stopy. Zúfalý hradný správca prosí o pomoc notára Barbariča z neďalekej Štiavnice. Barbarič tentoraz na vlastnú päsť čelí záhade, ktorá zdanlivo nemá riešenie. Šlo o útek, o únos či dokonca vraždu? Situáciu komplikuje fakt, že na Sitne našla útočisko manželka veľmoža Illésházyho, vraj najbohatšia a najmocnejšia žena v kráľovstve. Navyše Barbarič netuší, že hrad má ešte jedného, tajného obyvateľa, o ktorom nikto nesmie vedieť. Do zložitého prípadu sa postupne vplieta krvavá minulosť hradu a sitnianske povesti o zakliatom podzemnom vojsku, o krutých lúpežných rytieroch, o duchoch a zbojníckych pokladoch. Poradí si Barbarič aj bez pomoci Steina a Jaroša?... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská
Vydáno: 2017 , Slovart (SK)
Originální název: Vlk a dýka, 2017

Co říkají o knize uživatelé?

V tomto díle se notář Barbarič ujímá vyšetřování sám, bez svých obvyklých pomocníků. Čtenáři jsou překvapeni jeho novým chováním, které se od předchozích knih liší. Případ zmizení kastelánovy dcery Verony je napínavý a plný zvratů. I když se příběh odklání od temnější atmosféry, stále nabízí zajímavou zápletku a humor. Čtenáři oceňují autorův styl a těší se na další pokračování série. Více v komentářích.

Komu by se kniha Vlk a dýka mohla líbit?

• Fanoušci historických detektivek
  • Čtenáři, kteří mají rádi napínavé zápletky
  • Milovníci postav s hlubokým charakterem
  • Ti, kteří ocení humor v příběhu

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlk a dýka. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

soupik2012
03.12.2025 audiokniha

Jeden z nejlepších dílů. Mám ráda příběhy ve kterých se řeší záhady a je opředeno tajemstvím. Pátrání po zmizelé dceři v uzavřených prostorách hradu. Příběh postupně stupňuje své napětí i když je pravda, že je dějově z velké části předvídatelný, tak je to napsané způsobem, který zkrátka baví. Absence kolegů lehce ubrala na humoru, ale hlavní předností pro mě byla absolutní věrohodnost děje. Audiokniha je načtena velmi dobře a načetl ji pan Marek Holý.

všech 148 komentářů

Související novinky - Vlk a dýka (0)

Kniha Vlk a dýka v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně298x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi