Sharka78 Sharka78 komentáře u knih

☰ menu

Příběhy ze staré zahrady Příběhy ze staré zahrady Jitka Tokárová

Tahle kniha je opravdu skvělá. Nádherné ilustrace, poetické příběhy. Krásný jazyk, dcera 5 let ji miluje a mně se krásně čte. Před usnutím ideální. Moc doporučuji a nenechte se odradit vyšší cenou. Jako bonus je kniha pod obalem "v plátně" a na něm je zlatý obrázek- jako knížky mého dětství. Jako biolog a učitelka oceňuji i věrné ilustrace zachycující typické detaily rostlin.

03.02.2021 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Ježíšek mi letos přinesl i tuto knihu, kterou jsem si dlouho přála. Hodně lidí v mém okolí ji chválilo. Jak mám ve zvyku, nechala jsem se překvapit, co se místa a děje týče.
Od prvních řádek mě děj vtáhl. Možná i proto, že tatínek pocházel z tohoto regionu a dědeček byl horník. O mnoha podrobnostech ze života v kolonii a událostech jsem od něj slyšela. Takže knížka má u mě i trochu protekci. Myslím, že roky sbírání materiálu jsou znát. Autorka odvedla úctyhodnou práci. Život tam zachytila věrně. Byl právě tak drsný a smutný. Přečtěte si to, ale happy endy nečekejte. V tomhle kraji to takhle chodilo.

09.01.2021 5 z 5


Vražda kvete v každém věku Vražda kvete v každém věku Josef Pavlín

Zajímavá detektivka. Dobře jsem se bavila. Nečekané rozuzlení..

03.05.2020 3 z 5


Bílý slon a jiné pohádky Bílý slon a jiné pohádky Mika Waltari

Krásné. Plné pravdy. Takové pohádky nepohádky, smutné i veselejší, nutící k zamyšlení. Prostě Waltari. Ač je to můj oblíbený autor, tyhle knihy mi unikaly dlouho.. budu se k nim vracet.

25.02.2020 5 z 5


Dva roky prázdnin Dva roky prázdnin Jules Verne

Tak jsem se vrátila do pubertálních let a k dobrodružným knížkám. Tahle je první z krabice pokladů, kterou vybalil manžel do nové knihovny. Bavilo mě to moc.

05.02.2020 5 z 5


Most přes řeku Kwai Most přes řeku Kwai Pierre Boulle

Film jsem neviděla a kniha na mě čekala v knihovně do mých 41 let. Nějak jsem se k ní nedostala ☺️.
Nedokážu dobře posoudit, do jaké míry popisuje pravdivě historii, podmínky v táboře atd. Toto tedy nehodnotím.
Bavila mě. Obě dvě části, a i když jsem tušila konec, dočetla jsem se zatajeným dechem.

31.01.2020 5 z 5


Listy heroin Listy heroin Publius Ovidius Naso

Mám ráda klasické řecké drama, mýty i starořeckou kulturu obecně. Tuhle knihu jsem si kdysi koupila po nějakém teenagerském rozchodu a hledala v ní srdceryvné vyznání lásky v našem pojetí. Inu, tehdy nenašla.. o to víc mě sbírka zaujala teď po asi tak 25 letech. Krásné básně plné citu od opuštěných heroin-partnerek héroů. Jako bonus vidím pohled z druhé strany na mnohé řecké báje.

24.01.2020 4 z 5


Francis - nová kočičí detektivka Francis - nová kočičí detektivka Akif Pirincci

Volné pokračováni kočičí detektivky Felidae. Ta mě svého času naprosto pohltila, tato kniha už tak úplně ne. Po slibném začátku jako by docházel dech..proto ztráta jedné hvězdičky.
Přesto doporučuji všem "votvírákům" - hodně se pobaví a v mnohém poznají sebe, svoje mazlíčky, i svoji domácnost. A ostatním doporučuji také- jde o skvělé netradiční detektivky.

20.01.2020 4 z 5


U Devíti draků a jedné ovce U Devíti draků a jedné ovce Robert Fulghum

Já mám Fulghuma prostě ráda. Tenhle díl jsem přelouskla za jediný (dlouhý) večer a četlo se mi to dobře. Konec a události mu bezprostředně předcházející mi připadají, no... minimálně přitažené za vlasy, ale třeba se důvody dozvíme v posledním díle..

20.01.2020 3 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Výborná knížka! Přečtená za pár večerů ještě o vánočních prázdninách. Díky, Ježíšku!
Mě prostě tenhle postapo žánr opravdu baví. Chápu ale, že to není šálek kávy pro každého..

17.01.2020 5 z 5


Opravář osudů Opravář osudů Robert Fulghum

Autorovy knížky miluju. I tahle mě zaujala a nutila k přemýšlení. Četla jsem ji dvakrát, abych napodruhé zachytila více detailů příběhu a stále si nejsem jistá, jak ji hodnotit..
Je jiná než Třetí přání, což je má nejoblíbenější. Tak se teď vrhám na druhou část zamýšlené trilogie a jsem hodně zvědavá, jak to bude dál.

17.01.2020 2 z 5