sandra5627 sandra5627 komentáře u knih

☰ menu

Velký spor věků Velký spor věků Ellen Gould White

Knize nemám co vytknout, protože popisuje křesťanskou historii taková, jaká je. Mnoho lidí smete křesťanství ze stolu, jen kvůli té historii, a to ještě spíše díky historii římskokatolické církve, protože to je jediné, co trošku znají. Už nikdo nevzpomíná na jména jako Martin Luther nebo Jan Hus, lidí, kteří navraceli ostatní k Bibli. Protestantismus a Bibli už málokdo řeší. Ellen udělala svojí práci bravúrně, na to, že skoro zemřela, než napsala tuto knihu.. nemůžu říct jako někdo, že kniha je brak. Při psání braků určitě nejde o život. Je to poklad mezi knihami, pro mě určitě. Sice je to opravdu hutné čtení, ale je výborné znát křesťanskou historii, hlavně, když se má někdo vyjadřovat k církvi. Protože ten, kdo jí nezná, by měl radši mlčet. ;-) Je to určitě rozumnější, než pořád ukazovat na jednu stranu mince a tudíž být za zaslepence. Můj názor.

22.04.2018 5 z 5


Touha věků Touha věků Ellen Gould White

Jak já jen miluji tuto knihu. Neskutečný poklad hned po Bibli !

22.04.2018 5 z 5


Od rock'n rollu k skale vekov Od rock'n rollu k skale vekov Brian S. Neumann

Takhle knížka mi neskutečně otevřela oči a odpověděla mi na otázky, které jsem si pokládala už velmi dlouho. A tak díky i vlastním zkušenostem mohu říct, že fakta v této knize jsou víc než pravdivé.

22.04.2018 5 z 5


Nechci jen existovat, chci žít Nechci jen existovat, chci žít Terka H (p)

Musím se upřímně přiznat, že jako hluboce věřící člověk jsem někde při čtení určitých názorů pozvedla obočí a řekla jsem si "No, tak takhle to není, Terko..." ale zase chápu, že každý má poznání, které se každým dnem může měnit a vyrůstal s nějakými názory. A já jsem také tak přemýšlela, ale dnes jsem někde jinde, takže musím nesouhlasit. Ale můžu zase říct, že Terčina knížka je moc fajn na čtení. Těšila jsem se na ní. Přečetla jsem jí rychle (asi za 3 dny) a nelituji. Je hodně čtivá. Já mám osobně ráda životopisy, takže mě vždy bude bavit číst takové knihy. Hlavně mě jen tak někdo nezaujme. Kniha mě také dojímala chvilkama, hlavně když znám, jaké to je přijít o někoho díky smrti (u nás konkrétně díky vraždě). Často jsem při čtení zistila, že Terka přemýšlí úplně jako moje staré já, i teď se shodneme v některých názorech. Také moc dobře znám některé situace, pohledy na věc a pocity, kterými si prošla, takže to pro mě bylo i docela šokující čtení, protože jsem si říkala, jak je možné, že mám s někým tak moc společného !? :-D Dokázala jsem se tak hodně vžít do její situace a mnohému jsem rozuměla jak jen tak někdo ne. Jak jsem psala na začátku, ne se vším souhlasím, ale kniha prostě popisuje Terku, jaká je... Kromě drobných editorských chybiček, které se dají vyladit, si myslím, že na to, že jí vydala Terka sama, je to luxus. Prostě knížka, které popisuje příběh života, takový jaký v některých případech je. Bez skrupulí, se špatnými i dobrými momenty. A tam se nedá nic vytknout, protože každý máme jiný příběh. Ale ne každý ho umí tak dobře podat tak jako Terka. Ne každý umí vidět věci i v lepším světle. Takže za mě 4 hvězdičky. :-)

22.04.2018 4 z 5


Cesta ke Kristu Cesta ke Kristu Ellen Gould White

O této knize není pochyb,že by si jí měl přečíst každý věřící,at' už je z kterékoliv církve. Poklad mezi knihami. Po Bibli má druhá nejoblíbenější kniha.

15.07.2017 5 z 5


Směřovat výš Směřovat výš Cecil Murphey

Motivační kniha,která člověka přiměje k zamyšlení nad mnohými věcmi.

15.07.2017 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Tohle byla jediná kniha,ke které jsem se dokopala,že si jí přečtu v rámci povinné četby k maturitě. A nelitovala jsem. Další knížka,která Vás strhává sebou do děje a hltáte každé slovo,každou stránku... Zkrátka autobiografické romány,to já můžu... Doporučuji !

25.09.2016 5 z 5


Velký rozvod nebe a pekla Velký rozvod nebe a pekla C. S. Lewis (p)

Jedna z těch pár skvělých knih,které jsem od pana Lewise četla. A taky moje neojblíbenější. Četla jsem jí v době,kdy jsem tíhla ke křest'anství a neskutečně mě to zasáhlo,jak trefně to umí tenhle pán vše vystihnout.... Opravdu mistrovské dílo a doporučuju všem bez výjimek.

25.09.2016 5 z 5


Zlaté ruce Zlaté ruce Cecil Murphey

Velmi motivační kniha. Opět jsem měla slzy na krajíčku,naprosto Vás vtáhne do situací a do děje. A líbí se mi celkový přístup Bena ke své práci a životní postoj. Člověk,pokud chce něco dokázat a chce být v tom dobrý a svědomitý,nemusí mít ostré lokty...ale hlavně mít ochotu se učit ve všem,nechat se vést a dělat svojí práci hlavně srdcem. Opravdu milá kniha,skvělý Ben. :)

24.09.2016 5 z 5


Útěky – Lída Baarová Útěky – Lída Baarová Josef Škvorecký

Pěkně zpracovaná kniha a příběh. Musím říct,že jsem měla chvílema skoro slzy na krajíčku. Pro Lídu to bylo opravdu těžké a nedá se soudit něco,co člověk sám nezažil. Každý občas udělá hloupost,ale taky za to zaplatí a to Lída zaplatila pořádně... Škoda opět,že film Lída Baarová je uplně o někom jiném a ne o skutečné Lídě.

02.09.2016 5 z 5


I Walked the Line: Můj život s Johnnym I Walked the Line: Můj život s Johnnym Vivian Cash

Ani neumím vyjádřit slovy,jak jsem vděčná,že jsem tuhle knížku mohla číst. Nejspíš první kniha,příběh,které slova mě rozbrečely.Hlavně můj velký obdiv patří Vivian,že se do toho dala a odhalila lidem konečně pravdu o tom,jak to bylo s Johnnym a s ní a taky s June. Škoda,OBROVSKÁ ŠKODA,že film Walk the line vykresluje hodně skutečností uplně jinak a hlavně June jako v podstatě světici,tak jak to píše Vivian a jí naopak jako megeru... Ale díky této knize si člověk opravdu udělá skutečný obrázek o tom,jak to bylo a hlavně díky dopisům od Johnna. Takže jedině doporučuju.

18.08.2016 5 z 5