Zlaté ruce přehled

Ben Carson, Cecil Murphey

Příběh Bena Carsona. Kniha Zlaté ruce líčí životní osudy kluka, který má spoustu snů, ale ještě víc problémů - se školou a spolužáky, se svým okolím, sám se sebou. Zároveň je to ale i příběh muže, jež se vypracoval z outsidera na přednostu neurochirurgie Fakultní nemocnice Univerzity Johna Hopkinse. Autor v knize vypráví o svém dětství, studiu, ale z části popisuje i prostředí věhlasné kliniky, kde v tichu operačních sálů ožívají mnohdy ztracené naděje.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 1999 , Advent-Orion
Originální název: Gifted hands - the Ben Carson story, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlaté ruce. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

kam.o.ska
29.09.2024

Knihu jsem četla před mnoha lety, věřila jsem, že jde o autobiografii. Dnes to vidím jinak. Dohledala jsem si jak příběh dvojčat dopadl a nemyslím si, že byl Boží záměr je oddělit. Zjistila jsem si i informace o panu doktorovi a on sám přiznává, že si dost věcí do knihy vymyslel.
Kniha je takovou pohádkou pro dospělé.

všech 34 komentářů

Související novinky - Zlaté ruce (0)

Keď sa rozhodneme, že sa budeme na ťažkosti pozerať ako na nutnú súčasť života, ktorý vlastne v mnohom pripomína beh cez prekážky, potom máme šancu ich prekonať. Úspešní ľudia nemali o nič menej problémov ako my. Iba sa rozhodli, že nedovolia, aby im niečo bránilo v postupe.

Nezabudnite, že ľudia, ktorých stretávate cestou hore, sú tí, ktorých uvidíte ešte raz - keď pôjdete dole.

všech 4 citátů najdete u autora

Kniha Zlaté ruce v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně63x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: