SamuraiJack SamuraiJack komentáře u knih

☰ menu

Taktika policejní akce Taktika policejní akce Zdeněk Náchodský

Svého času to bylo zajímavé, dnes už spočívá hodnota knihy pouze v její nostalgii. I pan Náchodský je už provařenou osobou, jako soudní znalec se mnohokrát "ušpinil" a ublížil nevinným osobám. Ale jako mladej kluk jsem to četl rád.

16.08.2022 3 z 5


Z bojových zkušeností odstřelovače Z bojových zkušeností odstřelovače Vladimir Nikolajevič Pčelincev

Výborná kniha pro všechny, kteří se zabývají odstřelovačstvím nebo druhou světovou válkou. Doporučuji.

15.08.2022 5 z 5


Odstřelovačská taktika povstalců a záškodníků Odstřelovačská taktika povstalců a záškodníků Antonín Nowak

Moc zajímavá kniha. Velmi neobvyklé pojetí a dosti netradiční náhled na odstřelovačskou taktiku. Kniha je útlá, přesto však obsahuje mnoho praktických rad a doporučení. Ačkoliv autor tvrdí, že "v žádném případě nejde o návod", já bych ji klidně jako návod bral. Žádné teoretizování, blábolení o ničem nebo obvyklé vaření z vody, jak jsme zvyklí např. u amerických autorů, kterým jde jenom o to něco splácat dohromady a pak to dobře prodat. Tohle je kniha, na kterou jsem dlouho čekal a takhle nějak si představuji "bojovou příručku" nebo "manuál". Některé kapitoly jsou dosti extrémní, i když ne nereálné, většina je ale prakticky uplatnitelná ihned po přečtení. Kniha není o střílení, o spouštění, o střelbě na dlouhou vzdálenost, o zacházení s puškou či dalekohledem atp., ale je opravdu o taktice boje, o nestandardním uvažování, o tom jak doslova "vyjebat" s nepřítelem a jak přežít v těžkých a nerovných podmínkách současného bojiště. A proto se mi moc líbí. Doporučuji všem zájemcům o tuto problematiku.

30.05.2020 5 z 5


Patologie na stopě zločinců - Nůž, kulka, oprátka, jed Patologie na stopě zločinců - Nůž, kulka, oprátka, jed Hans Bankl

Velmi zajímavě pojatá kniha.

30.05.2020 5 z 5


Džudo: Průvodce bojovým uměním Džudo: Průvodce bojovým uměním Alex Butcher

Asi nejlepší kniha o džudu u nás.

22.04.2020 5 z 5


Cesta pokojného bojovníka Cesta pokojného bojovníka Dan Millman

Super, hodně zajímavé počtení.

22.04.2020 4 z 5


Karate Karate František Kolář

Není vůbec špatná.

22.04.2020 4 z 5


Karate Karate František Šebej

Stará dobrá klasika :-)

22.04.2020 4 z 5


Bojová uměni Bojová uměni Peter Lewis

Nemám rád ten americký styl. Kniha je jenom jedna velká vizuální show - hodně barevných fotek, ale minimum informací, z knihy se nedozvíte skoro nic nového.

16.04.2020 2 z 5


Budó: moderní japonská bojová umění Budó: moderní japonská bojová umění Ivan Fojtík

Velmi slabá a špatná kniha. Vůbec nechápu, co autora vedlo k tomu knihu napsat. Prodávat se mohla snad jen díky tomu, že byl po těchto knihách hlad a nic jiného v té době prostě nebylo. Jinak si to neumím vysvětlit.

15.04.2020 odpad!


Japonská bojová umění - budžucu Japonská bojová umění - budžucu Ivan Fojtík

V době vzniku knihy bych dal pět hvězdiček. Na dnešním trhu ale nemá kniha šanci obstát, existuje několik mnohem zajímavějších a obsáhlejších publikací na toto téma. Ale ve své době byla super a byla jedinou zajímavou knihou o japonských bojových uměních, která u nás vyšla.

15.04.2020 3 z 5


Zbraně a bojové techniky samurajů 1200-1877 n. l. Zbraně a bojové techniky samurajů 1200-1877 n. l. Thomas D. Conlan

Populárně naučná slátanina? Pár zajímavých informací podaných nudným stylem. Oceňuji grafiku, křídový papír, tvrdé desky a tak, ale žádná bomba to není. Člověk by se bez ní jistě obešel.

15.04.2020 2 z 5


Tantó - Boj s nožem Togakure Rjú Tantó - Boj s nožem Togakure Rjú Luboš Pokorný

Kniha je absolutní výmysl a snůška nesmyslných pohybů a blábolů. Jakási pseudohistorická japonská směska sebevražedných akcí mužů v černém kimonu. Cokoliv z toho se pokusíte udělat v reálu Vás prostě zabije. Je neuvěřitelné, že lidé, kteří o boji s nožem nebo o boji se zbraněmi obecně nic nevědí, mají tu troufalost, že to nejenom učí, ale ještě o tom napíšou knihu. Čtenářem může snad být jenom někdo z členské základny Bujinkanu, zfanatizovaný donekonečna omýlanými nesmysly o nindžucu. Věnovat této knize byť jen pět vteřin života je prostě ztráta času a mrhání drahoceným časem...

15.04.2020 odpad!


Budó a Ninpó - Magakoro Budó a Ninpó - Magakoro Luboš Pokorný

Asi nejhorší kniha o bojových uměních jakou jsem kdy četl. Jsem rád, že jsem jí měl jenom půjčenou od kamaráda. Kdybych za ní zaplatil, asi bych se šel oběsit...

15.04.2020 odpad!


Japonská bojová umění Japonská bojová umění Antonín Nowak

Super kniha. Obsahuje úplně všechno a ještě mnoho navíc. Není co dodat :-)

15.04.2020


Japonská bojová umění Japonská bojová umění Antonín Nowak

Výborná kniha, něco takového jsem dlouho hledal. Je tam doslova vše od A do Z a ještě mnohem víc :-)

15.04.2020 5 z 5