Saman82 Saman82 komentáře u knih

☰ menu

Tři mince pro Charona Tři mince pro Charona Franck Ferric

Tak u této knihy jsem vážně rozpačitý. Nijak mě nenadchla a ted po přečtení vlastně nechápu proč jsem si ji vůbec kupoval. Tak nějak se mi naízí názor, že Francouzi prostě neumí napsat kvalitní román. A hlavně teda u této knihy nechápu zařazení do historických románů.

18.03.2016 2 z 5


Orel v písku Orel v písku Simon Scarrow

Stejně jako v předchozím díle, se příběh odklání od života obyčejných legionářů už spíše ke špionážnímu thrilleru. Tím ale nic neztrácí na napínavosti a čtivosti, takže opět palec nahoru.

11.03.2016 5 z 5


Bledý jezdec Bledý jezdec Bernard Cornwell

Další skvěle napsaná kniha. Stejně jako první díl jsem přečetl jedním dechem. Uhtred už se pomalu dostává ze své ubrečené fáze, kdy stále jen naříkal, jak o všechno přišel. Zato Alfred je stále stejný pomatený blb. Opět musím autorovi vyseknout poklonu. en škoda, že nechal zemřít Leofrica.

01.03.2016 5 z 5


Viking Viking Edison Marshall

Asi nejhorší kniha o vikinzích, ke které jsem se dostal. Celkem dobrý příběh, ale nezajímavě napsaný. I když bych se možná vsadil, že velkou část z toho má na svědomí překladatel. Co mne vyloženě iritovalo, bylo to, že přeložil i jméno hlavního hrdiny. Nebo mi chce snad tvrdit, že Ojíř je severské jméno?

20.02.2016 3 z 5


Císařský oheň Císařský oheň Robert Lyndon

Oproti prvnímu dílu slabší. Ale to je spíš dík vyjímečné kvalitě toho prvního, než slabostí této knihy. A nezbývá než doporučit, jelikož je to stále napínavé čtení. Jediné co bych vyloženě vytknul je otevřený konec.

20.02.2016 5 z 5


Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Nádherný historický román. Vyniká hlavně svojí napínavostí. Ani řádku jsem se nenudil. A takové množství lokací, které hlavní postavy projdou jsem v žádné jiné knize nezažil. Prostě dokonalá kniha.

20.02.2016 5 z 5


Ďábel na Budyni Ďábel na Budyni Luboš Y. Koláček

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Nudný příběh s dlouhými odbočkami úplně mimo a ještě napsaný absolutně nečtivým stylem.

27.01.2016 1 z 5


Cesta do Říma Cesta do Říma Ben Kane

Tak trilogie je za mnou. Celkem zábavné a čtivé. Ale myslím, že stejně jako já hodně lidí protrpí vcelku nudou část o Fabiole. Vždy když se objevila kapitola o ní sem četl co nejrychleji, abych se dostal opět na zábavnější části příběhu. Ale chápu, že tam musela být, aby byl příběh ucelený.

19.01.2016 4 z 5


Císařovi zabijáci Císařovi zabijáci Anthony Riches

Již sedmé pokračování příběhu Marca Valeria Aquily a tungrských pomocných kohort. Sice stále napínavé, ale oproti předchozím dílům postrádá scény velké bitvy a tím výrazně tratí. Můžu jen doufat, že další díly se již budou odehrávat mimo Řím a vrátí se ono válečnícké napětí z dřívějších osudů našich hrdinů.

16.01.2016 4 z 5