Tři mince pro Charona

Tři mince pro Charona https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269281/bmid_tri-mince-pro-charona-iaS-269281.jpg 2 17 11

Strhující historický román o trestu a vykoupení, kde hlavní hrdina Sisyfos je za svou opovážlivost potrestán bohy, a tak prochází nejrůznějšími událostmi dějin, které jsou pro něj mnohdy zdrojem utrpení, ale i vzrušení a dobrodružství. Je však opakovaně zbavován paměti a stále se do krutého světa zmítaného dějinami vrací. Kniha je krvavě barvitou připomínkou mnoha historických událostí posledních dvou tisíciletí.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Trois oboles pour Charon


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
15.02.2023 5 z 5

Knížka je dobře napsaná, poutavá a zajímavá.. jen na ni musí mít člověk tu "správnou náladu"... chudák hlavní hrdina, autor se na něm vyřádil, ale celkově je kniha velmi zajímavá..

barynka15
19.04.2021 3 z 5

Na začátku knihy jsem chvílemi měla pocit, že to asi půjde do kolonky nedočtené. Nicméně je potřeba hodně číst mezi řádky, zamyslet se nad tím, co chtěl autor absurdními návraty říct. Je to docela filozofická kniha ve fantasy provedení. Do současné doby naprosto ideální...Mohu doporučit, ale ne jako relaxační čtení pro chvíle oddechu, spíše pro milovníky cvičení šedých mozkových buněk.


ainekarlickova
21.05.2020 4 z 5

Tuto knihu jsem si koupila jednou v krámku na nádraží, když jsem hodinu čekala na vlak. Taková spontánní koupě. Námět mě velice zaujal a začala jsem doslova hltat slova. Postupně v průběhu 50ti stránek mě začala nudit a knihu jsem odložila. Měsíc na to jsem ji vzala znovu do ruky a začala jsem číst odznova.
Trochu se zpětně nechápu a nechápu ty velice kritické recenze a názory na tuto knihu.
Je to velice, opakují VELICE promyšlený příběh se spoustou významů mezi řádky. Ano přiznávám, že neustálý koloběh každý neocení, ale to neznamená že ta kniha spadá do nižší kategorie. Hlavní hrdina přece nemusí být vždy nebojácný, čestný rytíř na bělostném oři. Je to jiný úhel pohledu na to, jak by mohl vypadat příběh a jak by uvažoval někdo s kým se zrovna nechcete zžít. Autor velmi dobře přiblížil, jak kdysi vypadala společnost, která byla tam či jinde ve válce. Dnešní člověk by si něco takového měl uvědomit a být vděčný že nic jako válku byť jen jedinou nemusel zažít.
Kniha Tři mince pro Charona je dobrá kniha. (Jen na ní musí mít člověk žaludek.)

bononi
12.03.2020 odpad!

Ani jsem to nedocetla.. nuda!!!

DraculasLady
20.10.2019 3 z 5

Když se člověk nesoustředí jen na linii příběhu, ale dokáže číst i mezi řádky, kniha mu nabídne mnohem víc, než je na první pohled patrné. Znovu už bych se do ní nejspíš nepustila, ale donutila mě přemýšlet nad svými tématy trochu víc do hloubky. A to byl zřejmě autorův záměr. Protože proč by jinak takový bizarní příběh vůbec psal...

anicka2317
13.01.2019 1 z 5

Už nikdy více!! námět se mi líbil a čekala jsem že se dozvím nějaké novinky o těch velkých bitvách za lidský věk. Zklamání..! Hlavní hrdina stále jen utíkal před všemi problémy pryč. Znovu už opravdu číst nebudu.

Fazulajda
18.11.2018 2 z 5

Tohle je jedna z mála knih, u kterých jsem postavila hodnocení na určitou úroveň a postupně ji snižovala. Bylo tam několik zajímavých myšlenek o životě, lidstvu i smrti, ale čím dál jsem byla, tím více monotónní se mi to zdálo. Kapitoly s Charonem se daly přežít, ale jakmile vymizely, tak jsem se musela nutit přečíst každé další slovo. Pokud byl záměr, abychom prožili utrpení na podobném principu (stále se všechno opakuje a je to nemlich to samé), tak gratuluji. A to nemluvím o nemilém překvapení hned s prvními pár kapitolami. Mou jedinou nadějí na to, že se mnou má kamarádka ještě někdy bude mluvit, je že tu knihu nečetla. Dnes už se anotacím nedá věřit. Nemám nejmenší tušení, pro koho byla kniha určena, ani do jakého žánru spadá. Každopádně, pokud jste sadista, možná trochu masochista, tak jste právě objevili knihu přímo pro vás.

bookfan
23.08.2018 4 z 5

Tuto knihu bych si určitě dobrovolně ke čtení nevybrala, dostala jsem se k ní dá se říci "z pracovních důvodů". Žánrově naprosto nezařaditelná, historický román to tedy opravdu není. Je však natolik bizarní, že mě nakonec hodně zaujala a hodnotím ji velmi kladně. Zajímavá směsice hrůz a zvláštní komiky, krvavá absurdita lidských dějin vyjádřená v hlavní osobě putující dějinami od počátku věků až ke konci světa. Řekla bych, že ji mohou ocenit lidé, kteří jsou takovým tím sympatickým způsobem "ujetí".

EvaU2
10.01.2018 4 z 5

Z prvu jsem se rozmýšlela jestli číst dál. Po pár kapitolách mě stáhla lavina děje a kniha se mi začala líbit :) některé situace jsou komické a některé pasáže příliš dlouhé...bavilo mě hádat (spoiler) se kterou smrtí se setkáme nyní a jak si hrdina poradí s pamětí :) Hodnotím velice kladně ...každý si musí přijít na chuť :)

jprst
12.07.2016 2 z 5

Nalákán anotací jsem se pustil do čtení a nastalo zklamání, celé pasáže, kde se téměř nic neděje, obsáhlé popisy (i když mistrné), prostě ne strhující román, ale nuda a nuda.

Saman82
18.03.2016 2 z 5

Tak u této knihy jsem vážně rozpačitý. Nijak mě nenadchla a ted po přečtení vlastně nechápu proč jsem si ji vůbec kupoval. Tak nějak se mi naízí názor, že Francouzi prostě neumí napsat kvalitní román. A hlavně teda u této knihy nechápu zařazení do historických románů.

Autorovy knížky

Franck Ferric
francouzská, 1979
2015  49%Tři mince pro Charona