sakay sakay komentáře u knih

☰ menu

Vypravěč Vypravěč Anna Bolavá (p)

Velmi zajímavě napsané!
Postavou jsou Vítek, Jáchym, Barunka a záhadný vypravěč. Nevíte ale, jestli je opravdu vševědoucí, všechno si tu žije vlastním životem, snad i samotné Běstviny a tajemné cosi v hlubinách kompostu. I ten podivný hlas, který postavám našeptává ve větru a sleduje je z větví staré hrušně.
Bylo to temné, strašidelné, dojemné moc se mi to líbilo a doporučuju!

19.01.2024 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Komu se líbí ponurá atmosféra a těžká rodinná historie, určitě se mu bude Houbařka líbit! Mimochodem hodně mi připomněla knížky Anny Bolavé.

11.04.2021 5 z 5


Podivné počasí v Tokiu Podivné počasí v Tokiu Hiromi Kawakami

Zvláštní knížka, záhadná a moc milá. V autentickém prostředí Japonska - jeho ulic, barů a přírody. Moc doporučuju přečíst :)

26.06.2019 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Šelma je skvělá, velmi čtivá knížka a můžu ji jen doporučit. Bioinformatik je jako vyšetřovatel příjemná a zajímavá změna, jeho myšlenkové pochody mě fakt bavily. Užívala jsem si všechno to napětí a záhady v příběhu, jen mě nakonec trošku zklamal závěr - klidně bych to víc natáhla a propletla s jinými postavami v příběhu. A taky bych nechala hlavní postavu dělat nějaké chyby, občas to byl až dokonalý vyšetřovatel :-)

26.10.2018 4 z 5


Walden aneb Život v lesích Walden aneb Život v lesích Henry David Thoreau

Jedna z absolutně nejzajímavějších knih, kterou jsem kdy četla.

02.04.2018 5 z 5


Vetřelec Vetřelec Tana French

Další knížka od Tany French a zase se mi neskutečně líbila. Tana French se u mě pořád drží na prvním místě mezi všemi spisovateli detektivek! Zápletka byla pěkně zapletená a člověk během čtení vymýšlel spoustu scénářů, jak to tedy vlastně ve skutečnosti je a není. Příběh byl napínavý a velmi, velmi čtivý. Těším se na další dublinský příběh! :-)

27.03.2018 5 z 5


Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

Stejně jako ostatní knížky mě to zase úplně dostalo! Miluju tenhle svět!

30.07.2017 5 z 5


Byly to naše děti - O fenoménu lásky a sounáležitosti k rodičům a jejich dětem s mentálním postižením v každodennosti to Byly to naše děti - O fenoménu lásky a sounáležitosti k rodičům a jejich dětem s mentálním postižením v každodennosti to Monika Mužáková

Je to skvělý, zajímavý výpovědi... ale taky by se to dalo smrštit na méně stránek, hodně se to opakuje a některé citáty jsou možná už i v knize zbytečné

27.06.2017 3 z 5


Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

To je hrůza, achjo, vůbec mě to nezaujalo. Námět božskej, ale ta spisovatelka jako by snad ani nebyla spisovatelka! Nebavilo mě to a nic mi to nedalo, čekala jsem trochu víc filozofie (možná?) nebo něčeho hlubšího... Horší rozhodování, něco prostě... Bohužel, za mě fakt nicmoc knížka.

18.01.2017 odpad!