Rosa123 Rosa123 komentáře u knih

☰ menu

Léčivá kosmetika z přírody Léčivá kosmetika z přírody Myriam Veit

Kniha je pěkně strukturovaná, obsahuje krásné fotografie a užitečné informace.

07.06.2020 5 z 5


Dvanáct tajemství lesa Dvanáct tajemství lesa Ernest Thompson Seton

Tato kniha je plná moudrosti a odhalování stinných i slunných míst lesa. Člověk se zamyslí nad dokonalostí přírody, jejím koloběhem. Knížku jsem dostala od dědečka, je z roku 1925, stála 5 korun a vždy, když ji beru do rukou, tají se mi dech a cítím odpovědnost za něco velmi křehkého a cenného...

07.06.2020 5 z 5


Like me - Každé kliknutí se počítá Like me - Každé kliknutí se počítá Thomas Feibel

Vážně dobrá knížka! Většinou jsem nemohla vystát Janu s jejím manipulativním a přidrzlým chováním, ale opravdu by mě nenapadlo, že hlavní hrdince udělá (nejen) na konci takový podraz... Příběh, založený hlavně na vlivu sociálních sítí, je podle mě velmi podobný realitě.

30.09.2017


Anna - Krok za krokem do nového života Anna - Krok za krokem do nového života Justus Pfaue

I přesto, že bych uvítala delší část popisu léčení Anny po autonehodě, se mi kniha líbila a četla se velmi rychle. Navíc ta kouzelná obálka...

30.09.2017


A co když jsem blázen? A co když jsem blázen? Karen Harrington

No tak tahle knížka je prostě BOMBA! Narazila jsem na ní v knihovně - upoutal mě název. Přečetla jsem jí hned ten den a přiznám se, že jsem se u nějaké pasáže rozbrečela. Vřele doporučuji i přesto, že hlavní hrdinka je dvanáctiletá a mně je o pár let více - příběh mě opravdu nadchl.

30.09.2017


Legenda o Kožešince 1 - Výprava do neznáma Legenda o Kožešince 1 - Výprava do neznáma Isobelle Carmody

Hned jakmile jsem knihu spatřila, mě upoutala obálka - je jakoby ze sametu, potažená hebkou látkou. Příběh je moc hezký, Kožešinka mi přirostla ke srdci.

24.08.2017


Malý bílý koníček Malý bílý koníček Elizabeth Goudge

Knihu jsem dostala jako malá a maminka mi jí večer četla, já si jí zamilovala i doteď - příběh je kouzelný, autorka perfektně popisuje jednotlivé postavy, krajinu či interiér zámku. Můžu ji přečíst kolikrát chci, a nikdy mě neomrzí :-)

16.05.2017


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Bože, celá trilogie je naprosto perfektní!!! Každou knihu jsem přečetla za pár hodin neschopna přestávky. Spisovatelka měla skvělý nápad s cestováním časem... Celý příběh je vzrušující a věřte, že knihy přečtete raz dva :-)

06.05.2017


Dobrodružství pavouka Čendy Dobrodružství pavouka Čendy Pavel Čech

Doma máme všechny tři díly, jsou skvělé.Moc se mi líbí ilustrace a jednoduchost textu.

29.01.2017


Moje sestra Jodie Moje sestra Jodie Jacqueline Wilson

Úžasná kniha...Pearl musí být statečná, bez Jodie nedalala pořádně ani ránu. Vždycky příběh přečtu jedním dechem.Na konci brečim, i když ji čtu poněkolikáté.Doporučuji přečíst.

28.01.2017


Lola Rose Lola Rose Jacqueline Wilson

Tuto knihu mám od J.W. nejradši ze všech, je (opět) o vztazích v rodině.Jani je podle mne velice statečná, musí být hrozné, když vám život člena rodiny visí na vlásku...A k tomu se starat o věčně ukňouraného brášku...

28.01.2017 5 z 5


Sama doma Sama doma Jacqueline Wilson

Kniha patří k mým nejoblíbenějším od J.W.,obdivuji trpělivost a silné nervy hlavní hrdinky Lily.Doporučuji přečíst.

28.01.2017 5 z 5


Sto tajných dvířek Sto tajných dvířek Nathan David Wilson

Knihu četla kamarádka. Začátek je trochu nudný, pak se příběh rozjede a konec je téměř o ničem. Nijak zvlášť čtivé, ale nápadité.

28.01.2017