Sto tajných dvířek

Sto tajných dvířek https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24193/bmid_sto-tajnych-dvirek-Hsd-24193.jpg 3 183 35

Sto tajných dvířek série

1. díl >

Dvanáctiletý Henry York se jednoho večera zrovna chystá na kutě, když z půdy nad sebou uslyší ránu. V domě, v němž nyní žije, se moc nevyzná – na nějakou dobu se totiž přestěhoval ke své tetě, strýčkovi a třem sestřenicím – a tak si tajuplných zvuků nejprve nevšímá. Příští noc se však probudí zasypaný úlomky omítky. Ze stěny trčí dva prapodivné knoflíky a jeden z nich se pomaloučku začíná otáčet… Henry seškrábne ze zdi kus omítky a odhalí dvířka – devětadevadesát dvířek všech tvarů i velikostí. Za jedněmi šumí liják. Za druhými je vidět jasně ozářená místnost – a v ní přechází sem a tam neznámý muž! Henry i jeho sestřenice Henrietta brzy pochopí, že to nejsou jen tak nějaká obyčejná dvířka, ale brány do jiných světů… Sto tajných dvířek je první částí nového příběhu, fantastického a dobrodružného zároveň.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

100 Cupboards , 2007


více info...

Přidat komentář

Pert
24.01.2022 4 z 5

Docela dobrá kniha. Líbila se mi hlavně obálka, postavy a docela originální nápad

rikiki
15.11.2020 5 z 5

Nesuď knihu podle obalu, říká se. Já to ale často dělám a tato se mi líbila už od prvního pohledu. Je to skvělá kniha, která je určena spíše pro mladší, ale u mě dospěláka učarovala. Začátek se opravdu trochu táhne a ke konci už je to rychlá jízda. Pomalý začátek ale vůbec nebyl na škodu, alespoň jsme lépe poznali hlavní postavy. Styl psaní je milý a místy je tam vložená poznámka, která Vás donutí se pousmát. Klidně by ta knížka mohla být delší a velmi mě potěšilo, že existují dvě další pokračování. Kniha mě vlastně ani na chvilku nenudila a spíše jsem koukala, kdy už se dočtu konce, abych zjistila, jak to dopadne. Světy za dvířky poskytují velké množství možností a příběhů, určitě by z toho šlo vykřesat ještě několik dalších knih.


Liduka
15.11.2020 5 z 5

Podle mě je to skvělá kniha a nechápu zdejší nízké hodnocení. Rozhodně by klidně mohla směle konkurovat Letopisům Narnie SPOILER: Začátek je tedy trochu rozvláčnější, ale poté co Henry začal zkoušet se svou sestřenicí jednotlivá dvířka se příběh rozjel a na konci se vyjasnili i některé nesrovnalosti. Ke konci jsem se vůbec nemohla od knihy odlepit a čekala jsem s napětím jak to dopadne. Moc se mi také líbil náčrtek všech dvířek. Rozhodně se půjdu vrhnout na další díl, abych věděla, kdo to Henryho hledal.

Zelený_Drak
29.03.2020 1 z 5

Tak takhle kniha byla opravdu špatně napsaná. Prokousala jsem se až ke konci a v poslední třetině se to rozjelo a byla bych ochotná ji označit za napínavou a pro dítě zajímavou, takže jsem se rozhodla, že nedám "odpad", i když jsem k tomu první dvě třetiny tíhla. Schovávat si ji ale určitě nebudu. Nápad s dvířky je pěkný, ale jinak v té knize není vlastně nic, co bychom neznali z Narnie (hl. Čarodějův synovec). To by u dětské knihy vůbec nevadilo, kdyby byla čtivá, ale to většinu času není. Také hlavní hrdina Henry mě příliš neoslovil. Ani nikdo z vedlejších hrdinů. Co nepokazil autor, zabil příliš doslovný překlad. Mnohé dialogy nepůsobí v češtině věrohodně. Patřím tedy k těm, kteří se nechali zlákat obálkou a názvem, ale zpracování je zklamalo.

dancadragneel
20.09.2019 4 z 5

Na začátku jsem se nedokázala chytit... příběh je pěkný, ale většinu knihy se nic neděje až na konci začne napětí a kniha vás najednou nedokáže pustit. Rozhodně to není špatný příběh jen než se něco děje, tak kniha pomalu končí.

Vojtos
22.11.2017 4 z 5

Knížka byla boží, ale pár slabších okamžiků tu bylo

Zornaddie
18.02.2017

Nehodnotím, protože jsem při této knize usnul.

Rosa123
28.01.2017

Knihu četla kamarádka. Začátek je trochu nudný, pak se příběh rozjede a konec je téměř o ničem. Nijak zvlášť čtivé, ale nápadité.

Karoli282
04.10.2016 5 z 5

Po pár letech jsem se rozhodla tuto knihu oprášit a přečíst si ji. Dobře jsem udělala, knihu jsem přečetla za krátkou chvíli a nyní se vrhám na druhý díl. Samozřejmě je zde mnoho věcí nedomyšlených, ale i přesto se mi kniha velice líbí. Hlavně teda díky dalšímu pokračování.

SeverusSnape
17.05.2016 5 z 5

Skvělý nápad :)
Tuto knihu mám opravdu moc ráda.Z této trilogie je best

Galadwen
15.10.2015 2 z 5

Dobrodružnou literaturu pro mládež mám ráda, i když nejsem cílová skupina, ale tohle je SLABÉ! Hodně slabé. 2/3 knihy se neděje vůbec nic a na zbylém rozsahu úplně všechno, přičemž autor zmateně nakousne deset příběhů a žádný nedokončí. Možná začátečnická věc, kterou redaktor včas nevrátil k přepsání?

kath.nathan
13.07.2015 3 z 5

Přesto, že jsem knihu přečetla během pár hodin, mě nijak nenadchla. Místy jsem se ztrácela, a působilo to docela zmateně. Styl psaní mě mírně překvapil, ale po chvíli jsem si zvykla. Přesto všechno jsem ale v knížce našla něco, co mě zaujalo a já ji dočetla až do konce. Dávám tři hvězdičky.
PS: Po ne zrovna podařeném dílu jsem se odhodlala přečíst si i pokračování a musím říct, že všichni koho první díl odradil od těch dalších (které jsou už mnohem vydařenější) a nepřečetl si je, přišel o naprosto úžasný příběh.

Always a reader
09.07.2015 5 z 5

Já myslím že skvělá knížka. Rozhodně tedy zajímavá.

Vendelín2000
28.04.2015 1 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila, ale také mne velmi zklamala. Jsem zvyklá každou knihu dočíst do konce, ale tady jsem se musela opravdu hodně přemáhat. Nelíbil se mi ani děj, ani styl vyprávění. Do dalších dílů se nepouštím.

juno
09.02.2015

Moc se mi líbil příběh v knize, akorát mi vadilo, že mohl být děj detailněji rozepsán, protože mi občas některé věci nedávaly souvislost a bylo těžké si je představit. Občas jsem si připadala doslova ochuzena o důležité informace, zvláště po psychologické stránce hlavního hrdiny.

Enmea
21.09.2014 4 z 5

Super kniha!!!! Jsem do ní naprosto ,,zažraná''... hltám každé slůvko... příběh je napsán v reálné době a v reálném čase, ale i přesto je tak obdivuhodný. :-)

Adel703
20.09.2014 4 z 5

Líbila se mi, hlavně nápad s dvířky. Konec byl možná trochu přeplácaný, ale jinak super. Doma mám i další díly, ale nedokážu se k nim dokopat. Myslím, že by to klidně mohlo skončit prvním dílem.

ladeasis
30.08.2014 5 z 5

V této knize jsem měla veliký problém představit si nějaké světy, ale jinak mi přijde tajemná, strašidelná i zábavná :)

Ancovicka2002
07.03.2014 2 z 5

Tato kniha mě překvapila a potěšila.Je zajímavá a dobře čtená.Je dobrodružná ,napínavá a velmi se mi líbí.A velmi mě mrzí že nemá ilustrace.

emsomsakova
27.11.2013 3 z 5

Chvílemi jsem se ztrácela, ale knížku hodnotím kladně. :)

Autorovy další knížky

Nathan David Wilson
anglická, 1978
2009  69%Sto tajných dvířek
2010  77%Pampeliškový oheň
2011  77%Kaštanový král

Kniha Sto tajných dvířek je v

Právě čtených2x
Přečtených280x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených15x
Knihotéce114x
Chystám se číst50x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x