Romischka Romischka komentáře u knih

☰ menu

Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Sice je teprve leden, ale já už mám pocit, že jsem našla nejlepší knihu tohoto roku! Vůbec nevím, jak vyjádřit své momentální pocity. Po dočtení hledám diskuze k této knize, potřebovala bych ji nutně probrat s někým, kdo ji má taky přečtenou. Dokonce jsem si svoje vlastní myšlenky ohledně děje a zápletek sepsala na papír, což NIKDY nedělám! Příběh mě totálně dodělal a já vůbec nevím, jestli a kdy budu moct začít číst nějakou další knihu. Všichni si tu knihu potřebujete přečíst! Akorát počítejte s tím, že budete tak moc začtení, že zapomenete na jídlo i na ostatní potřeby a jen budete muset číst dál.

25.01.2024 5 z 5


Věk přízraků Věk přízraků Lenka Poláčková

Kniha je napsaná krásným jazykem, uchvátilo mne vykreslení historického města Olomouc, kde jsem před lety studovala VŠ. Oblíbila jsem si jednotlivé postavy i vztahy mezi nimi. Líbily se mi historické články, které jsou do knihy vloženy. Autorka mě dokázala přenést do minulosti, a já tak na chvíli žila v této době s postavami. Co mi už moc na knize nesedělo, byla právě fantasy zápletka, která se mi jevila plytká a nedomyšlená. Ale samozřejmě, je nutné myslet na to, že se jedná o knihu pro dospívající čtenáře, a do této kategorie už nespadám. Každopádně, osobně by se mí více líbilo, kdyby v knize vůbec žárné fantasy prvky nebyly. V neposlední řadě je nutnost zmínit nádhernou obálku, pecka!

18.01.2024 4 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

Vynikající kniha! Miluji styl psaní autora, miluji od něj i sérii Smrtka (ne tedy všechny knihy ze série). Vystavěný svět se jeví realisticky, tato situace se opravdu jednou může stát. Líbila se mi rozmanitost jednotlivých postav, také to, jak každá z nich reagovala na události jinak. Román má výbornou zápletku, zoruzlení trochu pokulhává, ale v celkovém součtu mi to ani trochu nezkazilo požitek z četby. Tato kniha je nutnost pro každého milovníka dystopií.

18.01.2024 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

(SPOILER) Po prvních asi šedesáti stranách jsem si říkala, co kdo na té knize vidí, vždyť je to úplná hrůza! Absolutně mi od začátku nesedělo Benovo oplzlé a vlezlé chování, kterým chce v podstatě jen dostat hlavní hrdinku do postele. Poté, co jsem zjistila, o co v knize jde, jsem si knihu užila už vice, začala jsem chápat, co na tom lidi baví. Avšak i přesto mi přijde vztah obou hrdinů přitažený za vlasy. Za těch pět dní, které se vlastně znali, nelze vybudovat takový vztah, jaký spolu měli. Navíc ještě, když mu dokázala tak rychle hned odpustit... Čekala jsem i jiný konec, ne takový happyend. Ale musím vyzdvihnout neotřelé téma.

18.01.2024 3 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

(SPOILER) Mám velice ráda styl psaní Hanišové, knihu hodnotím jako výbornou, ale přeci jen se mi asi více líbila díla Houbařka i Anežka. A to z jediného důvodu. Celou dobu jsem čekala na rozuzlení, na to, že se dozvíme, jak to celé bylo s matkou a bratrem. Hodně mě mrzelo, že jsme se nakonec vůbec nic nedozvěděli. Nakonec chápu, že cílem knihy bylo něco jiného, a to ukázat, jak události z dětství mohou ovlivnit člověka na celý život. To, že kniha úplně nesplnila má očekávání ale neznamená, že bych ji neohodnotila plným počtem hvězd.

18.01.2024 5 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Nejlepší thriller, který jsem přečetla v roce 2020, možná za celý život. A to už jich mám ve sbírce docela dost. Skvělá kniha!

14.04.2021 5 z 5