rielle rielle komentáře u knih

☰ menu

Švadlena z Dachau Švadlena z Dachau Mary Chamberlain

Ze začátku mě kniha moc nebrala, pak už mě zajímalo, jak to dopadne a ano, čekala jsem totálně jiný konec.. takže poslední kus už jsem nechápala, co se to sakra děje?! Uf, poslední větu už jsem četla přes slzy.. jo, byla blbka, ale byla mladá. Všechno zvládla, měla to sakra těžký a ten přístup ostatních, pravda o Tommym a pak ještě proces navrch.. přála jsem jí ten salon. ????

24.04.2019 5 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Konec jsem opravdu nečekala.. na seznam knih ke čtení se dostala kniha už ani nevím jak a kdyby nebyla poslední ve čtečce a nic jiného po ruce, asi bych se do ni nepustila... Asi nejsem úplně na ty nereálné věci. Ze začátku to byla strašná nuda, konec lepší.

04.04.2019 1 z 5


Vitka Vitka Kateřina Tučková

Nevím jak vy, ale já o ní nikdy neslyšela a to jsem z Brna.. to je trochu smutné, stejně jako její příběh. Nicméně jsem to napravila a jsem za to ráda. Četlo se to krásně, i když je to formou divadelní hry.

20.03.2018 5 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Tak.. měla jsem slzy v očích prakticky celou knihu.. asi ještě nikdy na mě nic tak hrozně nezapůsobilo, možná je to životním obdobím, věkem, roční dobou nebo erupcemi na slunci a jindy by se mi tak nelíbila, ale teď to sedlo.. Kina s velkým K. Nečtu hodnocení knih předem, protože jsem pak natěšená a čekám víc, než v knize je. tak nečtěte hodnocení, přečtěte si tuto knihu:) Stojí to opravdu za to.. kniha zdánlivě o ničem, ale vlastně úplně o všem. Amat a Benji - takové kamarády bych chtěla i pro svého syna.
A od Backmana chci rychle další knihu :D

13.03.2018 5 z 5


Prostě na mě zapomněli Prostě na mě zapomněli Jiří Holub

Jasné, stručné, výstižné.. mám Holuba ráda.

04.01.2018 5 z 5


Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Stejně jako Ove - na začátku člověk neví, co si má myslet, ale ve finále je všechny prostě musí zbožňovat... jen otázka šikany ve škole mi přijde podivná, ale kdo ví, jak to tam na severu vlastně chodí?

07.07.2017 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ze začátku jsem byla nedůvěřivá, ale na konci už jsem byla zamilovaná :) Přečteno jedním dechem, místy jsem byla celá napjatá, jestli se to náhodou nestane.. Konec jsem obrečela, ale mělo to tak být.

13.06.2017 5 z 5


Maestra Maestra L.S. Hilton

Nemám nic proti nereálnosti knižních příběhů, ale toto bylo už trochu moc.. Ušlápnutá puťka ze dne na den vraždí na počkání? Dočíst to bylo peklo... Další kniha se zlatou bestsellerovou nálepkou, která je odpad - asi se tím začnu opavdu řídit, ale opačně :D

19.05.2017 odpad!


The Tap Tap. Řiditel autobusu The Tap Tap. Řiditel autobusu Lucie Fialová

Kapelu mám ráda, protože i když mají různorodá postižení a životní komplikace, nefňukají a dřou jako koně, aby ukázali, co v nich je. A není toho v nich málo. Knížka představuje členy kapely, historii souboru, nejúspěšnější hit a koncerty a v neposlední řadě představuje kolekci vtipů, které jsou svým černým humorem TTT blízké. Kniha je čtivá, poutavá, vizuálně krásná a kdyby bylo pokračování, beru ho všemi deseti!

03.01.2017