Radomilka Radomilka komentáře u knih

☰ menu

Všechny, které pohřbil Všechny, které pohřbil Victoria Selman

U této knihy platí, že člověk nemůže koukat na procenta hodnocení. Kniha mě lákala hned od jejího vydání, ale po přečtení komentářů jsem se bála, že budu zklamaná. Ale to jsem rozhodně nebyla! Od začátku víme, kdo má být vrahem, ale stejně jako pochybuje o jeho vině hlavní hrdinka, pochybovala jsem i já, i když si člověk hodněkrát řekl "to nemohl udělat nikdo jiný, takové náhody přece nemohou existovat", přesto mi pořád vzadu v hlavě hryzalo "ale co když ano?". Jako fanouškovi true crime mi postava odsouzeného vraha velmi připomínala Teda Bundyho (mladý, pohledný, sympatický, s milující přítelkyní a nevlastní dcerou, mnoho lidí pochybovalo o jeho nevině - podívejte se na něj, to přece nemohl udělat). Pravdu se dozvíme až úplně na konci a vše do sebe krásně zapadne. Styl psaní mě nenudil, naopak mě nutil číst další a další kapitolu, protože chcete vědět, co se dělo dále. Takže za mě určitě doporučuji :)

05.11.2023 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Skvělá kniha. Není to příjemné čtení, ale to snad ani nikdo nečeká. Remarque sám jako voják hrůzy 1. světové války prožil, a proto má jeho dílo vysokou vypovídací hodnotu. Proto mě udivují komentáře typu “kniha se mi nelíbila, protože je moc brutální, kniha se mi nelíbila, protože bylo deprimující, jak hlavní postavy postupně umíraly”… Děj se odehrává za války, ve které zemřelo 10 milionů vojáků! Pokud nezvládáte brutalitu a umírání, nečtěte knihy z období jakékoliv války, protože kvůli tomu si kniha nezaslouží špatné hodnocení.

17.06.2022 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Příliš sladké? Ano. Nereálné? Možná. Předvídatelné? Úplně. Ale proto máme knihy od Julie Caplin rády :) Mají to být oddechovky, "romantické útěky" :) Romantická linka s nádherným popisem dané země a jídlo popisované tak, že byste si ho hned dali také. Asi bych nedala dvě její knihy po sobě, ale na proložení mé obvyklé četby (thrillery, krimi, scifi apod.) naprosto ideální :)

28.02.2022 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Z knihy mám smíšené pocity. Ne, že by se mi kniha nelíbila, ale hlavní hrdinka mě po většinu času tak rozčilovala, že další knihu asi vynechám.

29.07.2021 4 z 5


Dům soli a smutku Dům soli a smutku Erin A. Craig

Knihu musím hodnotit velmi kladně :) konec byl sice velmi uspěchaný, až tak nadpřirozené rozuzlení asi čekal málokdo, ocenila bych dořešení některých otázek, ale i tak dávám plný počet hvězd, protože se mi celkově kniha velmi líbila, zvědavost mě nutila číst dál a dál a úplný závěr příběhu mi narozdíl od některých vůbec nevadil, spíš jsem za něj byla ráda, protože v takový konec jsem doufala:)

21.03.2021 5 z 5


Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Kniha splnila přesně to, co jsem od ní očekávala :) je to ta pravá kniha pro milovníky Vánoc. Určitě si přečtu znova před Vánoci. Jasně, konec je naprosto předvídatelný prakticky od začátku, ale přesně tak chcete, aby to skončilo :) takové pohlazení po duši (příjemná změna, kterou jsem po přečtení Zrcadlového muže potřebovala :D )

18.02.2021 5 z 5