Radka.karasova Radka.karasova komentáře u knih

☰ menu

Na neVěčné časy Na neVěčné časy * antologie

Zaujala mě krásná obálka a vnitřní ilustrace. Je to útlá knížka, přečetla jsem jí za dva večery. Ale líbila se mi. Některé povídky byly slabší, třeba hned ta první má trošku šroubovaný styl, ale jiné se mi zase moc líbili. Maso a květina mě dostali nejvíc. Palec nahoru za doprovodné ilustrace, dnes se téměř nedělají a tady se mi moc líbili, dokreslovali atmosféru povídek.

12.04.2024 5 z 5


Arcižár Arcižár Eoin Colfer

Vtipný, svižný román o drakovi, který kašle na svět. Pije jak duha a chce mít hlavně klid. Samozřejmě se dozvíme jeho minulost, a proč došel tam, kde je teď. Moc se mi líbilo, jak to netradičně zpracované, velmi čtivé a neotřelé.

12.04.2024 5 z 5


Mise Rio Mise Rio Petr Frey

Po dlouhé době kniha, kterou jsem měla problém dočíst. Styl vyprávění je na začátku zajímavý, ale pak mě začali z čtení vytrhovat chyby, přenudné pasáže a vlastně se pořád opakující situace jen z pohledu jiných osob, než se začalo něco dít. Navíc některé scény působili až tragikomicky. Měli asi působit dramaticky, ale to bychom musel být ve špatné filmu o mafiánech z 80. let.

12.04.2024 1 z 5


Němé duše Němé duše Jitka Ládrová

Ani mi nevadilo, ze magie je tam, co by se za nehet vlezlo. Nevadí mi komorní drama. To by tu ale nějaké drama muselo byt Absence akce, když už se konecne po sto stránkách konecne něco vyhrotilo, bylo to za par odstavců vyreseno. Co mi dost vadilo, ze ani jedna z postav se nechovala, umerne svému veku. Tomu ze puberťačku všichni poslouchají a muž stary doslova veky, většinou jen prihlizi a nic netuší. Rozvlacny, začátek a epilog, netuší v podstatě behem peti minut uzavře celou jednu zápletku, byl tresnicka na dortu. Bohužel kysela.

08.04.2024 2 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Tohle je jedna z nejsilnejsich knih co jsem cetla.

13.03.2024 5 z 5